Κεφαλογιάννη: Λάθος ο χειρισμός στο θέμα Gucci στην Ακρόπολη

Τοποθέτηση για την απόφαση του ΚΑΣ να απορρίψει το αίτημα του οίκου Gucci έκανε η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη

kefalogianni-lathos-o-xeirismos-sto-thema-gucci-stin-akropoli
SHARE THIS
0
SHARES

Αντίδραση για την απόφαση του ΚΑΣ να απορρίψει το αίτημα του οίκου Gucci υπήρξε από την τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. Σημειώνει η βουλευτής Α' Αθηνών της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ο Παρθενώνας αποτελεί μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ισχυρούς, διαχρονικούς συμβολισμούς και ανεκτίμητη αξία. Αυτή η αξία ορίζει σε μεγάλο βαθμό και τα όρια της χρήσης του. Υπάρχουν μνημεία αδιαπραγμάτευτα, εκτός συναλλαγής, όπως υπάρχουν δεκάδες άλλα μνημεία ή χώροι, στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, που μπορούν, πάντα με κανόνες, να αξιοποιηθούν για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», σημειώνει η κα. Κεφαλογιάννη.

Η Τομεάρχης της ΝΔ προσθέτει: 

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού όφειλε να έχει εξετάσει το θέμα σε πρώτο στάδιο, πριν αυτό φτάσει να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Να έχει προτείνει εναλλακτικές και να έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος της δημοσιότητας που θα προκύψει. Οφείλει επίσης, έστω και τώρα, να προχωρήσει σε μια συγκροτημένη πολιτική διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μακριά από παρωχημένες αντιλήψεις και φοβικές ιδεοληψίες. Με σύγχρονους όρους, που θα προσφέρουν στη χώρα την τεράστια υπεραξία του πολιτιστικού μας αποθέματος».

Φωτό: Ευρωκίνηση
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook