Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του MEGA "Κοινωνία Ώρα MEGA", σήμερα Τετάρτη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέπτυξε τις θέσεις του για κρίσιμα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, διαφάνειας και δημοκρατίας.
Με αφορμή την εκλογή του Zohran Mamdani στη δημαρχία της Νέας Υόρκης, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε:
"Οι νέες γενιές αλλάζουν το εκλογικό σώμα. Ο κόσμος πια ψηφίζει ιδέες, όχι ταμπέλες".
Αναφερόμενος στα ΕΛΤΑ, σημείωσε ότι είναι δημόσιο αγαθό και φορέας δημοκρατίας.
"Τα ΕΛΤΑ είναι δημόσιο αγαθό, είναι μορφή δημοκρατίας. Το να έχεις καθολική πρόσβαση στο ταχυδρομείο είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο", ενώ επισήμανε ότι πριν περίπου έξι χρόνια ο οργανισμός ήταν κερδοφόρος, αλλά οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση μέσω κακοδιαχείρισης και απευθείας αναθέσεων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την απευθείας ανάθεση ύψους 1.000.000 € στον κ. Πάτση, και ζήτησε πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις συμβάσεις και την επιχειρησιακή διαχείριση.
Ζήτησε επιπλέον να δημοσιοποιηθεί η ανάλυση της Deloitte που έχει ανατεθεί από το Υπερταμείο και να γίνει πλήρης αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου των ΕΛΤΑ, με ταυτόχρονη εκτίμηση του κοινωνικού οφέλους — δεδομένου ότι τυχόν λογιστικές ζημίες μπορεί να αντισταθμίζονται από τη δημόσια προσφορά του οργανισμού σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.
"Σήψη τα φαινόμενα οπλοκατοχής στην Κρήτη"
Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τα πρόσφατα φαινόμενα οπλοκατοχής "όχι παράδοση αλλά σήψη" και πρότεινε πρόγραμμα αφοπλισμού με αμνηστία, ώστε να παραδίδονται όπλα χωρίς ποινές. Τόνισε ότι απαιτείται άμεση δράση για την προστασία των πολιτών και πρόληψη, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ψυχικής υγείας.
Επιπλέον υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες και κάλεσε τα κόμματα να ανταποκριθούν.
Για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα – "Το μέλλον δεν γράφεται με υλικά του παρελθόντος"
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην αγορά του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, καθώς προτιμά να επικεντρωθεί στο μέλλον και στην προώθηση νέων λύσεων αντί για ανακύκλωση παλαιών εντυπώσεων. Θεώρησε ότι η πολιτική αλλαγή απαιτεί φρέσκα πρόσωπα και νέες ιδέες.
Σε ερώτηση αν θα το διαβάσει στην περίπτωση που του στείλει το βιβλίο του ο πρώην Πρωθυπουργός ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: "Αν μου το στείλει θα το δωρίσω".
"Δεν έχω περιέργεια για να ξαναμάθω αυτά τα οποία ξέρουμε όλοι. Έχω περιέργεια για το πώς μπορεί να βγάλει ο κόσμος τον μήνα ειλικρινά σας το λέω", τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ερωτηθείς αν ενδιαφέρεται να μάθει εάν γράφει και τι γράφει ο Αλέξης Τσίπρας για εκείνον ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι "δεν νομίζω ότι θα γράφει πολλά για μένα".
Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των ζώων. Υποστήριξε ότι η εγκατάλειψη κατοικιδίου πρέπει να τιμωρείται ως κακούργημα και πρότεινε την υιοθέτηση προτύπων όπως εκείνα του Βελγίου.
Επισήμανε ότι το Κίνημα Δημοκρατίας έχει θεσμοθετήσει τομέα ζωοφιλίας και ευζωίας, ως μόνιμο κομμάτι της πολιτικής του ατζέντας.
Ο Στέφανος Κασσελάκης έκλεισε τη συνέντευξη υπενθυμίζοντας τη φιλοσοφία του φορέα: ότι το Κίνημα Δημοκρατίας επιδιώκει συμμετοχή, διαφάνεια και ευθύνη, και ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική ανανέωση με επίκεντρο τον πολίτη.