Καμμένος: Αυτοί είναι οι όροι συνεργασίας με ΣΥΡΙΖA

Τις κόκκινες γραμμές που θα θέσει ενόψει μιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Π. Καμμένος κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνένετυξης τύπου.

kammenos-autoi-einai-oi-oroi-sunergasias-me-suriza
SHARE THIS
0
SHARES

Τους όρους υπό τους οποίους θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα θα εισέλθει τελικά στη Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ήδη κριθεί με μια διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ που «είναι πάνω από επτά μονάδες».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον κόσμο να αποφασίσει εάν επιθυμεί μια αυτοδύναμε και «αλαζονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ή μια κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ» με κόκκινες γραμμές όπως το μακεδονικό, το θέμα της Θράκης και τα εθνικά θέμαρα.

Κάλεσε ωστόσο τον κόσμο να αποφασίσει εάν επιθυμεί μια αυτοδύναμη «και αλαζονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ή «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες» οι οποίοι θα θέτουν «κόκκινες γραμμές» σε ζητήματα «όπως το μακεδονικό, το θέμα της Θράκης, τα εθνικά θέματα».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι αντιτίθεται στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, δεσμεύτηκε για μείωση του συντελεστή φορολογίας για επιχειρήσεις και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ επεσήμανε ότι θα επιδιώξει «την τιμωρία εκείνων που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο, την αποκατάσταση αδικιών που επέφερε το PSI» και υπογράμμισε ότι θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες «εκείνων που αποφάσισαν το PSI».

 

Δεν θα αποδεχθούμε οποιοδήποτε πρόσωπο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για ΠτΔ

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα αποδεχθούν οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του έχει προτάσεις για Πρόεδρο. «Θεωρούμε ότι ο ΠτΔ πρέπει να ενώνει τους Έλληνες», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

 

 

Οι βουλευτές της ΝΔ θα στραφούν κατά Σαμαρά το βράδυ των εκλογών

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τα κόμματα των Παπανδρέου, Βενιζέλου και Θεοδωράκη, ενώ εκτίμησε ότι «το βράδυ των εκλογών, οι βουλευτές της ΝΔ θα στραφούν κατά του κ. Σαμαρά».

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τα κόμματα των Παπανδρέου, Βενιζέλου και Θεοδωράκη ενώ εκτίμησε ότι το βράδυ των εκλογών οι βουλευτές της ΝΔ θα στραφούν κατά του κ. Σαμαρά.

Επιτέθηκε ακόμη στη ΝΔ με βαρείς χαρακτηρισμούς καιτην αποκάλεσε «συνονθύλευμα ακροδεξιών που δεν θα πέρναγαν ποτέ την πόρτα της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, και μελών της Πολιτικής Άνοιξης που δεν τους ήξερε κανείς».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ακόμη ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους ανθρώπους «που είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βορίδης και ο Πλεύρης. Ο Σαμαράς, αντί να στηρίξει Καραμανλή, στήριξε τη συμμορία του Κολλεγίου. Λυπάμαι που ο Καραμανλής ψήφισε όλα αυτά» είπε ο κ. Καμμένος.

Τέλος, έκανε λόγο για «πλήρη αποσυσπείρωση της ΝΔ», ενώ είπε ότι «δεκάδες στελέχη της ΝΔ προσεγγίζουν τους ΑΝΕΛ, γιατί θεωρούν χαμένη ψήφο την ψήφο στη ΝΔ. Καθημερινά, η διαφορά μεγαλώνει και η δύναμη των ΑΝ.ΕΛΛ αυξάνεται.

Μας ενώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ η επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, η επαναφορά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι οι κόκκινες γραμμές μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Στόχος μας, να σταματήσει η χώρα να κυβερνάται με μέιλ» είπε ο κ. Καμμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook