Follow us

Καρφιά Ραγκούση για Κασσελάκη: Θεοχαρόπουλος και Καλπάκης έμαθαν από τα ΜΜΕ για την ανατικατάστασή τους

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκαν για την αντικατάστασή τους Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Στέργιος Καλπάκης, άφησε με ανάρτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκε για την αντικατάσταση του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, άφησε με ανάρτησή του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι "κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας".

Οπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, το ίδιο συνέβη και με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Στέργιο Καλπάκη, ο οποίος ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του από ιστοσελίδες.

"Προσπερνώ το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίσθηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο", γράφει συγκεκριμένα ο Γιάννης Ραγκούσης και συνεχίζει:

Διαβάστε Επίσης

"Ωστόσο δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας".

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Για την ηθική πλευρά της πολιτικής αλλά και για τη διεύρυνση. Χρέος μου.

Προσπερνώ το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίσθηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης προσπερνώ πως ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλα τα μέλη του προεδρείου ορίζονται - εκλέγονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεδρίαση της, κατά τη διάρκεια της οποίας προφανώς και είναι προνόμιο του Προέδρου να εισηγηθεί τις προτάσεις του.

Ωστόσο δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας. Κυρίως όμως δεν προσπερνώ, ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μολονότι τότε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ήταν ένας από εκείνους τους ελάχιστους βουλευτές χάρη στους οποίους υπερψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Ότι μετά τη ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, συμπρωταγωνίστησε στο σχηματισμό της Προοδευτικής Συμμαχίας που ξεκίνησε από το Γαλάτσι και οδήγησε στο 32% του 2019! Ότι ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, συμπαρατάχθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και όλους μας, στον καθημερινό αντιπολιτευτικό αγώνα αλλά και στον αγώνα για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ότι ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στο συλλογικό μας αγώνα με δηλώσεις του ή με τη δημόσια συμπεριφορά του.

Υ.Γ. Μόλις διάβασα ότι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, "από τις ιστοσελίδες" δηλαδή, ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης. Ένας εξαιρετικός νέος σύντροφος, 33 ετών, της διεύρυνσης και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που του αναθέσαμε σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Δεκ 2023 | 23:19

Απάντηση Τσακαλώτου σε Κασσελάκη για το "αυλικούς τραπεζών": "Αποδεικνύεται ότι δεν είσαι, μόνο αν μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ;"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε με… αιχμές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 17:04

"Σήκωσε το γάντι" ο Θεοχαρόπουλος και απάντησε σε Κασσελάκη: "Ούτε αυλικοί των Τραπεζών υπήρχαν, ούτε πέμπτη φάλαγγα"

"Οι αποχωρήσεις ήταν λάθος. Δεν είναι δυνατόν να μην βάζουν τα θέματα ούτε στην Κ.Ε. ούτε στο Συνέδριο και να αποχωρούν" ανέφερε επίσης ο κ. Θεοχαρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 15:29

O Ραγκούσης "αδειάζει" Κασσελάκη: Το καράβι πλέει προς το "παγόβουνο" - Δεν συμφωνώ με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις

"Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το "παγόβουνο""

ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 09 Δεκ 2023 | 14:55

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τέλος οι αποχωρήσεις, φεύγουν 51 συνδικαλιστές - "Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα, πορεύεται αντιδημοκρατικά"

"Ο Στέφανος Κασσελάκης διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 13:49

Σκληρή επίθεση Κασσελάκη σε Τσακαλώτο - Χαρίτση: Δεν υπάρχουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ αυλικοί των Τραπεζών

Ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου επιτέθηκε και στον Γιώργο Γεραπετρίτη για "την υπόκλιση μπροστά στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Δεκ 2023 | 12:22

Αναβρασμός στο "Κόκκινο": Φεύγει μόνη της η δημοσιογράφος που ήθελαν να απολύσουν για τη φωτογραφία Κασσελάκη με τη Φάρλι

"Θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο"

09 Δεκ 2023 | 10:29

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Αποφασίζει τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, την παραίτησή του από το όργανο ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

09 Δεκ 2023 | 09:22

Δημοσκόπηση GPO: Στο 2,5% η Νέα Αριστερά, κάτω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ - Κυριαρχία ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Η πρώτη δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται και η Νέα Αριστερά των "11" που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΥΛΛΟΡΡΟΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2023 | 15:00

"Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα" στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται από την ΚΕ ο Δραγασάκης, αποχωρεί και ο Βαρεμένος

Δεν έχουν τέλος οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - Απλό μέλος ο Γιάννης Δραγασάκης - Φεύγει ο Βαρεμένος.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 08 Δεκ 2023 | 11:21

Επεισόδια στου Ρέντη: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον τραυματία αστυνομικό στο νοσοκομείο

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 08 Δεκ 2023 | 11:20

Κασσελάκης για τα επεισόδια στου Ρέντη: Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό

"Όταν η γηπεδική βία φτάνει μέχρι έναν αγώνα βόλεϊ, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 08 Δεκ 2023 | 10:31

Ανω κάτω το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ: Κραυγές για απολύσεις "αντιφρονούντων" - Τι συνέβη με γνωστή δημοσιογράφο

Με απόλυση από το ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" κινδύνευσε η γνωστή δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, λόγω ανάρτησής της για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη... Φάρλι.

ΣΥΡΙΖΑ 07 Δεκ 2023 | 21:24

Κασσελάκης για επίσκεψη Ερντογάν: "Ζητάμε διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας"

"Σε αντίθεση με τη συνέντευξη Τύπου του 2017 με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφερθεί σε μουσουλμανική μειονότητα, σήμερα μίλησε για ‘τουρκική'", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.