Καρφιά Σκουρλέτη: Υπουργοί δεν ήταν μετρημένοι και νουνεχείς

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι ορισμένα "κυβερνητικά στελέχη δημιούργησαν μια εικόνα, δεν ήταν μετρημένοι και νουνεχείς όσο έπρεπε».

karfia-skourleti-upourgoi-den-itan-metrimenoi-kai-nounexeis
SHARE THIS
0
SHARES

Τις βασικές αιτίες της ήτταςτου ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές περιέγραψε ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης χθες το βράδυ στην ΕΡΤ1.

Βασική αιτία της ήττας στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην κυβέρνηση μετά το 2015 αναγκασμένος να υλοποιήσει μία πολιτική που είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής που ούτως ή άλλως επέδρασσαν σωρευτικά σε μια σειρά στρώματα και κατηγορίες.

Όπως είπε, «όταν στο τέλος της ημέρας κάνει ο άλλος ταμείο, λίγο τον ενδιαφέρει, αν από τα 100 που έχασε τα 70 τα έχασε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και μόλις τα 30 επί ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει ότι τα έχασε διότι βιώνει μια αρνητική πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να υλοποιεί μια πολιτική λιτότητας με μεγαλύτερη ένταση στη Ν.Δ. λιγότερη επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολίτες το υπέστησαν σωρευτικά. Η Ν.Δ. το έχει πληρώσει αυτό το 2015, έκανε το δικό της ταμείο, το ΠΑΣΟΚ έπαθε μεγάλη ζημιά. Πληρώσαμε ακριβώς αυτή την αντίφαση να εφαρμόζεις μια πολιτική που δεν την ενστερνίζεσαι αλλά έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία αντικειμενικά κούμπωσαν με όσα είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενοι. Επίσης ο χρόνος είναι μικρός από τη λήξη του προγράμματος και η σταθεροποίηση της οικονομίας όπου ο καθένας θα αρχίσει να σκέφτεται με έναν θετικό τρόπο τη ζωή του, θέλει ένα διάστημα για να εμπεδωθεί».

Επίσης εκτίμησε ότι φταίνε και τα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Είχαμε μια στρατηγική αδυναμία στο χώρο των μίντια. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που μεταπολιτευτικά να έχει δεχθεί τέτοιο πόλεμο. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσες να επικοινωνήσεις βασικές πλευρές του κυβερνητικού έργου είναι μια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχετίζεται και με μια αντικειμενική διαμορφωμένη κατάσταση στον χώρο των μίντια. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι ορισμένα "κυβερνητικά στελέχη δημιούργησαν μια εικόνα, δεν ήταν μετρημένοι και νουνεχείς όσο έπρεπε».

Στην συζήτηση αναφορικά με το πόσο επηρέασε το Μακεδονικό ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι κυρίως κόστισε στην κυβέρνηση. Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ θα έπρεπε να είχε τελειώσει τον Αύγουστο» διότι όπως ανέφερε ενώ υπήρχε έξοδος στις αγορές, είχαμε ανάπτυξη, καλές εκτιμήσεις, τις εξαγγελίες της ΔΕΘ είμασταν υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τις δηλώσεις του κυβερνητικού μας εταίρου».  

 

Φωτο: Eurokinissi

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook