Καμμένος κατά Κυρίτση: Ο διχασμός είναι εθνικό έγκλημα

Το άρθρο Κυρίτση στην Αυγή δεν προκαλεί αντιδράσεις μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού.

kammenos-kata-kuritsi-o-dixasmos-einai-ethniko-egklima
SHARE THIS
0
SHARES

 Οσα αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σε άρθρο του στην Αυγή περί «νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας» «βαρκιζαϊκού σχήματος» και την επιλογή επιβάρυνσης στους «μενουμευρωπαίους» προκαλεί όχι μόνο την αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και ενόχληση στον κυβερνητικό εταίρο τους ΑΝ.ΕΛ. 

Ο Δ. Καμμένος αποδοκίμασε πλήρως τον κ. Κυρίτση με γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει:« Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα».

 

Χρυσοβελώνη: Με εξέπληξε 

 

«Με εξέπληξε. Είναι δύσκολο να λογοκρίνεις τις δηλώσεις του καθενός. Αλλά είναι γεγονός ότι πρέπει όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, είτε είμαστε βουλευτές είτε εκπροσωπούμε κόμματα, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» απάντησε η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη προσθέτοντας ότι «Τώρα που αυτή η αξιολόγηση κλείνει και προσδοκούμε όλοι η χώρα μας να πάει σε μια διαφορετική πορεία, νομίζω ότι πρέπει οι τόνοι να πέσουν...». 

Καμμένος: Ο διχασμός είναι εθνικό έγκλημα

Σκληρότερος στην κριτική του έναντι του κ.Κυρίτση εμφανίστηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρης Καμμένος ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για πρώτη φορά σε ένα δημοψήφισμα εκφέροντας τη γνώμη του για μέτρα που τον αφορούσαν. Ποιος ήταν υπέρ  του ΝΑΙ και ποιος του ΟΧΙ μικρή σημασία έχει διότι η επόμενη μέρα μας βρήκε ενωμένους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας» . Και σημειώνει «Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως»

Ο ίδιος προεξοφλεί πως η τιμωρητική διάθεση έναντι  όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, «δεν  αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης».

Ολόκληρη η γραπτή ανακοίνωση του Δ. Καμμένου


«Η δήλωση του κ. Κυρίτση ότι η κυβέρνηση «ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους» προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό.

»Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για πρώτη φορά σε ένα δημοψήφισμα εκφέροντας τη γνώμη του για μέτρα που τον αφορούσαν. Ποιος ήταν υπέρ του ΝΑΙ και ποιος του ΟΧΙ μικρή σημασία έχει διότι η επόμενη μέρα μας βρήκε ενωμένους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας.

»Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως.


» Με δήλωση μου άλλωστε παραμονές του δημοψηφίσματος είχαδηλώσει ότι ¨ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται μόνο σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό¨.

»Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα αποτελεί τη πιο ξεκάθαρη μορφή άμεσης δημοκρατίας όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά το δοκούν και η απόφαση του να γίνεται σεβαστή από όλους

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ K. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Βουλευτής Β’ Πειραιά»


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook