Follow us

Καρφιά Κασσελάκη για Τσίπρα: Οταν μιλούσα εγώ για πατριωτισμό, με έλεγαν δεξιό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυστηρή κριτική προς τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε για ακόμη μια φορά ο Στέφανος Κασσελάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα προτείνει στην ΔΕΘ, ενώ άσκησε κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο όμως και στον Αλέξη Τσίπρα.

"Οι πολιτικοί είναι για τους πολίτες. Οι πολίτες ζουν κάθε μέρα της ζωή τους ισότιμα. Όταν υπάρχουν φωτιές στην μέση του Αυγούστου, πρέπει να είσαι στο πεδίο. Πού είναι ο πρωθυπουργός στην Πάτρα; Γιατί δεν έχει πάει; Το να το αποφεύγει και μετά να πηγαίνει επικοινωνιακά στη ΔΕΘ και να προσπαθεί να μπαλώσει καταστάσεις, δεν γίνεται, πρέπει να σέβεσαι τον πολίτη. Αυτό είναι το πνεύμα του Κινήματος Δημοκρατίας.

Αύριο θα είμαι στη ΔΕΘ και θα μιλήσω. Στη ΔΕΘ δεν θα ακούσετε εξαγγελίες αλλά ένα ριζικά νέο μοντέλο για το πώς πρέπει να αλλάξει αυτή η χώρα. Θα εστιάσουμε σε όλα, δεν φτάνει μόνο το κομμάτι της δημοσιονομικής πολιτικής. Λένε για το νέο παραγωγικό μοντέλο και σκέφτομαι: ποιοι θα το προτείνουν; Αυτοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους; αυτοί που δεν έχουν παραγάγει τίποτα στην ζωή τους, θα μας πουν τι να παράγουμε; Η φιλοσοφία μου είναι ότι η πολιτική πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία και οι πολιτικοί να την αφήσουν ήσυχη. Αυτό χρειάζεται ένα νέο μοντέλο, από το πώς εκλέγουμε τους βουλευτές μας μέχρι και το πώς εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας. Μιλάω και για αλλαγή του εκλογικού νόμου", ανέφερε αρχικά στο Mega.

"Δεν είναι ντροπή, που κάθε κυβέρνηση με 151, αλλάζει τον εκλογικό νόμο; Πώς γίνεται να έχουμε μία τέτοια αστάθεια; Αύριο 7.30 με 8.30 το βράδυ θα ακούσετε ένα τελείως νέο σύστημα. Έχουμε υστέρημα δημοκρατίας στην χώρα μας. Η ποιότητα της δημοκρατία είναι χαμηλή, το βλέπουμε συνέχεια και οι επιχειρήσεις έχουν απαυδήσει από αυτά που συμβαίνουν στην χώρα. Γιατί πληρώνονται αυτοί που εκπροσωπούν τον λαό; Είναι χειροκροτητές, συγκαλύπτουν τους υπουργούς, επιτρέπουν στον πρωθυπουργό και στον ανιψιό του να τους παρακολουθεί με predator. Και μετά ορίζουν και την δικαστική εξουσία. Είμαστε μία χώρα που δεν έχει θεσμικά αντίβαρα και δεν έχει ποιοτική αντιπροσώπευση. Δυστυχώς ο κόσμο λέει ότι "ξέρει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα". Όλοι μου λένε "γιατί έμπλεξες με αυτό το πράγμα". Αν γύριζα τον χρόνο θα ασχολιόμουν με την πολιτική αλλά για άλλους λόγους. Πριν από δυο χρόνια που κατέβαινα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επειδή πίστευα ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό. Αγαπώ την πατρίδα μου. και στο Επικρατείας εθελοντής ήμουν στην ένατη θέση, δεν μπήκα για να γίνω αρχηγός κόμματος", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

Είναι επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη η κοινοπραξία Chevron – Hellenic Energy;

Όπως σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, "είναι επιτυχία του ελληνικού λαού. Δεν είναι επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης. Το εάν είναι επιτυχία να συνάπτεις εμπορικές συμφωνίες με αμερικάνικες ή ξένες εταιρείες, με όλο τον σεβασμό, εγώ το κάνω καλύτερα από τον κ. Μητσοτάκη και από όλη αυτή την ομάδα, δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι να υπάρχει βούληση του ελληνικού λαού που θα λεει ότι θα αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο. Πιστεύετε ότι η Exxon επενδύει από "καλή καρδιά" στην διπλωματία; Επενδύουν για οικονομική απόδοση. Δεν θα έπρεπε να είμαστε καν στη θέση που να συμψηφίζουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο με την Exxon. Έπρεπε να έχουμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και φυσικά η Τουρκία πρέπει να βλέπει ισχύ από την χώρα μας. Μέσα σε αυτό είναι και το καλώδιο στην Κάσο. Και έχουμε και έρευνα εκεί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (για την Κύπρο). Εάν αποδειχθεί ότι έχουν σταματήσεις το έργο λόγω διαφθοράς, όσοι πολιτικοί εμπλέκονται σε αυτό μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Και μιλάω για την Ελλάδα, η Κύπρος είναι αυτόνομη χώρα".

Εάν έρθουν τα μέτρα της ΔΕΘ θα τα ψηφίσει το Κίνημα Δημοκρατίας;

"Καταρχάς, όποτε είναι να υπάρχει φορολογική μείωση, είμαι υπέρ. Αυτή η άποψη ότι το μέρισμα της ανάπτυξης επιστρέφει στην κοινωνία, για μένα είναι φιλοσοφικά λανθασμένο. Το μέρισμα θα έπρεπε να υπάρχει στην πηγή και να επιτρέπει στον ελληνικό λαό να ανθίσει όχι να τον ξεζουμίζεις με ΦΠΑ και πλεονάσματα και μετά να λες "έλα πάρε κάτι". Δεν μου αρέσει το κομμάτι των αυθαίρετων γραμμών πχ ότι "αυτή είναι η ηλικία πάνω κάτω". Το φορολογικό σύστημα είναι και απόρροια της οικονομίας και επίσης δημιουργεί και δραστηριότητα γιατί καθορίζει τα κίνητρα των επενδύσεων. Επειδή το ζήτημα της φορολογίας είναι πολύπλοκο, είναι να είναι απλό. Το απλό είναι σωστό. Εάν θέλουμε σταθερό φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι απλό. Δεν βοηθά να κάνεις υποκατηγορίες. Όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει οικογένεια, δε θα κάνει εξαιτίας ενός παροδικού μέτρου. Είναι παροδικό γιατί όλοι ξέρουμε ότι σε δύο χρόνια μπορεί να μην ισχύουν", επεσήμανε ο κ. Κασσελάκης.

Και προσέθεσε στον ίδιο τόνο:

"Δεν είμαι παροχολόγος, χρειαζόμαστε αναδιανομή του πλούτου εκεί που πρέπει να γίνει και ένα νέο μοντέλο για αυτούς τους πόρους να πάνε στην σωστή κατεύθυνση. Το να έχεις τον ΦΠΑ όπως επιτρέπει η ΕΕ σε ένα τέτοιο επίπεδο είναι απολύτως σωστό, όταν ο κόσμος δεν βγάζει τον μήνα. Ο ΦΠΑ πρέπει να είναι 15% όχι 24%. Έτσι θα μειωθεί η φοροδιαφυγή και θα αυξηθεί το κομμάτι των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή την δραστηριότητα. Φυσικά θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο γύρω από την φοροδιαφυγή".

Διαβάστε Επίσης

Για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν άκουσα πολλά κομμάτια της, δεν έχω να σχολιάσω πολλά. Νομίζω ότι η αυτή η συζήτηση ότι πρώτα υπερχρεώνεις το κόμμα σου και μετά το αφήνεις, μετά αμφισβητείς συνέδριο, πηγαίνεις να κάνεις τη νομιμοποίηση στο πραξικόπημα στο μπουζουξίδικο, μετά μένεις στο κόμμα για να φτιάξεις νέο κόμμα μέσα στο κόμμα, όλα αυτά για μένα είναι μία γελοιότητα αυτή την στιγμή. Πραγματικά τέτοιο αυτοεξευτελισμό κόμματος δεν το περίμενα ούτε και εγώ. Και τώρα να μιλάμε για νέο πατριωτισμό. Όταν έλεγα εγώ για πατριωτισμό, με έλεγαν "δεξιό" εκεί μέσα", σχολίασε.

Σύμφωνα με τον Στ. Κασσελάκη, "δεν είδαμε καμία δυναμική καν στην Θεσσαλονίκη στην ομιλία του. Δεν υπήρχε τίποτα το φρέσκο να ειπωθεί. Ας είναι ένα σύμβολο για έναν κόσμο που θέλει να είναι σύμβολο, εγώ δεν έχω κάτι προσωπικό έναντι του Αλέξη Τσίπρα, έχω υπάρξει απόλυτα ξεκάθαρος και ως προς εκείνον για τον νέο φορέα. Κάποιοι κατάφεραν να διαλύσουν μία αξιωματική αντιπολίτευση που αυτή την στιγμή θα μπορούσε να περνάει και τη ΝΔ. Έχουμε το Κίνημα Δημοκρατίας, δεν είναι λαϊκιστικό – παροχολογικό, είναι ρεαλιστικό – ορθολογικό. Κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και να μην "μασάει" ο κόσμος με τα ψευτοδιλήμματα "Μητσοτάκης ή χάος”. Να αποφασίσουν τι χώρα θέλουμε να είμαστε. Δεν θα κάνω κάποια συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα αν δημιουργήσει κόμμα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτές είναι οι ταινίες που δεν χάνονται

Αυτές είναι οι "μεγαλύτερες" ταινίες που μπορείτε να δείτε τώρα ή σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες, οργανώνοντας τη διαδρομή σας με την υπηρεσία Multiple Stops του Uber Taxi.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Δεκ 2025 | 17:09

Απίστευτος "καβγάς" Mega και Open σε ζωντανή σύνδεση: "Αυτά τα έκαναν οι παλιοί - Ανήθικο αυτό που κάνετε"

"Αρπάχτηκαν" on air Ιορδάνης Χασαπόπουλος - Ανθή Βούλγαρη από το Mega και Μάνος Νιφλής - Γιάννης Κολοκυθάς από το Open

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 21 Δεκ 2025 | 23:03

Κασσελάκης για αποχώρηση Κυριακής Μάλαμα: Δεν παραβιάστηκε καμία ιδρυτική μας αρχή - Παλέψαμε για εσωκομματική δημοκρατία

"Ό,τι έχουμε χτίσει μαζί αυτόν τον χρόνο δεν είναι ούτε αυτονόητο ούτε δεδομένο. Και σίγουρα δεν μας το χάρισε κανείς", λέει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 21 Δεκ 2025 | 20:22

Κυριακή Μάλαμα: Αποχώρησε από το Κίνημα Δημοκρατίας η βουλευτής Χαλκιδικής - Οι αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη

Η Κυριακή Μάλαμα αταγγέλλει ότι "παραβιάζονται οι ιδρυτικές αρχές", και αγνοούνται τα όργανα του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 17 Δεκ 2025 | 18:17

Νέα σκληρή επίθεση Μωραΐτη σε Κασσελάκη: "Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό του"

"Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό του. Η ντροπή ήταν όλη δική μας", έγραψε στο X ο Νίκος Μωραΐτης

ΚΟΜΜΑ ΤΕΛΟΣ 17 Δεκ 2025 | 15:12

Πού θα πάνε οι ψηφοφόροι του Κασσελάκη μετά τη διάλυση;- Τι λένε οι δημοσκόποι

Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη οδεύει προς διάλυση

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 19:23

Βιβλίο του... Ολυμπιακού στα χέρια του "πράσινου" Τσίπρα πριν από την παρουσίαση της "Ιθάκης" στην Πάτρα

Ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε στην Πάτρα συνομίλησε με κόσμο σε χαλαρό κλίμα και αντάλλαξε απόψεις

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 16 Δεκ 2025 | 10:43

"Το φάντασμα της Ιθάκης πάνω από το καθεστώς τους": Νέο μανιφέστο Τσίπρα από την Πάτρα, πριν την ομιλία Μητσοτάκη

Ανεβάζει τα αντικυβερνητικά ντεσιμπέλ από την Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 15 Δεκ 2025 | 14:57

Μωραΐτης: Ο διπλός εκβιασμός Κασσελάκη στο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας για να μην κλείσει το κόμμα

Για δίλημμα κυβερνητικής προοπτικής με τη ΝΔ ή "λουκέτο" στο κόμμα κάνει λόγο ο γνωστός στιχουργός

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Δεκ 2025 | 21:09

Κασσελάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής για το "Κίνημα Δημοκρατίας" - Συγκάλεσε έκτακτο συνέδριο

"Μαζί θα αποφασίσουμε εάν και πώς θα συνεχιστεί το Κίνημα Δημοκρατίας" δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος συγκάλεσε Έκτακτο Συνέδριο

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ 12 Δεκ 2025 | 10:55

Η μεγάλη βραδιά της Αννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο έρχεται στο MEGA την ημέρα των γενεθλίων της

Η Άννα Βίσση μοιράζεται με το κοινό μια μουσική εμπειρία που συνδέει δεκαετίες δημιουργίας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Δεκ 2025 | 08:24

Κασσελάκης κατά Καραχάλιου για Καρυστιανού: Ο άνθρωπος βλέπει δράκους και φαντάσματα - Να βγάλει τον σκασμό

Σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Καραχάλιου, σχετικά με όσα είπε σε διαδικτυακή του συνέντευξη για τη Μαρία Καρυσταινού, εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Δεκ 2025 | 14:46

ΥΠΕΘΟΟ για "μαθητευόμενο μάγο" Κασσελάκη: Η πρόωρη αποπληρωμή χρέους εξοικονομεί 800 εκατ. ευρώ ετησίως

"Ακόμη ένας "μαθητευόμενος μάγος" που επιχειρεί με "ξόρκια" και υπεραπλουστεύσεις να τοποθετηθεί σε σύνθετα ζητήματα", λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΟΟ

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Κοντογιαννίδης τα χώνει στον Τσίπρα: "Η ντροπή ντροπή δεν έχει - Η "λαϊκίστικη παπ...ά" που είπε στην παρουσίαση

"Δεν έχεις το δικαίωμα στην παρουσίαση να παρουσιάζεις μόνο εσύ" λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Δεκ 2025 | 16:03

"Καρφιά" Χαρίτση για Τσίπρα: Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στη μεταπολίτευση, στον εξώστη ήταν όσοι ασκούσαν αυστηρή κριτική

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ασκεί σαφή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2025 | 13:13

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για την παρουσίαση του Τσίπρα: Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας σε εξέδρες και θεωρεία

"Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ", απάντησε σε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για Μητσοτάκη

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Πόπη Τσαπανίδου: Με ανδρόγυνο look στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΙΘΑΚΗΣ» 04 Δεκ 2025 | 11:17

Μπέττυ Μπαζιάνα: Με one shoulder βελούδινη δημιουργία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η κομψή εμφάνιση της Μπέττυς Μπαζιάνα στην παρουσίαση του βιβλίου του συζύγου της, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Παλλάς.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 10:04

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Τσίπρα: Εστειλε Φάμελλο και Χαρίτση στον εξώστη - "Ρεζερβέ α' θέση για κανέναν"

Η επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που οραματίζεται, προφανέστατα δεν ξεκίνησε χθες από το Παλλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 09:03

Βαρουφάκης για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Εκανε οντισιόν στην ολιγαρχία με τον θίασο που διέλυσε"

"Ήταν μια θεατρική σκηνή με το ίδιο συνάφι από κάτω. Έμαθα ότι ήταν όλος ο θίασος που διέλυσε ο Τσίπρας.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 08:35

Επεισόδιο με την Ελένη Λουκά στην ομιλία Τσίπρα στο Παλλάς: Φώναζε "προδότη", τη "μάζεψε" η Αστυνομία

Αστυνομικοί επενέβησαν και απομάκρυναν την Ελένη Λουκά, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 03 Δεκ 2025 | 20:27

Αλέξης Τσίπρας: Υπέγραψε την "Ιθάκη" στον πρώτο αναγνώστη που την αγόρασε - Η αφιέρωση στο βιβλίο [βίντεο]

"Πιστεύω ο Αλέξης ήθελε να μας πει για την επιστροφή του. Πανηγυρίζουμε...", ανέφερε ο άνθρωπος που αγόρασε πρώτος το βιβλίο Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 19:00

Τσίπρας: "Δεν έχουμε κυβέρνηση που κάνει λάθος, έχουμε λάθος κυβέρνηση - Απογοητευτική η εικόνα της Αριστεράς"

Γέμισε το "Παλλάς" από κόσμο και τους παλιούς συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του - Τα μηνύματα που έστειλε

ΧΑΜΟΣ 03 Δεκ 2025 | 17:53

Αλέξης Τσίπρας: Ουρές από τις 16:30 έξω από το θέατρο "Παλλάς" για την "Ιθάκη" [βίντεο]

Έξω από το θέατρο "Παλλάς" σχηματίστηκαν ουρές από δεκάδες πολίτες, 2,5 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της παρουσίασης

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:49

Κωνσταντοπούλου: Πήρα το βιβλίο του Τσίπρα να δω τι γράφει για το Μάτι - Πολιτικός απατεώνας που μαζεύει χρήματα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα", άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 08:31

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την "Ιθάκη" του με σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης - Τι θα πει στην ομιλία του

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02 Δεκ 2025 | 16:55

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας για προσωπική αποκατάσταση

"Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης", αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:30
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 01 Δεκ 2025 | 09:46

Τσακαλώτος: Δεν θα πάω στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα - Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί

"Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί το βιβλίο, δεν είμαι εκνευρισμένος ή θυμωμένος με όσα αναφέρει για μένα", λέει χαρακτηριστικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 01 Δεκ 2025 | 08:10

Ποια είναι τα έσοδα του Αλέξη Τσίπρα από το βιβλίο "Ιθάκη" - Η αμοιβή του πρώην πρωθυπουργού

Τα ποσό που εκτιμάται ότι θα αποκομίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πώληση του βιβλίου "Ιθάκη".

01 Δεκ 2025 | 07:17

Ο κανακάρης

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας έγινε στα 40 του πρωθυπουργός και στα 51 του επιδιώκει, με αξιώσεις, την ολική επαναφορά του, θα έπρεπε να μας προβληματίσει όχι για τον ίδιο. Μα για την κοινωνία μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ 30 Νοε 2025 | 13:16

Θανάσης Λάλας: "Προσωπικό ξεκαθάρισμα το βιβλίο του Τσίπρα - Σε σύγκρουση το θυμικό του και η εξουσία"

"Αυτό που συνέβη με τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του ήταν ότι ήταν από διαφορετικούς χώρους..."

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Νοε 2025 | 08:46

Τσακαλώτος στο TheTOC: Δεν έπρεπε να συμβάλουμε στο να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά λόγω Προέδρου Δημοκρατίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αν θα πήγαινε σε ένα νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 29 Νοε 2025 | 11:43

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο κόσμος είναι κουρασμένος, από τα μεγαλύτερα λάθη μας η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ"

Το βιβλίο της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αποκάλυψε η ίδια, αναμένεται το Πάσχα.

29 Νοε 2025 | 09:43

Η Μποφίλιου, ο Χατζιδάκης και το "ηθικό πλεονέκτημα" Τσίπρα

Έτσι είναι άμα είσαι με τον Άνθρωπο (το διόρθωσα σε Α κεφαλαίο για να ταιριάζει με το ύφος της Μποφίλιου) και παλεύεις για τα ιδανικά της αριστεράς.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ 28 Νοε 2025 | 20:12

Αλέξης Τσίπρας: Αυτοί θα είναι οι ομιλητές στην παρουσίαση της "Ιθάκης" - Ποιοι δημοσιογράφοι θα συντονίσουν

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει τη δική του ομιλία κατά το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του βιβλίου "Ιθάκη"

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ 28 Νοε 2025 | 14:51

Τα Jumbo τρολάρουν τον Τσίπρα στη νέα διαφήμιση: "Η Ιθάκη των Χριστουγέννων, αδειάστε τα όλα χωρίς τσίπα"

Τα Jumbo "καρφώνουν" τον Αλέξη Τσίπρα και το βιβλίο του "Ιθάκη", στο νέο διαφημιστικό σποτ τους για το ραδιόφωνο ενόψει Χριστουγέννων

ΤΑΙΛΕΡ ΜΑΚΜΠΕΘ 28 Νοε 2025 | 11:21

Τάιλερ ΜακΜπέθ: Λείπει αυτοσεβασμός στον Μητσοτάκη - Με τον Στέφανο θέλουμε περισσότερα από δύο παιδιά [βίντεο]

Αφοπλιστικά ειλικρινής εμφανίστηκε ο Τάιλερ ΜακΜπεθ στη συνέντευξη που παραχώρησε - Όσα δήλωσε για την πολιτική σκηνή της χώρας και για την προσωπική του ζωή.

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27 Νοε 2025 | 15:13

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας μου είπε "γιατί δεν κλείνεις την Αυγή και το Κόκκινο;" – Βρήκα άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν ισχύει ότι πίστευα ότι θα γίνω πρωθυπουργός. Δεν περίμενα καν ότι θα κέρδιζα στον ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 27 Νοε 2025 | 12:19

Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: "Ηταν τέσσερις, όχι μία και εκείνος ζητούσε διάφορα"

Σην περίφημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη, και όσα γράφει για αυτή ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του, μίλησε ο γιος του εκδότη, Ανδρέας Ψυχάρης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΙΛΕΡ ΜΑΚΜΠΕΘ 27 Νοε 2025 | 11:57

Τάιλερ Μάκμπεθ για το βιβλίο Τσίπρα: "Κόκκινη γραμμή η αναφορά σε μένα - Δεν ενδιαφέρει το κοινό τι είπα με την Μπέττυ"

"Δεν είμαι βέβαιος ότι εξυπηρετεί σε κάτι το ευρύ κοινό το να έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτή τη συζήτηση", τόνισε ο Τάιλερ Μακμπέθ.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27 Νοε 2025 | 10:34

Η Ραλλία Χρηστίδου διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Κασσελάκη - Αποχώρησε ο Καπνισάκης

Η κ. Χρηστίδου διαδέχεται τον Μανώλη Καπνισάκη, ο οποίος είχε παραιτηθεί πριν από περίπου ενάμιση μήνα, χωρίς επίσημη ανακοίνωση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 27 Νοε 2025 | 09:25

Ο Τσίπρας αυτοτρολάρεται με Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη: "Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης" [βίντεο]

"Εγώ θα μιλήσω την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Παλλάς. Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένω όλους", αναφέρει στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 08:35

Τρολάρισμα των Εκδόσεων Ψυχογιός για το βιβλίο Τσίπρα με Χάρι Πότερ: "Αρα με 1,5 εκατ. αντίτυπα ρίχνεις κυβέρνηση"

Μία χιουμοριστική απάντηση, με αρκετή δόση... τρολ, έκαναν οι Εκδόσεις Ψυχογιός, για τις πωλήσεις του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη", των Εκδόσεων Gutenberg.

ΣΤΟ OPEN 26 Νοε 2025 | 19:14

Τραγωδία στο Μάτι: "Γράφει για θυελλώδεις ανέμους, ενώ εμείς είχαμε άπνοια" λέει εγκαυματίας για τον Τσίπρα

Η Κάλλι Αναγνώστου χαρακτήρισε "ψεύδη και ασάφειες" τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας για τη φωτιά στο Μάτι

ΙΘΑΚΗ 26 Νοε 2025 | 14:59

Νίκος Μαραντζίδης: Στην περίπτωση της κυρίας Αχτσιόγλου ήμουν παρών και έγιναν ακριβώς όπως περιγράφονται

Όπως τόνισε ο καθηγητής Μαραντζίδης ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα για την ίδρυση νέου κόμματος

ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑ 26 Νοε 2025 | 14:16

Καρανίκας: Ανερμάτιστος τιτλολάτρης ο Τσίπρας - Γελοίοι, αναχρονιστικοί και άχρηστοι οι συνεργάτες του

Ο Νίκος Καρανίκας δήλωσε πως οι ζουρνάδες και τα νταούλια ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα.

"ΜΕ ΛΥΠΕΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ" 26 Νοε 2025 | 11:01

Κασσελάκης: Στο Σούνιο ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

"Κάθε ημέρα δείχνει πόσο ανήκει στο παρελθόν", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

"ΙΘΑΚΗ" 26 Νοε 2025 | 09:55

Ο Λαφαζάνης κατακεραυνώνει Τσίπρα για το βιβλίο: "Είναι πολιτικά ανώμαλος, κυνικός και αδίστακτος" [βίντεο]

Όπως κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης, η κατάργηση του Μνημονίου ήταν επικοινωνιακή φούσκα. Το μόνο που ενδιάφερε τον Τσίπρα ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα.

«ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ» 26 Νοε 2025 | 08:14

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Είναι ειδικός στο ξεπούλημα - Θα έπρεπε να είναι φυλακή για το Μάτι"

Οι απαντήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε όσα της καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη"

26 Νοε 2025 | 07:19

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και το παράδειγμα Πατέλη

Λέει πιθανώς και πολλά ψέματα στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας, οι διαψεύσεις πέφτουν άλλωστε σαν τη βροχή, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, λέει και πολλές αλήθειες.

ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 22:39

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου- Η κόντρα τους και το debate των αρχηγών που τον εκτόξευσε

Ο Αλέκος Αλαβάνος τον ήθελε κομπάρσο, αλλά το debate των πολιτικών αρχηγών εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην κορυφή

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 25 Νοε 2025 | 19:54

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πουλούσε τον "Οδηγητή" και εισιτήρια για το φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Ήταν ένα είδος βίαιου coming out"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε "βίαιο coming out", όταν στήθηκε έξω από το σχολείο του για να πουλήσει Οδηγητή και εισιτήρια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.