Κασιδιάρης: Κλώτσησα τους φωτερεπόρτερ από ...αγανάκτηση

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχερεί να αντικρούσει το σκεπτικό των δικαστών για τα όπλα που είχε στην κατοχή του. Αποδίδει σε «αγανάκτηση» τις κλωτσιές σε φωτορεπόρτερ.

kasidiaris-klwtsisa-tous-fwtereporter-apo-aganaktisi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την αποφυλάκιση του ἠ την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ζητά ο Ηλίας Κασιδιάρης , λίγες ημέρες μετά την έκδοση του σχετικού εντάλματος σε βάρος του με σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα.

Στην προσφυγή που κατέθεσε επαναλαμβάνει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς ότι τα δύο όπλα με βάση τα οποία του ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργἠματος  είχαν νόμιμη άδεια και δεν τα είχε μετατρέψει σε πυροβόλα, όπως εκτίμησαν οι δικαστικές αρχές.

 Βάλλοντας μάλιστα κατά του σκεπτικού των δικαστικών αρχών που τον έκριναν προφυλακιστέο υποστηρίζει ότι όσα αναφέρουν " περί της προσωπικότητάς μου και του «εν γένει βίαιου χαρακτήρα μου», είναι ακραία ...ΑΝΤΙΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ" . "Ποιά διάταξη νόμου -αναφέρει - και ποιό άρθρο του Συντάγματος, προβλέπουν ως «κριτήριο» και «προϋπόθεση» για την προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου ποιοτικά στοιχεία του χαρακτήρα του; ".

Γιατί κλώτησε τον φωτορεπόρτερ

Όσο για τη συμπεριφορά του σε βάρος  φωτορεπόρτερ ( κλωτσιές κλπ)  όταν μετἀ την πρώτη απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος τα δικαιολογεί  χαρακτηρίζοντας τη στιγμή ως ...στιγμή αγανάκτησης , ενώ παραλείπει να τοποθετηθεί και στα άλλα περιστατικά βίας για τα οποία κάνουν λόγο οι δικαστικές αρχές.

 Στη σχετικἠ δήλωσή του, ο συνήγορος του, Νἴκος Αντωνιάδης , υποστηρίζει:   «Δημοσιοποιώ το περιεχόμενο της προσφυγής του εντολέα μου Ηλία Κασιδιάρη κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, με το οποίο κυριολεκτικώς διαλύει το σαθρό οικοδόμημα του σκεπτικού της κράτησής του, στο οποίο σκεπτικό γίνεται πρωτοφανής επίκληση σε ποιοτικά στοιχεία του χαρακτήρα του κ. Κασιδιάρη , ουδεμία απάντηση δίδεται στο ότι το ένα εκ των δύο όπλων ανήκει στον πατέρα του, γίνεται απίστευτη αναφορά σε όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του ... Βιετνάμ για να "δικαιολογηθεί" ο κακουργηματικός χαρακτήρας της επίδικης οπλοκατοχής». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook