«Κλειδί» για τον ανασχηματισμό ο Γ. Στουρνάρας

Ο Στουρνάρας κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού. Ερωτηματικό για τις θέσεις του υπουργού Οικονομικών και τις τοποθετήσεις του Διοικητή της ΤτΕ και του Ελληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε.

kleidi-gia-ton-anasximatismo-o-g-stournaras
SHARE THIS
0
SHARES

Κεντρικό πρόσωπο στον επερχόμενο ανασχηματισμό αποτελεί ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς από την τοποθέτησή του εξαρτώνται τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών στην ΤτΕ και τη θέση του Επιτρόπου στην Ε.Ε.

Υπό το πρίσμα της τοποθέτησης του Γιάννη Στουρνάρα βλέπουν τον ανασχηματισμό στην Κυβέρνηση

«Κλειδί» ο Στουρνάρας

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης βλέπουν τον ανασχηματισμό υπό το πρίσμα της τοποθέτησης του Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος επιθυμεί να μετακινηθεί στην ΤτΕ.

Ομως ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει καταθέσει τον προβληματισμό του στον Αντώνη Σαμαρά ότι η περίπτωση του Σταύρου Παπασταύρου που έχει ακουστεί για το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αντίστοιχου βεληνεκούς με αυτό του Γιάννη Στουρνάρα παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπασταύρου χαίρει της εκτίμησης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει την παραμονή του υπουργού Οικονομικών μέχρις ότου βρεθεί αξιόπιστη λύση για τη θέση του.

Η τελική τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα αναμένεται να δημιουργήσει καραμπόλες στον ανασχηματισμό και στην κύριες θέσεις του Διοικητή της ΤτΕ και του Επιτρόπου της Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει απορριφθεί η υποψηφιότητα του Δ. Χατζηδάκη για τη θέση του Επιτρόπου μεταφέροντας την τελική απόφαση για το μέλλον ενώ ο Γ. Προβόπουλος εμφανίζεται ως ισχυρός διεκδικητής για να παραμείνει στην ΤτΕ εάν ο Γ. Στουρνάρας παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα υπουργεία ακούγονται εντόνως:

  • Το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη μετακίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας.
  • Το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούγεται και για το υπουργείο Ανάπτυξης όπως επίσης και του Μάκη Βορίδη
  • Ο Β. Κεκέρογλου για το υπουργείο Εργασίας
  •  Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας αναμένεται να μετακινηθεί
  • Στη θέση του Γιάννη Μιχελάκη αναμένεται  να τοποθετηθεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος
  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας.
  • Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ενταχθούν στην Κυβέρνηση ο Παντελής Καψής, ο Κ. Πιερρακάκης και ο Γ. Ντόλιος σε θέσεις υφυπουργών

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook