Καρφιά ΚΙΝΑΛ: Άστοχη και άκαιρη η κριτική Ποταμιού σε Σημίτη

Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως «είναι άστοχη, άκαιρη και καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική» η κριτική του Ποταμιού στον Κ. Σημίτη.

karfia-kinal-astoxi-kai-akairi-i-kritiki-potamiou-se-simiti
SHARE THIS
0
SHARES

«Έχουμε πει από την αρχή, όλα στο φως, διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού χωρίς καμιά εξαίρεση. Προφανώς και αν υπάρχουν ευθύνες, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της», τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για την υπόθεση Παπαντωνίου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι ξεκάθαρη, υπογράμμισε πως δεν είναι πολιτική η δίωξη του κ. Παπαντωνίου και σημείωσε πως η ιστορία της παράταξης δεν μπορεί να σπιλώνεται από δύο – τρεις περιπτώσεις.

Υποστήριξε ότι «υπάρχει και ένα κλίμα γενικευμένων συμψηφισμών για χώρους, για πρόσωπα» και ότι «γίνεται μια προσπάθεια σπίλωσης και του δικού μας πολιτικού χώρου».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, «μια πολύ μεγάλη παράταξη με μια πολύ μεγάλη ιστορία, με χιλιάδες μέλη και στελέχη και με τεράστια συνεισφορά στη χώρα, προφανώς και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται έτσι απλά και γενικευμένα από περιπτώσεις "τύπου" Παπαντωνίου. Ειδικά όταν ήμασταν οι μόνοι, οι πρώτοι που το 2007 τον θέσαμε –μόνοι μας– εκτός παράταξης, όταν ήμασταν οι μόνοι που κάναμε την αυτοκάθαρσή μας και όταν κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν ακολούθησε».

Σημείωσε, επίσης, ότι, « η δικιά μας κυβέρνηση ήταν εκείνη που πέρασε μια σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες, όπως ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, ο εισαγγελέας διαφθοράς, όπως η άρση του τραπεζικού απορρήτου έναντι όλων των ελεγκτικών αρχών του κράτους», οι οποίες -όπως είπε- συνεισέφεραν στην κατεύθυνση διαφάνειας του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, «γενικεύσεις τύπου το ΠΑΣΟΚ και όλοι αυτοί οι κακοί δεν γίνονται αποδεκτές, διότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία με χιλιάδες αγωνιστές και στελέχη που έχουν δώσει τη ψυχή τους για τη χώρα και σε καμιά περίπτωση δεν "τσουβαλιάζονται" όλοι για τον κ. Παπαντωνίου και για τον κάθε κύριο Παπαντωνίου που μόνοι μας τον έχουμε βγάλει εκτός της παράταξής μας».

Ερωτηθείς σχετικά για την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι, με αφορμή την προφυλάκιση Γ. Παπαντωνίου, στην οποία αφήνει αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως «είναι άστοχη, άκαιρη και καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική».

Επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής περιμένει τις αντίστοιχες κινήσεις του εισαγγελέα για να ερευνήσει τις καταγγελίες που έγιναν στο Υπουργικό Συμβούλιο για χρηματισμό υπουργών από ξένους παράγοντες, όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 σημείωσε ότι, σε πρώτη φάση, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες και υπογράμμισε πως το ΚΙΝΑΛ στηρίζει υποψηφιότητες με υπερκομματικά χαρακτηριστικά, με ευρεία ψηφοδέλτια και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να δώσουν λύση για την επόμενη μέρα.

Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί το ΚΙΝΑΛ και σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας και στόχος είναι, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, «να έχουμε μια εικόνα για τους ανθρώπους που θα στηρίξουμε», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές (είτε ευρωεκλογές, είτε αυτοδιοικητικές, είτε εθνικές)είναι μια πολύ σημαντική μάχη για την πορεία της χώρας, την οποία θα δώσει το ΚΙΝΑΛ σεβόμενο την εντολή που έχει από τους πολίτες «να τιμήσουμε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής».

«Αυτό», υπογράμμισε, «δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, είναι κάτι που θα το κάνουμε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook