X

Κεραμέως: Αλλάζουν όλα στην χρηματοδότηση των ΑΕΙ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου και ανέφερε πως συστήνεται Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Γράφει: TheToc team

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ως μεγάλη αλλαγή για την Παιδεία, αλλαγή η οποία συμβολίζει μάλιστα και αλλαγή νοοτροπίας, το σχέδιο για τη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που θα εφαρμοστεί από το 2021 και θα γίνεται μέσω αξιολόγησης.

Όπως εξήγησε η κ Κεραμέως "το 80% της χρηματοδότησης θα δίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, πόσο μεγάλο είναι το Ίδρυμα, πόσους φοιτητές έχει ενώ για το 20% της χρηματοδότησης θα μπουν δείκτες ποιότητας".

"Προτείναμε να υπάρχουν πυλώνες όπως εξωστρέφεια, διεθνείς συνεργασίες, ανταλλαγές φοιτητών, ερευνητική δραστηριότητα και ποιότητα της παρεχομένης εκπαίδευσης, τόνισε η κ Κεραμέως".

Ανέφερε παράλληλα ότι ο "στόχος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης που συστήνεται είναι να επιβραβεύεται η προσπάθεια καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια και κριτήρια αξιοκρατίας".

"Έχουμε να τα βάλουμε με παθογένειες πολλών δεκαετιών" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.