Κάλεσμα Τσιάρα για υπερψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα

Έκκληση για να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση κατά τη σημερινή ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα απεύθυνε προς την αντιπολίτευση ο υπουργός Δικαιοσύνης.

kalesma-tsiara-gia-uperpsifisi-tou-neou-poinikou-kwdika
|
SHARE THIS
0
SHARES

Έκκληση για να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση κατά τη σημερινή ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα απεύθυνε προς την αντιπολίτευση ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την κεντρική του παρέμβαση στη Βουλή.

Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας επιχείρησε να «φωτίσει» συγκεκριμένες διατάξεις οι οποίες συγκεντρώνουν και τις περισσότερες αντιδράσεις.

Έτσι σε ότι αφορά τις προβλέψεις για τα τραπεζικά στελέχη επέμεινε ότι θα πρέπει να εγκαλούνται (εντός τεσσάρων μηνών) και να μην οδηγούνται σε δικαστικές αίθουσες με την λογική της αυτεπάγγελτης δίωξης.  Προς επίρρωσιν των λεγομένων του επικαλέστηκε τις εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης στις οποίες αναφέρεται ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί σε δύο άξονες. Των μεταρρυθμίσεων και της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων.

«Πρέπει να δούμε την πραγματική ανάγκη που υπάρχει εδώ. Όταν μάλιστα λαμβάνονται όλες οι ασφαλιστικές δικλίδες, ενώ υπάρχει και ο έλεγχος του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδας» ανέφερε ο υπουργός.

Σε ότι αφορά την αυστηροποίηση των ποινών για την τρομοκρατία είπε ότι κινούμαστε με βάση την σχετική ευρωπαική οδηγία και απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ανάλογες ρυθμίσεις πρότεινε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Αναφορικά με την βλασφημία είπε ότι δεν έχει σχέση με την εξύβριση των θείων και τόνισε ότι η διάταξη ήρθε για να προστατέψει τους κατατρεγμένους που έρχονται στη χώρα μας και ανήκουν σε άλλα θρησκευτικά δόγματα. Επανέλαβε πάντως ότι λόγω των αντιδράσεων αποσύρθηκε.

Επιχείρησε εκ νέου να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικών καταστημάτων λέγοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εκσυγχρονίσει το  θεσμικό πλαίσιο για τα ωράρια κοινής ησυχίας.

Τέλος άσκησε κριτική ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας  ότι νομοθέτησε πρόχειρα και αυτός ήταν ο λόγος που όπως είπε η κυβέρνηση έφερε τόσο σύντομα νέο ΠΚ.

« Καταργήσατε τα πταίσματα και δεν τα αντικαστήσατε με διοικητικές κυρώσεις . φέρατε αλλαγές μετά από 15 ημέρες μετά τη νομοθέτηση του» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε  «ήρθαμε να διαπιστώσουμε ότι ο ΠΚ παρήγαγε αποτελέσματα που προβλημάτισαν. Μας το είπαν οι δικαστές». Έφερε ως παράδειγμα  τα ζητήματα της τρομοκρατίας,  τα ζητήματα με τις μολότωφ, τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις αποφυλακίσεις ​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook