Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και προβάδισμα της ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις ευρωκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Ωστόσο, δυόμισι μήνες πριν από τις κάλπες, το σκηνικό είναι εξαιρετικά ρευστό με την αδιευκρίνιστη ψήφο να αγγίζει το 24%, πάνω από όλα τα κόμματα.
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η έρευνα δείχνει προβάδισμα Σγουρού, Καμίνη, Τζιτζικώστα και Μπουτάρη.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών στην Αττική (Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, υπόλοιπο Αττικής) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 2,5 μονάδες (20,1% έναντι 17,6%). Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 5,9%, ΠΑΣΟΚ 4%, ΑΝΕΛ 3,5% και ΔΗΜΑΡ 2,2%. Στο 23,4% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών στην Κεντρική Μακεδονία (Α' και Β' Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία) η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,9 μονάδες (21,3% έναντι 17,4%). Ακολουθούν το Ποτάμι 8,1%, Χρυσή Αυγή 6,9%, ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, ΑΝΕΛ 3,2% και ΔΗΜΑΡ 1,9%. Στο 24,1% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Αυτοδιοικητικές εκλογές
Για την Περιφέρεια Αττικής η έρευνα δείχνει προβάδισμα του Γ.Σγουρού στον α' γύρο με ποσοστό 23,9%. Ακολουθούν: Ρένα Δούρου 18,6%, Γ.Κουμουτσάκος 12,2%, Θ.Παφίλης 7,8%, Π.Χαϊκάλης 6,1%, Ηλ.Παναγιώταρος 5,1%, Ν.Νικολόπουλος 3,4% και Β.Οικονόμου 3,2%. Στον β΄γύρο η έρευνα δείχνει επικράτηση του Γιάννη Σγουρού.
Στον Δήμο Αθηναίων, στην πρόθεση ψήφου στον α' γύρο, ο Γιώργος Καμίνης προηγείται με ποσοστό 25,8%. Ακολουθούν: Αρης Σπηλιωτόπουλος 14,5%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης 14,3%, Ηλίας Κασιδιάρης 11,6%, Νικήτας Κακλαμάνης 9,7%, Νίκος Σοφιανός 6,5%, Βασίλης Καπερνάρος 3,7%, Γρηγόρης Βαλλιανάτος 1,9%. Στο β' γύρο ο Γιώργος Καμίνης επικρατεί με όλους τους πιθανούς αντιπάλους..
Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του νυν περιφερειάρχη και «αντάρτη» της ΝΔ του Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι του υποψηφίου του κόμματος Γιάννη Ιωαννίδη. Ο κ. Τζιτζικώστας λαμβάνει ποσοστό 23,8% και ακολουθούν: Γιάννης Ιωαννίδης 18,5%, Μάρκος Μπόλαρης 10,6%, Δέσποινα Χαραλαμπίδου 9,4%, Γιάννης Ζιώγας 4%, Ν.Χρυσομάλλης 2,1% και Μ.Τρεμόπουλος 2%. Τα στοιχεία για τον β' γύρο δείχνουν επικράτηση του Απ.Τζιτζικώστα.
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην πρόθεση ψήφου στον α' γύρο, ο Γιάννης Μπουτάρης έρχεται πρώτος με ποσοστό 42,3% και ακολουθούν: Στ.Καλαφάτης 22,7%, Τρ.Μηταφίδης 9,2%, Αρτ.Ματθαιόπουλος 3,2%, Γ.Δελλής 3,1%, Χ.Παπαγεωργίου 2,2%, Ελεάνα Ιωαννίδου 1,9% και Μ.Ιωαννίδου 1,5%. Τα στοιχεία για τον β' γύρο δείχνουν επικράτηση του Γ.Μπουτάρη.