Κεντροαριστερά: Το «δίλημμα» του ΚΙΔΗΣΟ στην εκλογή ηγεσίας

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μείνει συνεπής στη δέσμευση που ανέλαβε μπαίνοντας στη ΔΗΣΥ λένε συνεργάτες του ενώ άλλο είναι το δίλημμα που έχει το ΚΙΔΗΣΟ.

kentroaristera-to-dilimma-tou-kidiso-stin-eklogi-igesias
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΚΙΔΗΣΟ αναμένονται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Δύο είναι τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν τα μέλη του κεντρικού πολιτικού οργάνου της κίνησης:

Αν θα υπάρξει υποψηφιότητα από το ΚΙΔΗΣΟ για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Αν θα υπάρξει «καθαρή» απόφαση για την στήριξη άλλου υποψηφίου, στη περίπτωση που δεν υπάρξει υποψηφιότητα από το ΚΙΔΗΣΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις φήμες των τελευταίων ημερών ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπεί στην «μάχη» για την ηγεσία του νέου φορέα.

Συνεργάτες του αν και επιβεβαίωναν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται ισχυρές πιέσεις για να διεκδικήσει το «στέμμα», υπενθύμιζαν ότι παραμένει συνεπής σε ότι είχε δηλώσει κατά την ένταξη του στην ΔΗΣΥ.

Τότε ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θέλει να είναι στρατιώτης και τόνιζε ότι δεν τον ενδιέφερε να έχει το πρώτο χέρι.

Μικρές είναι οι πιθανότητες να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα από το ΚΙΔΗΣΟ αν και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν άτομα της πρώτης γραμμής που θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα.

Κατ΄ συνέπεια το μόνο που παραμένει ανοικτό είναι αν θα υπάρξει ανοικτή στήριξη άλλου υποψηφίου.

Στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ μιλώντας στο THETOC υποστήριξαν ότι η επιλογή τους θα εξαρτηθεί από το πολιτικό στίγμα των υποψηφίων παραπέμποντας στην σημερινή ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ.

Υπογράμμιζαν συγκεκριμένα ότι ο επικεφαλής του νέου φορέα πρέπει να κρατήσει διακριτές αποστάσεις από την «δεξιά συντήρηση» (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και ότι οφείλει να προτάξει σειρά δομικών αλλαγών ώστε να διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας.

Οι ίδιοι απέρριπταν ότι υπάρχει σαφής προτίμηση ως προς το πρόσωπο του Γιώργου Καμίνη αν και κανείς δεν ξεχνά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε βήμα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του στο τότε Συνήγορο του Πολίτη και νύν δήμαρχο Αθηναίων.

Ως έμμεση προτίμηση προς τον Γιώργο Καμίνη ερμηνεύθηκε και το πρόσφατο άρθρο του στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Σωκράτη Ξυνίδη.

Έτσι δεν αποκλείεται στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ να στηρίξουν τον δήμαρχο Αθηναίων διότι βλέπουν θετικά το μεταρρυθμιστικό προφίλ που έχει καλλιεργήσει.

Εν τω μεταξύ εκτός μάχης μένει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος που τελικά δεν έκανε το μεγάλο βήμα.

Έτσι όπως όλα δείχνουν η λίστα των διεκδικητών θα κλείσει με τις υποψηφιότητες των Νίκου Ανδρουλάκη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Η σχετική διορία για την κατάθεση των υποψηφιότητων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι και τελικά οι υποψήφιοι θα είναι επτά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook