Κικίλιας για αντικαπνιστικό: Τριψήφιο νούμερο για καταγγελίες πολιτών

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επεσήμανε πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοσθεί με τη συμβολή τόσο της Αστυνομίας όσο και του Λιμενικού.

kikilias-gia-antikapnistiko-tripsifio-noumero-gia-kataggelies-politwn
SHARE THIS
0
SHARES

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επεσήμανε πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοσθεί με τη συμβολή τόσο της Αστυνομίας όσο και του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, καθώς χωρίς τη συνδρομή τους «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι με το συντονισμό του υπουργείου Υγείας θα εποπτεύεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως είναι οι παιδικές χαρές ή ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο όταν μέσα σε αυτό βρίσκεται ανήλικο παιδί.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια ο υπουργός προχώρησε στην εκτίμηση ότι οι «ώριμοι» καπνιστές θέλουν και θα εφαρμόσουν το νόμο, ενώ για όσους αποφασίσουν να τον παραβιάσουν είπε ότι «θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι θα υπάρξει ένα τριψήφιο νούμερο καταγγελιών, το οποίο θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα.

«Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», εξήγησε ο υπουργός.

Την αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης, θα παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Φωτό: Ευρωκίνηση 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook