Follow us

Κατρίνης: Στις εκλογές θα μιλήσουν οι πολίτες, όχι οι δημοσκοπήσεις

Το πολιτικό συμπέρασμα του Συνεδρίου, συνόψισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, είναι η ανανέωση, η ενότητα και η αυτοδύναμη στρατηγική η οποία συνεχίζεται αταλάντευτα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

μεγάλη εικόνα του συνεδρίου είναι η μαζική συμμετοχή χιλιάδων νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με δικά τους έξοδα ήρθαν στο συνέδριο και βεβαίως αποτελούν την ραχοκοκαλιά και της οργανωτικής διάταξης της παράταξης για την επόμενη ημέρα" τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ειδικά σε σχέση με την συμμετοχή των νέων στο συνέδριο, είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα, σημείωσε ο κ. Κατρίνης "σε μια εποχή που η πολιτική διέρχεται κρίση, που οι νέοι δεν ψηφίζουν καν, πόσο μάλλον να συμμετέχουν στα κοινά, ότι βλέπουμε χιλιάδες νέους ανθρώπους να μπαίνουν εθελοντικά και δυναμικά με πίστη και διάθεση στην νέα προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ".

"Το συνέδριο σηματοδότησε την ανανέωση, την ενότητα, κάτι το οποίο είναι πάντα ζητούμενο αλλά εκφράζει και μια ιστορική αλληλουχία και μια ιστορική συνέχεια της παράταξης, κυρίως όμως σηματοδότησε και την αυτόνομη πορεία της παράταξης, δίνοντας ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσοι θα ήθελαν, θα επιθυμούσαν ή θα τους βόλευε το ΠΑΣΟΚ στην θέση ενός μετεκλογικού κυβερνητικού εταίρου ως συμπληρώματος σε μια κυβέρνηση, ότι εμείς συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία με την δική μας πρόταση που θεωρούμε και έχουμε την βάσιμη αισιοδοξία να πιστεύουμε ότι θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στις επόμενες εκλογές" συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Το πολιτικό συμπέρασμα του Συνεδρίου, συνόψισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι η ανανέωση, η ενότητα και η αυτοδύναμη στρατηγική η οποία συνεχίζεται αταλάντευτα. "Γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από μια πολιτική πρόταση σε αυτά που δεν ακούει από την αξιωματική αντιπολίτευση, έχει ανάγκη να ακούσει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, μια πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για την ζωή του σε μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση, ως εκ τούτου υπάρχει ένα πολιτικό κενό που το ΠΑΣΟΚ έρχεται όχι ιστορικά, αλλά ουσιαστικά να το καλύψει μέσα από την δική του δυναμική επάνοδο στην πολιτική σκηνή του τόπου" είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης


Αναφερόμενος στα παλαιότερα στελέχη της παράταξης, επισήμανε αρχικά ότι η ομιλία του κ. Βενιζέλου πάνω στην οικονομική πραγματικότητα που υπάρχει στην χώρα- αλλά δεν είναι στο πεδίο της συζήτησης-ουσιαστικά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, με την εμπειρία του, έχοντας θητεύσει ως υπουργός Οικονομικών.

"Ήταν μια χρήσιμη και ωφέλιμη ομιλία του κ. Βενιζέλου. Η παρουσία των πρώην προέδρων σηματοδοτεί την ενότητα, από κει και πέρα, ένα στέλεχος που έχει θητεύσει στην θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης και το οποίο επιβεβαιώνει την σχέση του, την αγάπη και την στήριξή του για αυτόν τον χώρο, για εμάς είναι πολύ σημαντικό και έχει και το δικαίωμα της συμμετοχής, της ενεργοποίησής του με τον τρόπο που επιθυμεί, στον χρόνο που επιθυμεί. Και οι τοποθετήσεις του κ. Σημίτη, του κ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου, ως πρώην προέδρων και των δύο πρώην πρωθυπουργών ήταν εξαιρετικά σημαντικές επί του περιεχομένου, έδωσαν ένα σαφές στίγμα για το πού βρίσκεται η χώρα, ποιους κινδύνους αντιμετωπίζει και πώς η παράταξη θα πρέπει να αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Και συνεχίζουμε με την δική μας πρόταση ώστε ο κόσμος να γυρίσει το βλέμμα του, να μας ακούσει και να πειστεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που κατανοεί τα προβλήματα και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις" προσέθεσε ο κ. Κατρίνης.

Διαβάστε Επίσης

Σε ό,τι αφορά τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μικρή μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κατρίνης, ανέφερε "σε όλες τις δημοσκοπήσεις αυτό που φαίνεται είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αισθητά ανεβασμένο σε σχέση με τα ποσοστά που είχαμε" και επανέλαβε ότι η συμμετοχή των χιλιάδων συνέδρων που ήρθαν από όλη την Ελλάδα με δικά τους έξοδα, δείχνει ότι κάτι αλλάζει.

"Βλέπουμε ότι αρκετός κόσμος μας ακούει και πιστεύει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν περιμέναμε κάθε μήνα να παίρνουμε 2-3 μονάδες επιπλέον και μέσα σε 6 μήνες να έχουμε φτάσει να είμαστε πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Αυτό θέλει πολλή δουλειά, βλέπουμε όμως πάρα πολύ κόσμο ο οποίος επιστρέφει και δεν είναι μόνο το θέμα της οργανικής ένταξης που είδαμε αρκετούς ανθρώπους που μας είχαν εγκαταλείψει να είναι στο συνέδριο, είναι ότι βλέπουμε κόσμο ο οποίος μας ακούει, που μας βρίσκει πλέον ως μια βασική πολιτική επιλογή, ενώ δεν το έκανε στο παρελθόν και πραγματικά εγώ είμαι πραγματικά αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Θέλει πολλή δουλειά, πολύ μεγάλη προσπάθεια, κατανοούμε τις πιέσεις που ασκούνται και θα ασκηθούν" επισήμανε.

Διαβάστε Επίσης

Σε σχέση με το πότε βλέπει εκλογές, ο κ. Κατρίνης είπε "ο πρωθυπουργός έχει πει ότι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023. Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα κλίμα περιρρέον που εκπορεύεται μάλλον από το Μαξίμου που μιλάει για εκλογές το φθινόπωρο. Οποτεδήποτε γίνουν εμείς είμαστε έτοιμοι εκλογικά, οργανωτικά και πολιτικά. Και εκεί θα μιλήσουν οι πολίτες και όχι οι δημοσκοπήσεις".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" 29 Ιουν 2022 | 09:40

Σπυρόπουλος: Οσο γρηγορότερα πάμε σε εκλογές πλέον, τόσο καλύτερα - Τι είπε για τις συνεργασίες

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μέσω του γραμματέα του Ανδρέα Σπυρόπουλου σημειώνει πως ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τις αδυναμίες του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 28 Ιουν 2022 | 12:57

Ανδρουλάκης για εκλογές: Δεν είναι σοβαρό ο Μητσοτάκης να λέει στο τέλος της τετραετίας και οι υπουργοί φθινόπωρο

"Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λέει δημοσίως ότι θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας και όλο το υπουργικό συμβούλιο να διαρρέει ότι "έχουμε εκλογές το φθινόπωρο"; αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Ιουν 2022 | 08:40

Στροφή Ανδρουλάκη στην αγροτιά - Στη Λάρισα το 3ο θεματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη στήριξη του κλάδου και το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 27 Ιουν 2022 | 13:08

Μάντζος: Με ευθύνη του πρωθυπουργού η εκλογολογία κινδυνεύει να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία

Ο κ. Μάντζος προσέθεσε ότι ο τόπος με ευθύνη του πρωθυπουργού, υπουργών του και των κυβερνητικών στελεχών, οδηγείται σε συνθήκες αστάθειας.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 24 Ιουν 2022 | 14:05

ΠΑΣΟΚ για Σύνοδο Κορυφής: Η κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει - Ούτε κουβέντα οι Ευρωπαίοι για κυρώσεις στην Τουρκία

"Η αυταρχική και αναθεωρητική πολιτική Ερντογάν δεν αντιμετωπίζεται με τον κατευνασμό αλλά με ουσιαστικά μέτρα αποτροπής", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Ιουν 2022 | 12:39

Ανδρουλάκης για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Αντρέα Παπανδρέου: Ανεπανάληπτος ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης

"Στις 6 Ιουλίου τιμάμε τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζοντας το Αμφιθέατρο, που θα φέρει το όνομα του, στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 23 Ιουν 2022 | 12:34

Κωνσταντινόπουλος: Αν οι πολίτες αξιολογήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες θυμούνται τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είδαν τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζουν το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

"ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" 22 Ιουν 2022 | 17:49

Νίκος Παπανδρέου: Νέο βιβλίο για τους έρωτες και την πολιτική στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ - Ο πατέρας του και η εξωσυζυγική σχέση

Το απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου και η αναφορά στον πατέρα του.

ΠΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 22 Ιουν 2022 | 14:53

Καμίνης: Και επίσημα τέλος από υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Η αναφορά στη Φώφη Γεννηματά

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Γιώργος Καμίνης - Η ανακοίνωσή του

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 22 Ιουν 2022 | 10:01

ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος Καμίνης δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές

Δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Ιουν 2022 | 09:50

Καρφιά ΠΑΣΟΚ: Kρυφά χρέη κάτω από το χαλί οδηγούν σε διόγκωση του ελλείμματος και σε νέες περιπέτειες τη χώρα

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς το αφήγημα της "συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης".

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 20 Ιουν 2022 | 13:02

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών - Χρειάζονται άμεσα μέτρα

"Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να στηρίξει το εισόδημα των πολιτών", τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, από την αγορά στο Χαλάνδρι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Ιουν 2022 | 12:48

Θετικός στον κορονοϊό ο Νίκος Ανδρουλάκης: "Ο ιός είναι ακόμα εδώ, να προσέχετε την υγεία σας"

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε πως είναι θετικός στον κορονοϊό.