
Η εντολή είναι σαφής: «Εξαφανίστε τον». Ο βασικός στόχος της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στην παρούσα φάση είναι η πολιτική αποδόμηση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Αν και υπήρχαν διαφορετικές εισηγήσεις στο εσωτερικό της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. ώστε να μην αναγάγουν τον κυβερνητικό εταίρο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε βασικό αντίπαλο, η επιλογή ήταν μονόδρομος. Και αυτό διότι, στην Πειραιώς διαπιστώνουν ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια των ΑΝΕΛ να οικειοποιηθούν την καραμανλική κληρονομιά της Ν.Δ.
Η στρατηγική επιλογή της στοχοποίησης του Π. Καμμένου συζητήθηκε εκτενώς και στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ., παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο επιτελείο του έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να σταματήσει το πολιτικό παιχνίδι του Π. Καμμένου και κυρίως να ακυρωθεί το μήνυμα που στέλνει κατά καιρούς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, περί καραμανλικών διαύλων που συνδέουν του ΑΝΕΛ με τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα «καρφιά» του Καραμανλή Jr
Το σήμα της επίθεσης στον Π. Καμμένο έδωσε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, συνονόματος εξάδελφος του πρώην Πρωθυπουργού που εξαπέλυσε μύδρους κατά του υπουργού Άμυνας. «Είναι Καραμανλικός ευκαιρίας και Καραμανλικός αλά κάρτ» είπε (Ρ/Σ/ Παραπολιτικά 90.1) και σημείωσε με έμφαση ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες του ιδρυτή της παράταξης που έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό.
«Και με τον κ. Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να είμαστε εκτός ΝΔ, δεν μπορεί να ανεβαίνουμε στις καλένδες της τρέλας και μετά να λέμε ότι είμαστε υποστηρικτές του Καραμανλισμού, αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» υποστήριξε με έμφαση.
Ιδιαίτερο νόημα για τα εσωκομματικά δεδομένα έχει η κίνηση του βουλευτή Σερρών, κατόπιν συνεννόησης με τον Κώστα Καραμανλή, να εξουδετερώσει τη συζήτηση περί στήριξης των καραμανλικών στον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη λόγω και των όσων είπε πρόσφατα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας της Ν.Δ. Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως σε σοβαρές καταστάσεις πρέπει να τηρούμε σοβαρή στάση και να μετράμε τι λέμε και τι πράττουμε.
Έρχεται ανελέητος πόλεμος
Η ηγεσία της Ν.Δ. θέλει να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα και η παρέμβαση Καραμανλή ήρθε στα πλαίσια της επιχείρησης συσπείρωσης του κόμματος και της εξουδετέρωσης του όποιου κλίματος υπάρχει, εάν υπάρχει, απενοχοποίησης της ψήφου στον κ. Π. Καμμένο.
Ως εκ τούτου ενεργοποιήθηκαν ετερόκλητες δυνάμεις στη ΝΔ και η παρούσα ηγεσία υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, υπό το δόγμα ότι υπάρχει σχέδιο διαφόρων πλευρών για κατακερματισμό της κεντροδεξιάς με την ύπαρξη και δημιουργία κομματιδίων ώστε να μην κυβερνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή σε όλα τα πλαίσια: Η κριτική προς τους πάντες θα είναι σκληρή όχι μόνο για τους ΑΝΕΛ, αλλά και για οποιοδήποτε άλλον σχηματισμό στα δεξιά της Ν.Δ.: πρόκειται για ανεύθυνα μορφώματα, με παρωχημένο, λαϊκίστικο λόγο, που μιλάνε με γενικότητες και κοινότοπα συνθήματα.
Ο πόλεμος θα είναι ανελέητος και αναμένεται να επιστρατευτούν και βουλευτές της λαϊκής Δεξιάς στη Β' Αθηνών και άλλων εκλογικών περιφερειών, ενώ όπως λένε, η εποχή που ο Π. Καμμένος είχε τη δυνατότητα να απευθύνεται με άνεση στα λαϊκά κυρίως στρώματα των αστικών περιοχών που έχουν πληγεί από το μνημόνιο πέρασε, αφού και αυτός ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και στηρίζει μια κυβέρνηση που φέρνει το τέταρτο.
Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον δεν πέρασε απαρατήρητη η κίνηση της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αποτυπώνει και το κλίμα ευρύτερα στους κόλπους της κεντροδεξιάς, να επιτεθεί στον βουλευτή Σερρών με την εξής σημείωση στην πρώτη της σελίδας: «ο μικρός Καραμανλής ξέφυγε και παριστάνει τον θεματοφύλακα της Κεντροδεξιάς», ενώ παρατίθεται και φράση ανώνυμου στελέχους της Ν.Δ. που απαξιώνει τον βουλευτή της ΝΔ και υποστηρίζει ότι ο Π. Καμμένος έχει «αδιαμεσολάβητες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό».
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr