Καταγγελία Λαφαζάνη: Μας έκαναν σαμποτάζ με ...Σφακιανάκη

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε σήμερα το αυταρχικό ΜΑΤοφερεμένο πρόσωπο της, το οποίο από βδομάδα σε βδομάδα γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό», λέει η ΛΑΕ.

kataggelia-lafazani-mas-ekanan-sampotaz-me-sfakianaki
SHARE THIS
0
SHARES

Σκηνικό έντασης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΛΑΕ, του κινήματος "Δεν Πληρώνω" και συλλογικοτήτων την Τετάρτη, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο οποίο θα διενεργούνταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Όπως καταγγέλλεται από τη ΛΑΕ, τα ΜΑΤ έσπρωξαν με τις ασπίδες και έριξαν κάτω τον γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ, σύμφωνα με την "Καθημερινή" τα ΜΑΤ, σε συνεργασία με ιδιοκτήτη μπαρ της στοάς που βρισκόταν το συμβολαιογραφείο, διέκοψαν προς στιγμήν τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βάζοντας στη διαπασών τραγούδια του Ν. Σφακιανάκη.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε σήμερα το αυταρχικό ΜΑΤοφερεμένο πρόσωπο της, το οποίο από βδομάδα σε βδομάδα γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό. Λυπάμαι ότι νεαροί φανατικοί ματατζήδες, ενθαρρυμένοι από την κυβερνητική αυταρχική στάση, με έσπρωξαν και με πέταξαν στο πεζοδρόμιο» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

 

 

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ: 

Μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, 28/3/2018, η ΛΑΕ και τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφικό γραφείο, που πραγματοποιούσε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας, στην οδό Πανεπιστημίου 56, στην Αθήνα.

Η ΛΑ.Ε, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και άλλες συλλογικότητες για ακόμη μία Τετάρτη διαδήλωσαν μαζικά και ενωτικά ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας παράλληλα να ακυρωθούν οι σημερινοί, προγραμματισμένοι, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Το συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό γραφείο έβγαζε σήμερα στο… σφυρί ένα ισόγειο κατάστημα 162,5 τμ στη Λάρισα, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 85.000 ευρώ για υποθήκη 138.000 ευρώ.

 

Επίσης μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που είχαν ανακοινωθεί για αυτήν την Τετάρτη ήταν: Διαμέρισμα στα Καμίνια για χρέος 50.000 ευρώ με 1η προσφορά 81.000 ευρώ αλλά και ένα διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος για χρέος 100.000 ευρώ και δεκάδες άλλα ακίνητα κάτω των 300.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως ο σημερινός επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ παραβίασε κάθε νομιμότητα, διότι το συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό γραφείο είχε αποκλειστεί από 6 διμοιρίες, δύο κλούβα και ένα ΒΑΝ της αστυνομίας που το φρουρούσαν, μέσα στην ίδια τη στοά ανάμεσα σε καταστήματα γραφεία και καφετέριες με πλήθος κόσμου, που τους απέκλειε την πρόσβαση.

Η αστυνομική αυθαιρεσία έφτασε σε τέτοιο σημείο που οι άνδρες των ΜΑΤ έσπρωξαν και έριξαν κάτω τον συμμετέχοντα στην κινητοποίηση Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η πιο χαρακτηριστική και αγωνιστική στιγμή της σημερινής κινητοποίησης στην Αθήνα ήταν, όταν ακτιβιστές και μέλη της ΛΑ.Ε, αγνοώντας την αστυνομική καταστολή ανέβηκαν με σκάλα στην οροφή της αστυνομικής κλούβας, που παράνομα και αυθαίρετα είχε τοποθετηθεί μέσα στη στοά, και σήκωσαν πανό της ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών.

Η αστυνομική καταστολή, η προσπάθεια κατασυκοφάντησης και τα ψέματα της Κυβέρνησης ότι τάχα δεν εκπλειστηριάζονται ακίνητα για χρέη κάτω από 300.000 ευρώ, αναδεικνύονται κάθε στιγμή.

Δεν πτοούν όμως τους αγωνιστές.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σε όλη την χώρα διαμήνυσαν ότι ούτε η αστυνομική βία, ούτε οι προσαγωγές ούτε οι συλλήψεις δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ που παρευρέθηκε έκανε την εξής δήλωση:
«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε σήμερα το αυταρχικό ΜΑΤοφερεμένο πρόσωπο της, το οποίο από βδομάδα σε βδομάδα γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό.

Λυπάμαι ότι νεαροί φανατικοί ΜΑΤ-ατζήδες, ενθαρρυμένοι από την κυβερνητική αυταρχική στάση, με έσπρωξαν και με πέταξαν στο πεζοδρόμιο.

Οι σκηνές βίας και χημικού πολέμου που ζούμε αυτήν την περίοδο θα μοιάζουν ως απλή τρικυμία, μπροστά στις θύελλες που θα ξεσπάσουν όταν τα ΜΑΤ θα πηγαίνουν να πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα που εκπλειστηριάστηκαν.

Χάρις στο κίνημα, οι πλειστηριασμοί δεν έχουν την έκταση που επιδιώκουν οι τράπεζες.

Το κίνημα έχει γλιτώσει μέχρι τώρα χιλιάδες σπίτια.

Το κίνημα δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει και το δημόσιο σε πλειστηριασμούς που σχεδιάζει από 1η Μάη.

Διεκδικούμε την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία.
Διεκδικούμε την ανατροπή για να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική η χώρα και για να μείνουν οι νέοι στην πατρίδα μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook