Follow us

Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Γεραπετρίτης διόρισε την Πιτσίκα στην Επιτροπή Ελλάδα 2050 - Ποια είναι; Το θείο βρέφος του καθεστώτος;

Ο κ. Κάτσης ρωτά μεταξύ άλλων τον κ. Γεραπετρίτη με ποια κριτήρια αξιολογήθηκε ως κατάλληλη για τη θέση η Ρεβέκκα Πιτσίκα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ερωτήματα προς τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με την Επιτροπή "Ελλάδα 2050" και την Ρεβέκκα Πιτσίκα, θέτει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης με απόφασή του διόρισε την κ. Πιτσίκα σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης "Ελλάδα 2050"" και ρωτά μεταξύ άλλων με ποια κριτήρια αξιολογήθηκε ως κατάλληλη για τη θέση και ποιος ο στόχος της εν λόγω έκθεσης.

"Μήπως ετοιμάζετε νέο ρεσάλτο στα χρηματοδοτικά εργαλεία με νέα φωτογραφικά έργα; Μήπως σε επόμενο στάδιο ετοιμάζατε και ειδικό προϋπολογισμό στην ομάδα αυτή;", αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα έχει λάβει απευθείας αναθέσεις 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ, καθώς και ότι συμμετείχε από κοινού σε εταιρεία με τον διαγραφέντα από τη ΝΔ βουλευτή, Ανδρέα Πάτση.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης επισήμαναν ότι η εν λόγω εταιρεία, από την οποία η κα. Πιτσίκα αποχώρησε το 2020, δεν είχε καμία σχέση με διαχείριση κόκκινων δανείων, καθώς επίσης και ότι όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Υπουργού έχουν δηλωθεί κανονικά στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Διαβάστε Επίσης


Αναλυτικά η δήλωση του Μάριου Κάτση

Μα ποια είναι τελικά η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα κ.κ. της κυβέρνησης, το "θείο βρέφος" του καθεστώτος;

Η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα εκτός από τις 400.000 ευρώ που πήρε για συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε να προσλαμβάνει συμβούλους από Δημόσιους Φορείς (ΕΡΤ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΤΑ), εκτός από τον διορισμό της από τον κ. Νίκο Δένδια στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται πως έχει και άλλα ταλέντα με ορίζοντα… τριαντακονταετίας! Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης με απόφασή του (Τεύχος B' 1603/04.04.2022) διόρισε την κ. Πιτσίκα σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης "Ελλάδα 2050".

Δεν αμφισβητούμε ότι η διορατικότητα στην πολιτική είναι μεγάλο χάρισμα. Όμως κ. Γεραπετρίτη, τι ακριβώς θα κάνει η επιτροπή Ελλάδα 2050 που συστήσατε και ποια ακριβώς προσόντα της εν λόγω κυρίας αξιολογήσατε ως κατάλληλα για τη θέση; Ότι είναι θιασώτης του αντικρατισμού και της ιδιωτικής οικονομίας ενώ αφαιμάζει το δημόσιο ταμείο των δοκιμαζόμενων πολιτών όπως κάθε νεοφιλελεύθερος που σέβεται τον εαυτό του; Ή μήπως αξιολογήσατε ως απολύτως επιτυχημένο το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που κατήρτισε για λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη, αφού εντέλει η πλειοψηφία τους βρήκε τελικά "νέες και καλές θέσεις εργασίας" σαν golden boys and girls του Δημοσίου;

Πριν σπεύσει η κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από τη δικαιολογία ότι η θέση αυτή είναι άμισθη, να μας απαντήσει τι αποτέλεσμα θα παράξει αυτή η μελέτη-εισήγηση της ομάδας εργασίας "Ελλάδα 2050". Μήπως ετοιμάζετε νέο ρεσάλτο στα χρηματοδοτικά εργαλεία με νέα φωτογραφικά έργα; Μήπως σε επόμενο στάδιο ετοιμάζατε και ειδικό προϋπολογισμό στην ομάδα αυτή;

Μάριος Κάτσης

Πάντως η κ. Πιτσίκα είναι πρότυπο "αριστείας" και εργατικότητας για τα νέα παιδιά που μένουν άνεργα επειδή δεν ξέρουν να "συντάξουν βιογραφικό"! Όλη μέρα στο μεροκάματο ως αυτοδημιούργητη: Από ΔΣ σε ομάδα εργασίας και από φορέα σε φορέα για αναθέσεις και διαγωνισμούς. Και στον ελεύθερο της χρόνο το μητρώο στελεχών ΝΔ. Άριστα να της βάλετε κ. καθηγητά!

Υ.Γ.: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και όζει! Ευτυχώς όχι για πολύ, ο ελληνικός λαός δεν θα κανονικοποιήσει με την ψήφο του τις "γαλάζιες ακρίδες"".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 27 Μαϊ 2024 | 10:37

Πρόταση Γεραπετρίτη για τη Μέση Ανατολή: Task force αραβικών κρατών - ΕΕ με στόχο αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις για ειρήνη

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποιος πρότεινε κοινή task force αραβικών κρατών - ΕΕ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 20 Μαϊ 2024 | 12:21

Γεραπετρίτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς από τα δύο μέρη

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς από τα μέρη, σημειώνει ο Γ. Γεραπετρίτης.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 16 Μαϊ 2024 | 13:30

Ο Δήμος Βερύκιος "αποκάλυψε" ότι ο Γεραπετρίτης ήξερε από πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών- "Ασύστολα ψεύδη" απαντά ο ΥΠΕΞ

Ο Δήμος Βερύκιος ισχυρίστηκε ότι το νομικό γραφείο του Γιώργου Γεραπετρίτη είχε γνώση της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΕΣΤΙΑ ΕΝΤΑΣΗΣ 15 Μαϊ 2024 | 07:28

To αγκάθι των θαλάσσιων πάρκων ταράζει τα "ήρεμα νερά" των ελληνοτουρκικών - Δημόσια διαφωνία Γεραπετρίτη & Φιντάν

"Η απάντηση είναι σαφής. Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Αντιδρά η Άγκυρα.

ΥΠΕΞ 14 Μαϊ 2024 | 09:21

Σκληρή απάντηση Γεραπετρίτη στη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας: Απαιτούμε συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

"Δεν είναι θέμα αυτοδιάθεσης του κάθε αξιωματούχου, αλλά πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων", τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 12 Ιουν 2024 | 21:27

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα

"Γιατί αρνείται πεισματικά να επενδύσει στην Υγεία, στη Στέγαση, που έχουν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση από αυτά που αποπληρώνει πρόωρα;" αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΟ MEGA 12 Ιουν 2024 | 19:59

Λατινοπούλου: "Δεν θα συγκυβερνούσα με τη ΝΔ - Δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κεντροαριστερά κόμματα"

"Η αποχή ευνόησε τη ΝΔ - Εμείς απευθυνόμαστε περισσότερο σε νέους, και οι περισσότεροι νέοι είναι σεζόν και δεν ψήφισαν" είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΣΤΟ EUROACTIV.GR 12 Ιουν 2024 | 18:58

Κοινό άρθρο Τσίπρα-Ζάεφ: Καλούν σε μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων κατά της Ακροδεξιάς

Τσίπρας και Ζάεφ ζητούν από την ΕΕ να καταστήσει σαφές στη Β. Μακεδονία ότι ο σεβασμός της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ο μόνος δρόμος προς την ευρωπαϊκή ένταξη.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟ MEGA 12 Ιουν 2024 | 18:16

ΠΑΣΟΚ: Γιατί "απασφάλισε" ο Νίκος Παπανδρέου - Η κίνηση Ανδρουλάκη που εξόργισε τον γιο του ιδρυτή του κόμματος

Η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη που προκάλεσε την αντίδραση του πρώτου σε σταυρούς ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Παπανδρέου

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΑ" 12 Ιουν 2024 | 15:48

Μωραΐτης: Ο κόσμος είπε στους αποστάτες "έξω" - Ο Τσίπρας τούς καλεί "μέσα", άλλο ένα φάουλ

"Ο κόσμος είπε στους αποστάτες "έξω". Ο Τσίπρας τούς καλεί "μέσα", άλλο ένα φάουλ", σημειώνει ο Νίκος Μωραίτης.

ΑΠΟΡΙΕΣ 12 Ιουν 2024 | 15:25

Η Βούλα Κεχαγιά ερωτάται για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και απαντά: "Ποια ήττα;"

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει ήττα στις ευρωεκλογές παρά το 14,9% και τις εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που έχασε το κόμμα

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 12 Ιουν 2024 | 14:34

Γερουλάνος: Καλοδεχούμενη η πρωτοβουλία Κωνσταντινόπουλου - Πρέπει να δούμε τι πήγε λάθος

"Καλοδεχούμενη" θεωρεί την πρόταση Κωνσταντινόπουλου για εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ 12 Ιουν 2024 | 14:33

Ο Τεμπονέρας απαντά στον Κασσελάκη: Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, θα παραμείνω και μετά από αυτόν

Η αιχμηρή απάντηση του Δ. Τεμπονέρα στον Σ. Κασσελάκη, αναφερόμενος στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε στα συνέδρια υπό τον Α. Τσίπρα.