Κέντρα κράτησης προσφύγων σε ερημονήσια: Διαψεύδει η κυβέρνηση

Πηγές αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση περί δημιουργίας κέντρων υποδοχής σε έρημα νησιά, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενιο αποκλείστηκε.

kentra-kratisis-prosfugwn-se-erimonisia-diapseudei-i-kubernisi
SHARE THIS
0
SHARES

Τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά, σχολίασε ο Νίκος Μπελαβίλας, πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για το προσφυγικό έδειξε μια αεροφωτογραφία η οποία δεν απεικονίζει κάποια περιοχή στην ενδοχώρα ή σε κατοικημένο νησί στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά την Λεβίθα. Το εν λόγω νησί είναι σχεδόν ακατοίκητο και αποτελεί απομονωμένο καλοκαιρινό προορισμό για τουριστικά σκάφη καθώς δεν έχει υποδομές φιλοξενίας. 

Όπως ο ίδιος έγραψε «στο πουθενά, καταμεσής στο Αιγαίο, ανάμεσα Αμοργό και Λέρο ετοιμάζουν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, στη Λέβιθα. Σε μία ανεμοδαρμένη νησίδα, χωρίς νερό, χωρίς ένα δένδρο, χωρίς οικισμό, αποκλεισμένη για μήνες το χειμώνα, καμμένη από τον ήλιο το καλοκαίρι. Ο υπουργός που παρουσίασε αυτή την κάτοψη θα είχε μία περίοπτη θέση σε μία κυβέρνηση στο Βερολίνο το 1942, εκεί που σχεδίαζαν ανάλογα camps για να αντιμετωπίσουν την ύπαρξη των τότε επικίνδυνων για τη φυλετική καθαρότητα. Αυτούς τους πιό μαύρους εφιάλτες των ναζί ετοιμάζεται να κάνει πράξη η σημερινή κυβέρνηση. Και μα την αλήθεια, είναι δική μας υπόθεση να το σταματήσουμε τώρα! Στο όνομα όσων μαρτύρησαν στο Μακρονήσι και στη Γυάρο. Τώρα».

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φωτογραφικό «λάθος» το οποίο έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης καθώς δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι στο γραφείο του κ .Στεφανή την περίοδο της προετοιμασίας του κυβερνητικού σχεδίου υπήρχαν δεκάδες φωτογραφίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση περί δημιουργίας κέντρων υποδοχής σε έρημα νησιά, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε. τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους και διαψεύδουν τα σενάρια περί δημιουργίας ανάλογων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε έρημα νησιά

  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook