Καμμένος: Δημοψήφισμα, μετάθεση της συμφωνίας ή εκλογές

«Αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση», είπε.

kammenos-gia-makedoniko-kamia-ekseliksi-ews-ta-mesa-tou-2019
SHARE THIS
0
SHARES

«Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την κυβερνητική συνεργασία εάν προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών, αν και εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη έως τα μέσα του 2019», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, «ούτε μακεδονική εθνότητα υπάρχει, ούτε μακεδονική γλώσσα. Θα πρέπει να προχωρήσουν στη Συνταγματική Αναθεώρηση και τότε η Συμφωνία θα πρέπει να επανεξεταστεί. Δεν θα γίνει τίποτα μέχρι τα μέσα του 2019 - Άρα δεν υπάρχει καμία σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης».

«Αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση. Η πρώτη μου πρόταση προς τον πρωθυπουργό θα είναι ο ελληνικός λαός να πάρει θέση με δημοψήφισμα, η δεύτερη επιλογή, είναι οποιαδήποτε συζήτηση να μετατεθεί μετά το τέλος της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες», συνέχισε ο κ. Καμμένος. 

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι συνθήκες που προέκυψαν στα Σκόπια, επιτάχυναν τις εξελίξεις, όπως επίσης και η πολιτική που χάραξε ο κ. Κοτζιάς. Από κει και πέρα η συμφωνία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Δεν θα κάνω ποτέ πίσω στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία. 

«Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο όπου βάσει της συμφωνίας που τώρα παραβιάζουν τα Σκόπια, γιατί μιλούν για πράγματα που δεν έχουν συμφωνηθεί, όπως η εθνότητα, προκαλούν συνεχώς, την τελική απόφαση θα την πάρει η Ελλάδα. Έχουμε τη διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα. Το συμφέρον τους θα ήταν να δεχθούν τις ελληνικές θέσεις, και να μην παραχαράσσουν την ιστορία της Μακεδονίας. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές, και τότε θα επανεξεταστεί το κατά πόσον έχει τηρηθεί η συμφωνία. Αυτό το διάστημα είναι μεγαλύτερο από το μέσον του 2019. Μέχρι τον Μάιο του 2019 τίποτα απ όλα αυτά θα έχει γίνει. Δεν μιλάμε για καμία ενδοκυβερνητική σύγκρουση μέχρι τότε. Γενικότερα έχουμε έναν διάλογο στα Βαλκάνια. Θα δούμε μετά την εξέλιξη στο Κόσοβο, το τι θα γίνει στην ΠΓΔΜ».

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook