Καυστική απάντηση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ με βίντεο Τσίπρα που "χαμογελάει όταν μιλάει για κρούσματα και διασωληνωμένους"

Το χαμόγελό του κ. Τσίπρα όταν μιλάει για κρούσματα και διασωληνωμένους τα λέει όλα, αναφέρει η ΝΔ απαντώντας στην αυστηρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής της την οποία συνοδεύει με βίντεο με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεδιάσκεψη σήμερα Τετάρτη με εκπροσώπους της εστίασης και προχώρησε σε πολύ σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση.

Όσο και αν προσποιείται ο κ. Τσίπρας ότι ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας, η χαρά του δεν κρύβεται. Συνεχίζει το "όχι σε όλα" κάνοντας συγκρίσεις με τον Νοέμβριο που ο δείκτης θετικότητας ήταν πολύ υψηλότερος και δεν είχαμε στη διάθεσή μας εμβόλια και self tests. Το χαμόγελό του, όταν μιλάει για κρούσματα και διασωληνωμένους, τα λέει όλα.

Επισυνάπτουμε το σχετικό βίντεο από τις σημερινές δηλώσεις του.

Τσίπρας στους εκπροσώπους του EstiasiGreece: Κυβέρνηση θέατρο του παραλόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα Τετάρτη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του EstiasiGreece από όλη την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε την πρότασή του κόμματός του για μια "στοχευμένη δέσμη μέτρων για τη βιώσιμη επανεκκίνηση των επιχειρήσεων" για τον χώρο της εστίασης και όχι μόνο, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την πολιτική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι "βιώνουμε μια κατάσταση παραλόγου" και πως κατά την εκτίμηση του "αυτή είναι η αίσθηση που δεν έχουν μόνο οι επαγγελματίες που πλήττονται περισσότερο από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια -και εσείς είστε κλάδος που κατά κόρον έχει πληγεί, έχει ματώσει-, αλλά και ο μέσος πολίτης". "Εσείς κλείσατε πριν από πέντε μήνες με 2.500 κρούσματα, με 30 νεκρούς σε ημερήσια βάση, με 200 διασωληνωμένους και σήμερα συζητάμε το ότι πρέπει να ανοίξετε, ενώ έχουμε 4.500 κρούσματα, 750 διασωληνωμένους και άλλους 150 πρόχειρα διασωληνωμένους να ψάχνουν να βρουν κρεβάτι και 70 νεκρούς την ημέρα. Αυτό ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να το κατανοήσει", είπε. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι "άρα ή κακώς ακολουθήσαμε έναν χρόνο συμβουλές και μέτρα που δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και κακώς η Ελλάδα είναι η χώρα με το πιο παρατεταμένο λοκντάουν και ο κλάδος της εστίασης στην Ελλάδα είναι πανευρωπαϊκά αυτός που υφίσταται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την πίεση μέτρων που οδηγούν στην οικονομική εξόντωση. Ή καλώς τα κάναμε μέχρι σήμερα όλα αυτά, αλλά τώρα οδηγούμαστε σε αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε λογικές που κατακρίναμε παλαιότερα, επικίνδυνες, ανοσίας αγέλης κτλ. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο".

Είπε πως ακολουθήθηκαν μέτρα από την κυβέρνηση που δεν είχαν ως αποτέλεσμα αυτό που επιδιώκαμε, "αλλά αντιθέτως υπήρχαν σημαντικές αντιφάσεις". "Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα", συνέχισε, "γιατί είναι πιο επικίνδυνο να συναντιόμαστε σε έναν ανοικτό χώρο φορώντας μάσκες, σε αποστάσεις, πίνοντας τον καφέ μας σε ένα καφενείο, αλλά είναι απολύτως ενδεδειγμένο -διότι μας έλεγαν ότι δεν υπήρχαν και μελέτες- να μπαίνουμε κάθε μέρα και να στριμωχνόμαστε στα ΜΜΜ, στο μετρό και στο λεωφορείο για να πάμε στη δουλειά μας, σε εργασιακούς χώρους που επίσης δεν υπήρχε στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή της κυβέρνησης που όμως δεν ακολουθήθηκε.

"Είχαμε άλλη αντίληψη, εμπροσθοβαρούς στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων προκειμένου και αυτοί οι δύο να αντέξουν, αλλά και να συγκρατηθεί η ύφεση -διότι η ύφεση είναι σα μια δίνη, άμα σε πάρει σε βουλιάζει ολοένα και περισσότερο". Πρόσθεσε ότι "η ύφεση στην Ελλάδα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στην ΕΕ το 2020, δεν ξέρω τι γίνεται στους πρώτους μήνες του ‘21 αλλά προφανώς κι αυτή είναι πάρα πολύ αρνητική". "Αυτό για την Ελλάδα και την οικονομία της είναι ακόμα πιο επιβαρυντικό και προβληματικό, διότι είναι μια χώρα που μόλις ξεπέρασε μια δεκαετία, σχεδόν, πολύ μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και έχει ένα δημόσιο χρέος που είναι πάρα πολύ υψηλό και εκτοξεύεται εξαιτίας της ύφεσης", είπε.

Τόνισε πως "το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα τι κάνουμε, πώς επανεκκινεί μια επιχείρηση που είναι για πέντε μήνες κλειστή, με συσσωρευμένα χρέη και με κάποια στήριξη που δεν ήταν επαρκής για να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα χρέη των προηγούμενων μηνών ή αν ήταν επαρκής ίσα-ίσα τα αντιμετώπισε και όχι για όλες τις επιχειρήσεις".

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει "μια στοχευμένη δέσμη μέτρων τώρα που έχει να κάνει με τη βιώσιμη επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και αυτό αφορά ιδίως το χώρο της εστίασης και όχι μόνο". Συγκεκριμένα: "Να υπάρξει μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα προκαταβολή, σε επιδότηση δηλαδή για όλον τον κλάδο της εστίασης σε εθνικό επίπεδο.

Να επιδοτηθεί, με την επανέναρξη, η εργασία και όχι η αναστολή της, με κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για την περίοδο μετά το λοκντάουν. Να μειωθεί το ΦΠΑ στο 6% ειδικά για την εστίαση.

Να υπάρξει μια γενναία ρύθμιση των "πανδημικών” χρεών, του "κορονοχρέους”, του χρέους δηλαδή που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας". Είπε ότι πρόκειται για ρύθμιση που θα αφορά και φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και του ιδιωτικού χρέους της κρίσης, "στα πρότυπα της ρύθμισης που κάναμε επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μόλις βγήκαμε απ' το μνημόνιο, για τα χρέη σε ασφαλιστικές εισφορές: κούρεμα του ονομαστικού χρέους μεσοσταθμικά γύρω στο 40% και 120 δόσεις για το υπόλοιπο".

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους "αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσουμε να μιλάμε για βιώσιμη επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και της οικονομίας, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε στην εστίαση και σε άλλες επιχειρήσεις η στήριξη που υπήρξε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες". Είπε ότι στη Γερμανία υπήρξε επιδότηση που ήταν στο 70% των επιχειρήσεων εστίασης καθ' όλη τη διάρκεια που υπολειτουργούσαν. "Στην Ελλάδα δεν είχαμε κάτι τέτοιο, άρα δεν υπάρχει λίπος να καεί, υπάρχουν μόνο χρέη, επιταγές", σχολίασε.

Είπε πως δεδομένου ότι ακόμα κι αν ανοίξει ο χώρος της εστίασης θα υπόκειται σε επιδημιολογικούς περιορισμούς για μεγάλο διάστημα, "ο τρόπος για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η ανάγκη επανεκκίνησης των επιχειρήσεων με βιώσιμο τρόπο είναι μια γενναία στήριξη τους". Εξέφρασε την ανησυχία ότι ήδη βρισκόμαστε σε μια φάση που κάποιες από τις επιχειρήσεις εστίασης θα έχουν μεγάλη δυσκολία να επανεκκινήσουν και πως ο κλάδος είναι στα όρια του, "έχει ματώσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 11 Μαϊ 2021 | 19:39

Κομισιόν: "Πράσινο φως" στο ελληνικό πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της εστίασης

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή, στο πλαίσιο του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων ευρώ

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 11 Μαϊ 2021 | 19:04

Κορονοϊός: 23χρονη στο Ηράκλειο κόλλησε για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις έναν μήνα - Απορούν και οι γιατροί

Η 23χρονη από το Ηράκλειο της Κρήτης ξαναμπήκε σε καραντίνα, καθώς φέρει κανονικά ιικό φορτίο κορονοϊού που μπορεί να μεταδοθεί σε άλλα άτομα.

ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 11 Μαϊ 2021 | 18:48

"Εκπληξη" Γεωργιάδη: Yπέρ Καρανίκα για φαρμακευτική κάνναβη - "Κάναμε λάθος που αντιδρούσαμε το 2018"

Ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε ευθαρσώς ότι η ΝΔ έκανε λάθος το 2018 που αντιδρούσε στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 11 Μαϊ 2021 | 18:12

Φίλης: Ο Τσίπρας με έδιωξε από το υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία

Ο Τσίπρας με έδιωξε από το υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία, δήλωσε ο Νίκος Φίλης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 11 Μαϊ 2021 | 18:00

Κορονοϊός - Λύματα: Πτωτική τάση σχεδόν σε όλη τη χώρα - Μείωση 18% στην Αττική και 82% στα Χανιά

Πτωτικές μεταβολές στα λύματα σε Αττική και Αλεξανδρούπολη - Σταθερό το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη και στην Πάτρα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 11 Μαϊ 2021 | 17:39

Κορονοϊός: 1.356 νέα κρούσματα στην Αττική, 343 στη Θεσσαλονίκη - Τριψήφια σε Αιτωλοακαρνανία και Λάρισα

Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα - Σταθερά πρώτη η Αττική - Ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση σε Αιτωλοακαρνανία και Λάρισα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 11 Μαϊ 2021 | 17:34

Κορονοϊός: 3.197 νέα κρούσματα σήμερα με ρεκόρ τεστ -732 διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι

Ανακοινώθηκαν 3.197 νέα κρούσματα -732 διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι - Διενεργήθηκαν συνολικά 85.570 PCR και Rapid τεστ με τον δείκτη θετικότητας στο 3,74% - Τι δείχνουν τα λύματα

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 11 Μαϊ 2021 | 17:13

Πέτρος Παραράς: Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός- Λόγος απόλυσης ή περικοπής μισθού

"Ο εμβολιασμός σε περίπτωση πανδημίας θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός", λέει ο Π. Παραράς, εκτιμώντας ότι η άρνησή του είναι λόγος απόλυσης

ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ECDC 11 Μαϊ 2021 | 15:54

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Χρειάζεται μόνο μία δόση για όσους έχουν νοσήσει

Οσοι έχουν νοσήσει ήδη από κορονοϊό, δεν χρειάζεται να κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αλλά μόνο μια

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 11 Μαϊ 2021 | 15:46

Εστίαση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των πρώτων υλών

Οι αιτήσεις για την εστίαση θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Ιουλίου - Μέχρι πότε μπορούν να κατατεθούν στην πλατφορμα τα τιμολόγια.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ 11 Μαϊ 2021 | 14:16

Γιώργος Λιάγκας: Το απίστευτο περιστατικό που του συνέβη όταν πήγε να εμβολιαστεί

Τι είδε ο Γιώργος Λιάγκας όταν πήγε να εμβολιαστεί: "Την ώρα που μπαίνω στο εμβολιαστικό κέντρο είναι μια κυρία που την πάνε τέσσερις και την έβγαζαν έξω...".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 11 Μαϊ 2021 | 12:46

Κορονοϊός: Θα μας τρελάνουν στην Ινδία - "Προστατεύονται" από την πανδημία με κοπριά και ούρα αγελάδων

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει χάος στην Ινδία με 22,66 εκατομμύρια κρούσματα και 246.116 θανάτους και κάποιοι "προστατεύονται" με κόπρανα και ούρα αγελάδας.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ 11 Μαϊ 2021 | 12:02

Γκάγκα: Το ισραηλινό φάρμακο φαίνεται να λειτουργεί - Σε 5.000 εισαγωγές μόνο οι δύο ήταν εμβολιασμένοι

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως έχουμε λιγότερα κρούσματα στα νοσοκομεία και το φάρμακο του Ισραήλ κατά του κορονοϊού φαίνεται να λειτουργεί.