Και οι Βρυξέλλες ελέγχουν εξονυχιστικά Έλληνες επιβάτες

Την τακτική των γερμανικών αεροδρομίων ακολουθούν οι Βρυξέλλες. Έλληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν ότι επιβάτες από την Ελλάδα υφίστανται εξονυχιστικούς ελέγχους.

kai-oi-brukselles-elegxoun-eksonuxistika-ellines-epibates
SHARE THIS
0
SHARES

Την τακτική των γερμανικών αεροδρομίων ακολουθούν οι Βρυξέλλες. Έλληνες ευρωβουλευτές καταγγέλλουν ότι επιβάτες από την Ελλάδα υφίστανται εξονυχιστικούς ελέγχους. 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος με ανάρτηση του στο Twitter κάνει λόγο για συνέχιση του «ευρωπαϊκού διασυρμού» της χώρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ελέγξει «τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα».

 

Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε στην εφημερίδα Καθημερινή περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βράδυ της Δευτέρας ζητήθηκαν από τρεις αστυνομικούς τα ταξιδιωτικά έγγραφα επιβατών πτήσης της Aegean από την Αθήνα.

Μαζί με τον κ. Κύρτσο στην πτήση ήταν και οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Επιτήδειος.

Ο κ. Μαριάς έκανε λόγο επίσης στο Twitter για «βελγική καραντίνα στους Έλληνες» μετά τη γερμανική πολιτική, ενώ κατήγγειλε ως παράνομο το διαβατηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε χθες το βράδυ.

 

Σε παρεμφερή ανάρτηση προχώρησε και η κ. Σακοράφα. 

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του δήλωσε στην Καθημερινή πως υπάρχει πρόβλημα με τους Έλληνες επιβάτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, «κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Φωτό: Shutterstock

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook