Καρφιά Βενιζέλου για Γιώργο την επομένη των εκλογών

Για δικαίωση μίλησε ο Ευ. Βενιέλος στο Πολιτικό Συμβούλιο. Καρφιά για τη στάση του Γ. Παπανδρέου. Αλλαγή πολιτικής ζητούν στελέχη και θέλουν ιδρυτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όχι της Ελιάς.

karfia-benizelou-gia-giwrgo-tin-epomeni-twn-eklogwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Για δικαίωση του ΠΑΣΟΚ από το ποσοστό της ΕΛΙΑΣ και την θετική ανταπόκριση των ψηφοφόρων στο δίλημμα που έθεσε έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της γραμματείας της εκλογική επιτροπής του κόμματος.

Αιχμές για Παπανδρέου: Είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημαίνει είμαι ένα ενεργό στέλεχος που δίνω μάχες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές επικαλούμενος το Σύνταγμα της χώρας: «Ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης. Και βέβαια με αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας και το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο προβλέπει με πολύ σαφή τρόπο στο άρθρο 41 πότε και πώς διαλύεται η Βουλή. Η Βουλή διαλύεται με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και αν η Βουλή δεν μπορεί να δώσει Κυβέρνηση ικανή να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά άφησε αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη:«Μας υποτίμησαν, μας προσέβαλλαν, μας απαξίωσαν, μας χλεύασαν, μας έφτυσαν, δεν συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ, δεν συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, συνεργάζονται με εκδοχές του ΠΑΣΟΚ του χτες, του προχθές, με τους τυχοδιώκτες, τους αγνώμονες, τους αριβίστες, με τους ηττοπαθείς επαμφοτερίζοντες. Όλοι, πάρα πολύ ωραίοι!»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του άφησε σαφέστατες αιχμές κατά των στελεχών του κόμματος που δεν βοήθησαν στην εκλογική μάχη, αφήνοντας υπονοούμενα και για τον Γ. Παπανδρέου, χωρίς να τον κατονομάζει: «Πρέπει να καταλάβουν και τα δικά μας στελέχη ότι «είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ» σημαίνει είμαι ένα ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δίνω μάχες και θέλω με την ψυχή μου να κερδίζει, να στέκεται η Παράταξή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε δε ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία για την σύγκληση του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης τον Οκτώβριο.

Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε την διοργάνωση ανοιχτού συνεδρίου ΠΑΣΟΚ και όχι της ΕΛΙΑΣ 

Την αλλαγή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν στις τοποθετήσεις τους οι Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Θάνος Μωραϊτης και Μιχάλης Καρχιμάκης ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε μία τελευταία ευκαιρία με το εκλογικό αποτέλεσμα της ΕΛΙΑΣ. «Μας εμπιστεύτηκαν προκειμένου από σήμερα να τα αλλάξουμε όλα. Ο κόσμος δεν μας θέλει προοδευτικό δεκανίκι της κυβέρνησης και ζητά αλλαγή πολιτικής» είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να γίνει Συνέδριο Επανίδρυσης με φάρο το ΠΑΣΟΚ και «όχι συνέδριο της ΕΛΙΑΣ όπως περιφέρουν διάφοροι γυρολόγοι».Σημείωσε επίσης ότι το συνέδριο χρειάζεται να συνοδευτεί με πανδημοκρατικό προσκλητήριο όλων των στελεχών του κόμματος ακόμα και αυτών που έχουν απομακρυνθεί από την παράταξη.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι το κόμμα πήρε μία ανάσα σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις αλλά έχασε το 30% της δύναμής του σε σχέση με το 2012 και ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Το 8% είναι το DNA του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι προς τα έξω φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με όλα με τη ΝΔ. Πρότεινε την συγκρότηση πόλου με προοδευτική πρόταση εξουσίας. Πρότεινε την διοργάνωση ανοιχτού συνεδρίου ΠΑΣΟΚ και όχι της ΕΛΙΑΣ και ζήτησε να απευθυνθεί το κόμμα σε υπαρκτές δυνάμεις και στην βάση. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος αστειευόμενος και ενοχλημένος είπε «μήπως να πάρουμε και άδεια από τον Σαρκοζί;» εννοώντας ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει είναι στο πλαίσιο του κόμματος. Τότε η κ. Γεννηματά του απάντησε με ευγένεια ότι δεν είναι για αστεία.

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στους επικριτές του λέγοντας ότι δικαιώθηκαν οι επιλογές του όπως δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα και πως στο μέλλον θα αναφερθεί σε καταστάσεις που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της εκλογικής μάχης. Τόνισε δε ότι σε αρκετά σημεία του προεκλογικού αγώνα ήταν μόνος του και σημείωσε ότι δεν έχει διαφορά εάν ειπωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί συνέδριο της ΕΛΙΑΣ ή του ΠΑΣΟΚ αφού όποιος είναι ΕΛΙΑ είναι και ΠΑΣΟΚ όπως είπε χαρακτηριστικά.     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook