Καραγιαννίδης: Δεν πρότεινα «Πρέσπες» και στα ελληνοτουρκικά

«Δεν πρότεινα σε καμία περίπτωση συμφωνία ανάλογη των Πρεσπών, δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί δεν είναι η θέση μου αυτή».

karagiannidis-den-proteina-prespes-kai-sta-ellinotourkika
SHARE THIS
0
SHARES

Για διαστρέβλωση των όσων φέρεται να είχε πει στην υποεπιτροπή της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ κάνει λόγο ο βουλευτής τουθ ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης. 

Δημοσιεύματα τον εμφάνιζαν να λέει ότι πρέπει να κάνουμε με την Τουρκία «έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι «αν είχατε όλη την παρέμβαση, προγενέστερα αυτής της φράσης που έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση, έχω πει ότι αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται σε επιτροπές του ΝΑΤΟ, γίνονται σε επίπεδο κυβερνήσεων... Δεν πρότεινα σε καμία περίπτωση συμφωνία ανάλογη των Πρεσπών, δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί δεν είναι η θέση μου αυτή».

«Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να κάνουμε τέτοιες κουβέντες, τους είπα ότι δεν είναι αυτό το πλαίσιο για τέτοιες κουβέντες, το καταλάβατε;» είπε.

«Εχω πει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων με συμβιβασμόΔεν λέω να πάρουμε την συμφωνία να την κάνουμε κόπι-πέιστ που λέμε και στο χωριό μου», από την στιγμή που δεν συμφωνεί η Τουρκία με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, «δεν δέχεται αυτόν τον συμβιβασμό, τότε δεν μπορεί να συζητήσουμε και μένουμε σε αυτό που είμαστε τώρα, αλλά πρέπει η διεθνής κοινότητα να πιέσει για να προχωρήσει το ζήτημα».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook