Εκτακτο συνέδριο ζητούν κορυφαία στελέχη της ΝΔ

Σε κατάσταση αποσύνθεσης η ΝΔ στον απόηχο της σύγκρουσης της ΚΕΦΕ. Ζητείται παρέμβαση Καραμανλή, κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα το απόγευμα.

Εκτακτο συνέδριο ζητούν κορυφαία στελέχη της ΝΔ

Να αναληφθεί πρωτοβουλία για τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου πριν από τις 22 Νοεμβρίου και την εκλογή νέου αρχηγού ζητούν γαλάζια στελέχη προκειμένου να επιλυθούν θέματα ουσίας αλλά και διαδικασίας και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάσπασης. Υπενθυμίζεται ότι έκτακτο συνέδριο είχε διεξαχθεί και το 2009 όταν και άλλαξε η διαδικασία εκλογής με εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου σύμφωνα με πληροφορίες βλέπει πλέον με θετικό μάτι και ο Β. Μεϊμαράκης αλλά είναι άγνωστο πως τοποθετούνται μέχρι στιγμής οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Ερωτηθείς ο κ. Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου είπε ότι δεν του προκύπτει κάτι τέτοιο και δεν κάνει κανένα σχόλιο.

«Eάν αυτό το θέμα δεν λήξει εντός του προσεχούς 24ώρου η λύση είναι το έκτακτο συνέδριο, το οποίο μπορεί να γίνει τάχιστα» τόνισε το πρωί της Τετάρτης ο Νικήτας Κακλαμάνης δικαιώνοντας την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ και αφήνοντας αιχμές για την επιλογή της εταιρίας που θα διενεργήσει την εκλογή.

«Για τα χθεσινά γεγονότα, επί της ουσίας, είχε απόλυτα δίκιο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος του κόμματος να πηγαίνει και να λέει "επέλεξα εταιρία"», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής στο Real FM και συνέχισε «Χρειάζεται διαφάνεια και αξιόπιστη εταιρεία, με ό,τι σημαίνει η λέξη αξιόπιστη με "A" και είμαι πολύ σαφής στο τι εννοώ».

Μεϊμαράκης: Αν είναι εντάξει νομικά...

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε ως προϋπόθεση να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.

«Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί», είπε.

Παράλληλα τόνισε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος και πως με αυτή την ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος μπήκε χθες στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

«Η διαδικασία θα διασφαλιστεί, ο διαγωνισμός θα είναι σωστός με διαφάνεια και νομιμότητα. Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι θέμα του προέδρου του κόμματος, και εγώ χθες μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος και όχι ως υποψήφιος», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επιπλέον, αναρωτήθηκε «αν η επιλογή της εταιρείας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, τότε ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και τι συζητούν ένα μήνα».

Νωρίτερα το ρεπορτάζ του the TOC ανέφερε:

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, πάνω από την οποία πλανάται το φάντασμα της διάσπασης. Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο με φόντο τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος, βαραίνουν το κλίμα επικίνδυνα. Και αυτό διότι μαίνεται ο πόλεμος στο παρασκήνιο, μεταξύ των υποψηφίων προέδρων και κυρίως μεταξύ της πλευράς Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το κυρίαρχο είναι ότι κυρίως αφορά την μεγάλη σύγκρουση του νυν προέδρου της Ν.Δ και υποψηφίου για την αρχηγία με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που επικρίνεται ότι παρασκηνιακά στηρίζει τον 37χρονο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η χθεσινή εικόνα που εμφάνισε η Ν.Δ. με όσα πρωτόγνωρα έγιναν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όπου κυριάρχησε η…«εισβολή» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τα «γαλλικά» του κατά του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και τον διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα, ρίχνει βαριά τη σκιά της στην κεντροδεξιά.

Και αυτό διότι δεν ήταν μια απλή πολιτική παρατήρηση του Βαγγ. Μεϊμαράκη, καθώς ο ίδιος άφησε σοβαρούς υπαινιγμούς για σχέδιο απευθείας ανάθεσης του έργου διεξαγωγής των εκλογών σε συγκεκριμένη εταιρεία και για «παράθυρα» λαθροχειρίας στην εκλογική διαδικασία.

Ζητούν παρέμβαση Καραμανλή

Η ανησυχία των κορυφαίων στελεχών είναι έκδηλη και κυρίαρχη για το κατά πόσο μπορεί η Ν.Δ. να φθάσει συντεταγμένη έως την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι για την ενότητα του κόμματος. Ήδη, ορισμένα κεντρικά και ιστορικά στελέχη της συντηρητικής παράταξης έχουν απευθυνθεί στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ζητώντας του να παρέμβει.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Κάτι πρέπει να γίνει για να μην γελοιοποιηθεί η παράταξη. Πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστεί η ενότητα» φέρεται να είπε σε πρόσφατη σύναξη ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης.

Πολλοί ζητούν ήδη από τον Κ. Καραμανλή να κάνει ότι είναι δυνατόν να βρεθεί
λύση στο σημερινό αδιέξοδο, καθώς εκφράζονται φόβοι για γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες το επόμενο διάστημα. O ίδιος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος με όσα συμβαίνουν, αλλά μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν είχε αποφασίσει εάν θα κάνει κάποια κίνηση. Πάντως σήμερα έχει διάφορες συναντήσεις στο γραφείο του, όπου θα γίνουν και προχωρημένες συζητήσεις για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης.

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα το απόγευμα

Σε αυτό το βαρύ κλίμα, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης διέψευσε επί της ουσίας ότι θα αποχωρήσει από τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, παρά τα σχετικά σενάρια, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησαν ψυχραιμία και αξιοσημείωτο είναι πως ο Απ. Τζιτζικώστας δεν έκανε καμία ειδική αναφορά στα όσα συνέβησαν στην εφορευτική επιτροπή, ωσάν να μην υπήρξε το επεισόδιο!

Πάντως και τα τρία επιτελεία προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν έως αργά το βράδυ τις κινήσεις του Βαγγ. Μεϊμαράκη και επιχειρούσαν να εξηγήσουν πολιτικά τη στάση του και τι ακριβώς επιδιώκει.

Σε αυτό το κλίμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα, όπου θα συζητηθεί η στάση του κόμματος έναντι του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, αλλά το κρίσιμο είναι η παρουσία του Απ. Τζιτζικώστα, τον οποίο θα επιχειρήσουν να στριμώξουν πολλοί.

Φωτογραφία: SOOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ» 25 Νοε 2020 | 19:00

"Καρφιά" ΝΔ: Ανεπαρκής η εμφάνιση Τσίπρα, απογοητεύθηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή δείχνει ανεπάρκεια και απογοήτευση από την εμφάνιση Τσίπρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ 24 Νοε 2020 | 15:01

Κορονοϊός: Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη - Nα δώσουμε 10 μέρες στο Σύστημα Υγείας να ανασάνει [βίντεο]

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε από τη Θεσσαλονίκη πως αυστηροποιούνται οι έλεγχοι.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ "ΣΟΒΑΡΗΣ" ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 22 Νοε 2020 | 17:57

Επίθεση Φίλη για τις εικόνες με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα στη Βουλή - Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας

Ο Νίκος Φίλης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την προβολή εικόνων με στρατιωτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο στο κτίριο της Βουλής.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 21 Νοε 2020 | 15:28

ΝΔ: Με τη δράση "Έχεις Εμένα" κανείς δεν μένει μόνος του

Μέσω της νέας δράσης "έχεις εμένα" η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, μας καλεί να μην ξεχάσουμε τους μοναχικούς ανθρώπους.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΡΟΠΑ 18 Νοε 2020 | 14:58

ΝΔ για Πολυτεχνείο και ΚΚΕ: Νίκη της Δημοκρατίας και της κοινής λογικής - Θα διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ για το Πολυτεχνείο σημειώνεται ότι η Δημοκρατία και η κοινή λογική έδωσαν την απάντησή τους σε όσους επένδυαν στο μπάχαλο.

ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2019 17 Νοε 2020 | 20:32

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake News η ανάρτηση του ΠΑΜΕ - Από τα γαλλικά "κίτρινα γιλέκα" η φωτογραφία [Εικόνα]

Fake News: Φωτογραφία τραβηγμένη κατά την περίοδο της εξέγερσης των "κίτρινων γιλέκων" παρουσιάστηκε ως σημερινή από την Αθήνα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Νοε 2020 | 18:00

Πολυτεχνείο: Πολιτική κόντρα για τις παράνομες συγκεντρώσεις - Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια και τα "σκισμένα πουκάμισα"

Τα γεγονότα "είναι καταγεγραμμένα και θα δοθούν στη δημοσιότητα", αναφέρει το υπουργείο για όσα συνέβησαν σήμερα με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 07 Νοε 2020 | 14:19

Μητσοτάκης για lockdown: "Να συγκρατήσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας για να σώσουμε τα Χριστούγεννα"

"Στόχος μας να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, να σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 05 Νοε 2020 | 11:11

Κορονοϊός: Ο Τζιτζικώστας λέει μια τραγική αλήθεια- Οποιος ζει στη Θεσσαλονίκη έχει παντού γύρω του κρούσματα

"Το 70-75% των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι καλυμμένες", είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 04 Νοε 2020 | 15:09

Η ατάκα της Ρένας Δούρου "με...πρόσχημα την πανδημία" προκάλεσε πόλεμο με τη ΝΔ- "Εισαι πρωταθλήτρια των ψεκασμένων"

Η αναφορά της Ρένας Δούρου ότι "με πρόσχημα την πανδημία" η κυβέρνηση θυσιάζει τους ανθρώπους της εστίαςης, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 02 Νοε 2020 | 11:50

Ηλιόπουλος: Χαρακτήριζαν "πεταμένα λεφτά" την ενίσχυση των ΜΕΘ και τώρα ακυρώνουν χειρουργεία

Στην κυβέρνηση επιτέθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ 30 Οκτ 2020 | 11:15

Δημοσκόπηση GPO: Οι πολίτες ζητούν και άλλα μέτρα αλλά όχι lockdown - Σταθερό προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, οι πολίτες κρίνουν θετικά τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία (58,3%) και θεωρούν ότι έλαβε έγκαιρα τα μέτρα (52,9%).

«Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» 27 Νοε 2020 | 18:33

Μητσοτάκης στους Έλληνες του brain drain: "Μείωση 50% του φόρου εισοδήματος για τα επόμενα 7 χρόνια για όσους επιστρέψουν"

Πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.