Καϊλή: Πολιτικά επιβεβλημένο το διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ

«Το διψήφιο ποσοστό είναι πολύ περισσότερο από εφικτό. Πολιτικά δε, είναι επιβεβλημένο», είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Καϊλή: Πολιτικά επιβεβλημένο το διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα επιβεβαιώσει το κλίμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύα Καϊλή, νυν ευρωβουλευτής και ξανά υποψήφια για την Ευρωβουλή με το Κίνημα Αλλαγής.

Επισημαίνει πως είναι οι κρισιμότερες εκλογές για την ολοκλήρωση της Ένωσης ώστε να υλοποιηθούν όσα με δυσκολίες συμφωνήθηκαν τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της ισχυροποίησης των διαλυτικά ευρωσκεπτικιστικών και λαϊκιστικών κομμάτων.

«Οικονομική, Κοινωνική, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια για τους Πολίτες», είναι συνοπτικά η πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αναφέρει η κ. Καϊλή σημειώνοντας ότι η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι η κατεξοχήν ριζοσπαστική φιλοευρωπαϊκή πρόταση εναντίον των συντηρητικών και λαϊκιστικών κραυγών τόσο από την Δεξιά όσο και την Αριστερά.

«Ο κ. Τσίπρας είναι το άθροισμα των επιλογών του», υποστηρίζει και διαπιστώνει ότι είναι εμφανής η αλλαγή του κλίματος για το Κίνημα Αλλαγής και προφανής η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνείδηση των Αριστερών πολιτών. «Το διψήφιο ποσοστό είναι πολύ περισσότερο από εφικτό. Πολιτικά δε, είναι επιβεβλημένο», τονίζει η Εύα Καϊλή.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, η Εύα Καΐλή αναφέρει ότι «η μοναδική αξιόπιστη πρόταση είναι να ηττηθεί ο στρατηγικός μας αντίπαλος (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) και μετά ο ιδεολογικός (σ.σ. η ΝΔ). Συνεννόηση μόνο αν το ποσοστό μας το υποδείξει και φυσικά, με αξιόπιστους συνομιλητές σε πλαίσιο αρχών, κυρίως για τα εθνικά μας αδιαπραγματεύτα ζητήματα όπου και απαιτείται εθνική συνεννόηση», υπογραμμίζει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Καϊλή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η εξής:

ΕΡ: Κα. Καϊλή, ποια είναι η σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα;

ΑΠ: Πιστεύω πως αυτές είναι οι κρισιμότερες εκλογές για την ολοκλήρωση της Ένωσης. Ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε η ΕΕ πιο κοντά. Πριν πέντε χρόνια δεν μιλούσε κανείς για αυτά που πετύχαμε πρόσφατα: έχουμε συνολική στρατηγική ενοποίησης στον τραπεζικό, δημοσιονομικό, ενεργειακό, ψηφιακό, στρατιωτικό τομέα, έναν τρομακτικού μεγέθους προϋπολογισμό 7ετίας με σκοπό τη σύγκλιση, και 1,3 τρισ. διαθέσιμα για επενδύσεις για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη να μην μπουν γερά θεμέλια σε αυτές τις πολιτικές και να μην υλοποιηθούν όσα με δυσκολία καταφέραμε να συμφωνήσουμε τα τελευταία χρόνια στο ενδεχόμενο ισχυροποίησης των διαλυτικά ευρωσκεπτικιστικών και λαϊκιστικών κομμάτων.

ΕΡ: Ποιές επιγραμματικά πολιτικές προτείνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για να αντιμετωπίσουν την ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων;

ΑΠ: Η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι η κατεξοχήν ριζοσπαστική φιλοευρωπαϊκή πρόταση εναντίον των συντηρητικών και λαϊκιστικών κραυγών τόσο από την Δεξιά όσο και την Αριστερά. Στο πυρήνα της πολιτικής μας πρότασης είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη που έχει μεγαλύτερη ανάγκη, στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Ένωσης στη Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, την δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, στη δίκαιη κατανομή του πλούτου για την μείωση των οικονομικών ανισοτήτων και των ανισοτήτων στη πρόσβαση στις ευκαιρίες, σε ένα πλαίσιο περιβαλλοντικής ευθύνης.

Με 7 λέξεις, Οικονομική, Κοινωνική, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια για τους Πολίτες.

ΕΡ: Γιατί απορρίπτετε την Προοδευτική Συμμαχία που συγκροτεί ο κ. Τσίπρας;

ΑΠ: Ο κ. Τσίπρας είναι το άθροισμα των επιλογών του. Είναι Πολάκης, Καμμένος, Κόκκαλης, Παππάς και Μαδούρο. Ένας πολιτικός ναυαγός που προσπαθεί να επιβιώσει στη θάλασσα των αποτυχιών του γραπώνοντας ό,τι επιπλέει από προηγούμενα ναυάγια και πηγαίνει όπου φυσάει ο άνεμος ενώ πατάει πάνω σε όποιον χρειαστεί για να επιπλεύσει. Στον Αλαβάνο, την Ζωή, τον Βαρουφάκη, μέχρι και τα αζήτητα του ΠΑΣΟΚ και τις σέλφις με τους Γερμανούς φίλους του. Μια απελπισμένη στρατηγική επιβίωσης δεν μπορεί να θεμελιώσει προοδευτικές πολιτικές με όραμα. Δεν είναι οραματικό να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που αβαντάρεις το εγκληματικό καθεστώς Μαδούρο. Η πραγματική προοδευτική παράταξη είναι το Κίνημα Αλλαγής με το άθροισμα του ήθους των στελεχών του. Χωρίς παλινωδίες, με πολιτική και ιδεολογική συνέπεια, με ευαισθητοποιημένο οικονομικό πρόγραμμα, με κοινωνικό πρόσημο και αυστηρές αναπτυξιακές προτεραιότητες σε μία μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

ΕΡ: Πως κρίνετε την επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη οι Ευρωεκλογές να πάρουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος;

ΑΠ: Οι Ευρωπαϊκές εκλογές, όπως εξήγησα έχουν τη δική τους ιδιαίτερη σημασία. Στις Βρυξέλλες κρίνεται το 80% της νομοθεσίας που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, όλος ο προϋπολογισμός των χρηματοδοτικών ενισχύσεων που απαιτούνται για τη σύγκλιση και το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών πακέτων που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Υπ' αυτές τις συνθήκες, σωστό θα ήταν να ισχυριστεί κάποιος το αντίθετο: πως οι Εθνικές Εκλογές είναι το πρελούδιο των Ευρωπαϊκών Εκλογών, καθώς τα περισσότερα κρίνονται στις Βρυξέλλες.

ΕΡ: Που βασίζεται η αισιοδοξία στο Κίνημα Αλλαγής για επιτυχές εκλογικό αποτέλεσμα; Είναι το εφικτό να εκλεγεί και τρίτος ευρωβουλευτής;

ΑΠ: Όπως έχω πει πολλές φορές, χρειαζόμαστε διψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην επιστρέψει ποτέ. Αυτό αποτελεί από μόνο του προοδευτικό μήνυμα για ολόκληρη την Ευρώπη καθώς η Ελλάδα, η χώρα που χτυπήθηκε πιο σκληρά από τη κρίση, περνά σε ρυθμούς σοβαρότητας και αναπτυξιακής πορείας. Από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα βλέπω πολύ διαφορετικό κλίμα σε σχέση με το 2014. Τα στελέχη μας είναι στους δρόμους ευπρόσδεκτοι, ο κόσμος ακούει τι λέμε, και οι πολίτες γεμίζουν τις αίθουσές και τις πλατείες. Η Ελιά το 2014, σε πολύ εχθρικό κλίμα έφτασε κοντά στο 9% (όταν δημοσκοπικά έδιναν όλοι 4%). Σήμερα με την αλλαγή του κλίματος και με προφανή την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνείδηση των Αριστερών πολιτών, το διψήφιο ποσοστό είναι πολύ περισσότερο από εφικτό. Πολιτικά δε, είναι επιβεβλημένο.

ΕΡ: Είσθε ξανά υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο. Η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα δεν σας ενδιαφέρει;

ΑΠ: Ακριβώς επειδή με ενδιαφέρει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επιλέγω να δώσω τις πολιτικές μάχες εκεί που θα έχουν πρακτικό αντίκρισμα για τη καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Με την εξαιρετική και βραβευμένη δουλειά μας κατά τη πενταετία 2014-2019 αποδείξαμε γιατί είναι κρίσιμη η θέση του Ευρωβουλευτή, όχι μόνο γιατί διαπραγματεύεται στο κέντρο των αποφάσεων για την οικονομική επιβίωση και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, αλλά και αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην εκπροσώπηση της χώρας όταν η κυβέρνηση είναι φοβισμένη και δεν διαπραγματεύεται, όπως συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά.

ΕΡ: Θα επηρεάσει κατά τη γνώμη σας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών την πορεία και το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας όπως φαίνεται δεν θα τις κάνει μαζί;

ΑΠ: Πιστεύω πως ναι. Οι Ευρωπαϊκές εκλογές, οι πρώτες μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς κάλπη, θα δημιουργήσουν δυναμικές και προσδοκίες σε όλους. Θα επιβεβαιωθούν τάσεις και μένει μετά να δούμε αν θα δημιουργηθεί κλίμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.

ΕΡ: Ζητάτε την τρίτη διερευνητική εντολή για να προτείνετε την εθνική συνεννόηση. Αν δεν ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα μείνετε, όπως δηλώνετε, στην αντιπολίτευση. Το Κίνημα Αλλαγής είναι κόμμα διαμαρτυρίας; Δεν ενδιαφέρει πως θα κυβερνηθεί η χώρα;

ΑΠ: Ίσα-ίσα, η παράταξή μας είναι η μοναδική που σε όλη τη διάρκεια της κρίσης δεν εξαπάτησε κανένα, ούτε στήριξε την πολιτική του ύπαρξη στη πώληση μεταφυσικών ελπίδων σε ένα λαό ταλαιπωρημένο και φοβισμένο. Η χώρα μπορεί μόνο να κυβερνηθεί με σοβαρότητα, ρεαλισμό στην οικονομική πολιτική, ισχυρή πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης με φροντίδα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης, και με αποφασιστικότητα για τα εθνικά μας θέματα. Όλα αυτά τα ζητήματα υπέστησαν τεράστια βλάβη και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Αρκετά με τους πειραματισμούς που εξάντλησαν τη χώρα. Η μοναδική αξιόπιστη πρόταση είναι να ηττηθεί ο στρατηγικός μας αντίπαλος και μετά ο ιδεολογικός. Συνεννόηση μόνο αν το ποσοστό μας το υποδείξει και φυσικά, με αξιόπιστους συνομιλητές σε πλαίσιο αρχών, κυρίως, για τα εθνικά μας αδιαπραγματεύτα ζητήματα όπου και απαιτείται εθνική συνεννόηση.

ΕΡ: Η υπόθεση Νοvartis και οι κατηγορίες κατά του Ανδρέα Λοβέρδου θα έχουν επιπτώσεις για το Κίνημα Αλλαγής;

ΑΠ: Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν σύστημα κάθαρσης του Κινήματος Αλλαγής καθώς απορροφούσε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έπασχαν από κυβερνητισμό, και τους καιροσκόπους, με ήθος που βάρυνε την παράταξη μας και πλέον δεν την βαραίνει πια χάρη στις επιλογές Τσίπρα να ταυτιστεί με Ραγκούση, Μπίστη, Τζουμάκα κλπ. Πλέον, με την πολιτική σκανδαλολογίας, πετυχαίνει να απομακρύνει τις σκιές και από όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη μας. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναλάβει την ίδια πρακτική πριν τις εκλογές; Προφανώς αυτή η επικοινωνιακή αποτυχία του κ. Τσίπρα ενισχύει το Κίνημα Αλλαγής και μας συσπειρώνει. Αλλά είναι θλιβερό για τη χώρα καθώς αντί να διεξαχθούν εκλογές με καθαρό και διαυγή προγραμματικό λόγο, η πολιτική αντιπαράθεση νοθεύεται με λάσπη και πρακτικές νύχτας. Τίποτα δεν χρειάζεται η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή παρά μόνο από μία πολιτική δύναμη που δρα στο φως της μέρας για τους πολίτες.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Οκτ 2020 | 21:52

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα με 158 "όχι"

Η σημερινή ψηφοφορία διεξήχθη με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών, λόγω των μέτρων. Οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετέχουν με επιστολικές ψήφους

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 49-50 ΕΤΩΝ 25 Οκτ 2020 | 18:15

Κικίλιας για προληπτικές μαστογραφίες: Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, παρότι προβλέπεται στον Ενιαίο Κανονισμό Παρόχων Υγείας προληπτική μαστογραφία με 0% συμμετοχή, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβλέψει χρηματοδότηση.

25 Οκτ 2020 | 17:11

Ο Τσακαλώτος το παραδέχτηκε: Έγιναν πλειστηριασμοί επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι α’ κατοικίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι, έγιναν μεν πλειστηριασμοί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Οκτ 2020 | 14:13

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: "Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της - Εχουμε ισχυρή αποτρεπτική ισχύ "

"Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα, γίνεται, είτε για εντυπώσειςκαι δεν συνδράμει σε αυτή την κρίσιμη καμπή" δήλωσε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 24 Οκτ 2020 | 16:11

Εξηγήσεις Χρυσοχοΐδη για την εξαφάνιση Παππά: "Τα δίνετε όλα για τον Παππά- Όταν τον συλλάβουμε θα είστε τόσο χαρούμενοι;"

"Επιτέλους τι θέλετε; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα;" αναρωτήθηκε ο κ.Χρυσοχοϊδης.

«ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ» 23 Οκτ 2020 | 21:18

Σταϊκούρας: Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική η πρόταση δυσπιστίας - Άνοιξε την ομιλία του στη Βουλή με Λυσία

ο Χρήστος Σταϊκούρας μνημόνευσε τον Λυσία στο προοίμιο του λόγου του "Υπέρ του Αδυνάτου" στην έναξη τηςλία του.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 23 Οκτ 2020 | 20:55

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18% της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Επτά στους 10 ανησυχούν για τις τουρκικές προκλήσεις

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 23 μονάδες διαφορά από τον Τσίπρα - Μεγάλη απόσταση και της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Ο ΥΠΟΙΚ 23 Οκτ 2020 | 19:04

Live η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σταϊκούρα

Τρεις ημέρες θα διαρκέσει η συζήτηση της πρότασης μομφής - Την Κυριακή η ψηφοφορία.

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER 23 Οκτ 2020 | 13:51

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο τον Χρυσοχοΐδη για την εξαφάνιση Παππά

Η εξαφάνιση Παππά έχει πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που βάλει κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 21 Οκτ 2020 | 15:34

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας "παίζουν" τα ΜΜΕ- Ζητεί να κληθεί σε ακρόαση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΕΣΡ

Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του- όπως αναφέρει- από τα ΜΜΕ

ΣΕΛΦΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ 21 Οκτ 2020 | 13:42

Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη και ο διάλογος με τον ιδιοκτήτη ψησταριάς [βίντεο]

Με ιδιοκτήτη ψησταριάς συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη βόλτα του στην Κοζάνη.

ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟΨΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 20 Οκτ 2020 | 17:52

Ο Κοντονής διαφωνεί (εκ των υστέρων) και με το σκάνδαλο Novartis- Αλλα έλεγε όμως στο παρελθόν

Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται να είχε διαφωνήσει με τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο Novartis

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 19 Οκτ 2020 | 12:28

Εύα Καϊλή: Δεν θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2021

Δεν θα κατέβω για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2021 ανέφερε η Εύα Καϊλή