ΚΙΝΑΛ: Δεν ψηφίζει τις Πρέσπες-Βολές κατά Θεοχαρόπουλου

Η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στον κ. Θεοχαρόπουλο κάνοντας λόγο για "προσωπικές απόψεις χωρίς στάση ευθύνης"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΙΝΑΛ: Δεν ψηφίζει τις Πρέσπες-Βολές κατά Θεοχαρόπουλου

Καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποφάσισε ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της. Η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στον κ. Θεοχαρόπουλο κάνοντας λόγο για "προσωπικές απόψεις χωρίς στάση ευθύνης", ενώ υπογράμμισε ότι είναι απέναντι τόσο στον κ. Τσίπρα όσο και στον κ. Μητσοτάκη.

Σημεία της εισαγωγικής τοποθέτησης της Φώφης Γεννηματά:

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, γιατί αντί να κλείνει πληγές του παρελθόντος, ανοίγει καινούργιες. Δημιουργεί τον κίνδυνο ενίσχυσης του αλυτρωτισμού στο μέλλον. Και το χειρότερο. Όχι μόνο δεν προηγήθηκε Εθνική συνεννόηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί αυτή την συμφωνία με στόχο την εξυπηρέτηση στενά κομματικών συμφερόντων. Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να διχάσει ξανά τον Ελληνικό λαό. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Βολές Γεννηματά κατά Θεοχαρόπουλου:

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό ο κ. Θεοχαρόπουλος ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι δεν είχαμε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ζήτησα στάση ευθύνης με σεβασμό απέναντι στον κόσμο της παράταξης και στην συνοχή του Προοδευτικού χώρου. Υπευθυνότητα, που είναι «ισχυρότερη» από την κομματική πειθαρχία. Γι’ αυτό και προειδοποίησα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες. Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θέτουν την προσωπικής τους άποψη, πάνω από την θέληση των πολιτών, και δεν κατανοούν ότι δεν πρέπει να στηριχθεί μια αδύναμη Κυβέρνηση που συνεργάζεται ευθέως με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς.

Για Τσίπρα-Μητσοτάκη

Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε από την βάση, με συνιδρυτές 212.000 πολίτες και όχι ως ένωση ηγεσιών. Πριν από ένα περίπου χρόνο ζήτησα καθαρή εντολή από τους πολίτες για να εγγυηθώ την ενότητα και την προοπτική της παράταξης, χωρίς βαρονίες και τιμάρια. Έκανα όλες τις αναγκαίες υπερβάσεις, ακόμη και παραχωρήσεις για να το διασφαλίσω. Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται προς όλους και προς πάσα κατεύθυνση. Δεν αποδέχομαι όμως και ποτέ δεν θα αποδεχθώ στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία της παράταξής μας.

Είμαστε απέναντι και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη. Αυτό απαιτούν και η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών που μας στηρίζουν.

Ενιαίος φορέας το ΚΙΝΑΛ

Στην πράξη ο πολυκομματικός φορέας αντί να ενισχύσει τον πλουραλισμό, οδήγησε σε σύγχυση. Επιλέγουμε την επίσπευση των βημάτων, για την ολοκλήρωση των λειτουργιών του Κινήματος Αλλαγής ως ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Και τους καλούμε όλους να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του Έκτακτου Συνεδρίου τον Μάρτιο, που θα το κάνει πράξη. Συνέδριο που συγκαλείται με βάση το ισχύον Καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής. Απευθύνομαι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που παραμένει πάντα ο «κορμός» αυτής της προσπάθειας για την μεγάλη κεντροαριστερά. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και πρωταγωνιστεί στην γέννηση του καινούργιου. Δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά απευθύνομαι και στην ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ, τις Κινήσεις για την Σοσιαλδημοκρατία, την ΕΔΕΜ όλες τι ως τώρα συνιστώσες του Κινήματος.

Δεν διαγράφουμε κανέναν χώρο, τους θέλουμε όλους κοντά μας. Αλλά οι αποφάσεις θα παίρνονται πια ενιαία στο Κίνημα Αλλαγής και τα όργανα που θα εκλεγούν με ενιαίο τρόπο μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Τέλος η κ. Γεννηματά ολοκλήρωσε την εισαγωγική τοποθέτησή της αναφέροντας: Απευθυνόμαστε στην βάση της παράταξης, στους ιδρυτές προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να ενταχθούν δυναμικά και να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Να δημιουργήσουμε μαζί τις προϋποθέσεις για να δώσουμε νικηφόρα τις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για να εγγυηθούμε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών.

Και ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι θα συνεχίσει να τον ακολουθεί το στίγμα της συνεργασίας με την Ακροδεξιά και η στυγνότητα την οποία εφαρμόζει τις αντιλαϊκές πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης ότι εμείς θα σταθούμε ανάχωμα, βασικό εμπόδιο στο σχέδιο του για την «δεξιά παλινόρθωση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11 Σεπ 2020 | 12:59

Γεννηματά: Να δώσει τώρα ο Μητσοτάκης την έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία που μας έκρυψε

"Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει τώρα στα πολιτικά κόμματα, την έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία που μας απέκρυψε, ακολουθώντας επικίνδυνη μυστική διπλωματία", τόνισε η κ. Γεννηματά.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 10 Σεπ 2020 | 11:24

Ανεβάζει τους τόνους η Γεννηματά: Που το πάει ο κ. Μητσοτάκης με τη μυστική διπλωματία; Ως εδώ και μη παρέκει

"Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επικίνδυνη μυστική διπλωματία. Δεν έχει λευκή επιταγή. Να δοθεί στα κόμματα η "έγγραφη συμφωνία" για διάλογο με την Τουρκία", είπε η κ. Γεννηματά.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 07 Σεπ 2020 | 22:38

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά μάσκα

Είναι δύσκολο να υποχρεωθεί ένα μικρό παιδί να φορά συνέχεια τη μάσκα, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 04 Σεπ 2020 | 09:34

ΠΑΣΟΚ: Καρέ- Καρέ η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη στο Ζάππειο - Οι παρουσίες και οι ...απουσίες

Η φετινή εκδήλωση ήταν, λόγω της συνεχιζόμενης έξαρσης της υγειονομικής κρίσης, αφιερωμένη στην εμβληματική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

ΛΙΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 01 Σεπ 2020 | 10:54

46 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Αφιερωμένη στο ΕΣΥ η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη

3η Σεπτέμβρη - Πολιτική εκδήλωση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ 28 Αυγ 2020 | 13:26

Γεννηματά: Ψηφίσαμε τις συμφωνίες ΑΟΖ γιατί είναι αδιανόητο να διασπάμε το εσωτερικό μέτωπο

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για τη χώρα, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 27 Αυγ 2020 | 14:07

Συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας ζητά η Φώφη Γεννηματά

Για τα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας στην δημόσια υγεία, την οικονομία, στους εργαζόμενους και για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 21 Σεπ 2020 | 15:48

Απολογία Κουμουτσάκου στη Βουλή για την Θεία Κοινωνία- "Το θέμα είναι λήξαν"

Εξηγήσεις έδωσε- η καλύτερα δεν έδωσε...- ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος για την απόφασή του να κοινωνήσει χωρίς μέτρα προστασίας

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ [ΕΙΚΟΝΕΣ] 21 Σεπ 2020 | 14:15

Σε ταβέρνα γλεντούσε ο Πολάκης την ώρα της συνέντευξης Τύπου Τσίπρα: "Να σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε"

Σε ταβέρνα της Ηλιούπολης, το γλεντούσε ο Παύλος Πολάκης το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα της συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 21 Σεπ 2020 | 13:17

Δεν θα πάει στην ορκωμοσία του γιου του στον Εβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του γιου του- που υπηρετεί στο Πυροβολικό- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 21 Σεπ 2020 | 13:07

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αμερικανούς επενδυτές ενέργειας - υποδομών - τεχνολογίας

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 Σεπ 2020 | 13:01

Έξαλλος ο Κούλογλου: Καταγγέλλει "λίστα Πέτσα" και στον ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό του Tvxs από τη συνέντευξη Τσίπρα

Άρθρο στο Tvxs του Στέλιου Κούλογλου που καυτηριάζει το γεγονός ότι το μέσο αποκλείστηκε από τη συνέντευξη Τσίπρα επειδή ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 21 Σεπ 2020 | 12:35

Πέτσας: Αυτά είναι τα 9 έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων της κακοκαιρίας

Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από την θεομηνία Ιανός. Στην Καρδίτσα την Τρίτη ο Μητσοτάκης.