Κατρούγκαλος: Έξτρα φόροι αντί για νέα μείωση συντάξεων

Αν χρειαστεί, αντί να μειώσουμε συντάξεις μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών, είπε ο υπουργός Εργασίας.

katrougkalos-ekstra-foroi-anti-gia-nea-meiwsi-suntaksewn
SHARE THIS
0
SHARES

Λίγες ώρες μετά το χθεσινό Eurogroup ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επανέρχεται στο κρίσιμο θέμα των δαπανών και ομολογεί πως «Αν χρειαστεί, αντί να μειώσουμε συντάξεις μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών».

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ «Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς, ή να αυξήσεις τα έσοδα». παράλληλα αναφερόμενος στον «κόφτη» ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι δεν θα γίνεται αυτόματα η μείωση των μισθών και συντάξεων. «Ο ‘‘κόφτης’’ δεν φέρνει μέτρα, αναπροσαρμόζει μεγέθη... Θα έχουμε ισοδύναμα μέτρα για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού. Αν χρειαστεί το 2017 ο κόφτης θα αναπροσαρμόσει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κώδικες του προϋπολογισμού, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν στη Βουλή, σα να γυρίζαμε πίσω στο χρόνο και αλλάζαμε δαπάνες».

«Κακά τα ψέματα, όταν είμαστε σε καθεστώς μνημονίου υπάρχουν τομείς που δεν αποφασίζουμε μόνοι μας» παραδέχθηκε πάντως ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος, τέλος στο ασφαλιστικό ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι «Με το νέο ασφαλιστικό όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με τα κυβερνητικά μέτρα το 90% των ανθρώπων, εννιά στους δέκα, θα είναι κερδισμένοι, θα έχουν καλύτερες συντάξεις. Το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο (...) είμαι υπερήφανος για το ασφαλιστικό γιατί εισάγουμε μεταρρύθμιση που βασίζεται στους πυλώνες της ισοτιμίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook