Κεραμέως για άσυλο: Καταργούμε τη στρέβλωσή του

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τόνισε πως πρόθεση είναι να επανέρθει η κοινή λογική.

keramews-gia-asulo-katargoume-ti-streblwsi-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Η πρόθεση μας είναι να επαναφέρουμε την κοινή λογική. Να καταργήσουμε την στρέβλωση του ασύλου και την μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως από το βήμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, αναλύοντας το σχετικό άρθρο.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με την υφιστάμενη κατάσταση έχουμε κρούσματα άσκησης ψυχολογικής βίας, καταστροφές, εμπόριο ναρκωτικών, διακοπές μαθημάτων «που σε κάποια πανεπιστήμια αντιστρατεύονται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και πλήττουν την δημόσια εκπαίδευση».

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι παραβατικές ενέργειες γίνονται και εκτός πανεπιστημίων και στην συνέχεια οι δράστες μπαίνουν στα πανεπιστήμια για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σε ότι αφορά την ρύθμιση η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι εντός των ΑΕΙ μπορούν να ασκούν τις αρμοδιότητες τους οι δημόσιες αρχές (Αστυνομία, Εισαγγελία, και Πυροσβεστική) και όταν χρειαστεί να επεμβαίνουν.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι υπέρ της ρύθμισης έχει ταχθεί μεγάλος αριθμός πρυτάνεων αλλά και μέλη της ΠΟΣΔΕΠ.

 

 

Φωτο: INTIMEnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook