Κίνημα Αλλαγής:Προβληματισμός Λυκούδη, υπάρχουν ανοικτά θέματα

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα του Κινήματος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει ότι δεν νομίζει ότι θα υπάρξει ενιαία ΚΟ

kinima-allagisproblimatismos-lukoudi-uparxoun-anoikta-themata
SHARE THIS
0
SHARES

«Υπάρχουν ανοικτά θέματα προς διερεύνηση» αναφέρει ο Σπύρος Λυκούδης (Ρ/Σ Αθήνα 9.84) μια ημέρα μετά την λήξη του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζοντας έτσι τον προβληματισμό του για το εγχείρημα.

Διευκρινίζει συγκεκριμένα ότι «κλασσικά ζητήματα όπως η συγκρότηση, η δομή και η λειτουργία του κόμματος ο πολιτικός του προσανατολισμός και η πολιτική του ταυτότητα είναι ζητήματα προς διερεύνηση. Υπό αυτή την έννοια το μόνο που μπορεί να πει κάποιος σήμερα, είναι πως υπάρχει μια πολιτική συμμαχία δυνάμεων που με αισιοδοξία διαμορφώνει την πορεία προς ένα ενιαίο φορέα. Πρόκειται για μια πολιτική συμμαχία» εξηγεί

Υπό την έννοια αυτή ο ίδιος δεν θεωρεί καθοριστικό για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής τον διορισμό και όχι την συνήθη εκλογή συνέδρων και οργάνων. «Το καθοριστικό είναι ότι ακολουθήθηκε ένας τελείως παράδοξος τρόπος για να συγκροτηθεί ο νέος φορέας χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί χωρίς να έχουν λυθεί προβλήματα» επιμένει και αποκαλύπτει ότι απέφυγε να μιλήσει στο συνέδριο διότι προτίμησε να μην κάνει μια ομιλία γενικού περιεχομένου.  

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα του Κινήματος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει ότι δεν νομίζει ότι θα υπάρξει ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, διότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. «Αυτό είναι συνεννοημένο από την αρχή και όλοι ξέρουμε ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα» υποστηρίζει.

Θεωρεί πάντως κάποια στοιχεία αντιφατικά. «Ενώ είναι μια συμμαχία και όχι ένας ενιαίος φορέας, με την έννοια του ενιαίου κόμματος, παρά ταύτα διαμορφώνει πολιτικά όργανα, Κεντρική Επιτροπή, Εκτελεστικό Γραφείο κτλ. Έχω την άποψη ότι σε αυτήν την μεταβατική φάση πρέπει να είναι συντονιστικού χαρακτήρα αυτά τα όργανα γιατί αν έχουν πολιτικό χαρακτήρα σημαίνει ότι είναι όργανα αποφάσεων με πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Και αν έτσι έχουν τα πράγματα, η αυτόνομη λειτουργία των επιμέρους κομμάτων πως μπορεί να υπάρξει; Υπάρχουν λοιπόν ζητήματα» επαναλαμβάνει.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση για μελλοντικές συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ ο Σπύρος Λυκούδης υπενθυμίζει σε πρώτο χρόνο ότι «ο κόσμος που συγκροτεί αυτή την προσπάθεια είναι ένας κόσμος βαθύτατα δημοκρατικός που προέρχεται μέσα από μια πορείας λειτουργίας στα δημοκρατικά μη συντηρητικά κόμματα» Σπεύδει όμως να προσθέσει ότι «στην περίοδο που ακολουθεί είναι υποχρεωμένος να διαμορφώσει σαφή πολιτική στρατηγική και ταυτότητα»

«Αν δεν το κάνει θα είναι απλώς μια συνάντηση στελεχών που διαμορφώνουν ένα οργανισμό για να μπορούν να υπάρχουν. Αλλά δεν είναι αυτή η φιλοδοξία, αλίμονο» καταλήγει»

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook