Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο αντι-κασσελακικό μέτωπο εντός ΣΥΡΙΖΑ για την αναζήτηση του υποψηφίου θα βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, μετά και την χθεσινή παρέμβαση Τσίπρα και την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσε το γάντι απέναντι στους αμφισβητίες, προαναγγέλλοντας νέα εκλογή προέδρου από τη βάση.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχει "κλειδώσει" η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία είναι πολύ πιθανόν να έχει τις "ευλογίες" του Αλέξη Τσίπρα. Ο Σωκράτης Φάμελλος φαίνεται να κάνει πίσω, ενώ δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του ο Διονύσης Τεμπονέρας.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η κ. Γεροβασίλη αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Διονύση Τεμπονέρα στη Βουλή.
Γρίφος αποτελεί το τι θα πράξει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του documentonews.gr για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε "ουδέν σχόλιο" ένω έστειλε και μήνυμα κατά των... επίδοξων αρχηγών. "Προτρέπω σε κάποιους επίδοξους αρχηγούς να μην βλέπουν τον απογευματινό ίσκιο τους και να τον περνούν για το μπόι τους, και σε κάποιους άλλους να ξεκαβαληκέψουν το καλάμι που πρόωρα καβάλησαν…", τόνισε.
Σεναριολογία
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαβορί αποτελεί η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν. θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της επίσημα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, ο Κώστας Ζαχαριάδης "έδειξε" την Όλγα Γεροβασίλη ως πιθανό αντίπαλο του Στέφανου Κασσελάκη.
"Ο κ. Κασσελάκης βλέπει φαντάσματα και ετοιμάζεται να μοιραστεί τη δική του ευθύνη με τους υπόλοιπους", επισήμανε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 για τον πρόεδρο του κόμματος. "Είμαι κοντά στην κ. Γεροβασίλη. Την εμπιστεύομαι", τόνισε ενώ κατέληξε πως δεν βρίσκει και πολύ πιθανή την επανεκλογή Κασσελάκη.
Στον αντίποδα, ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας το πρωί στον OPEN δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς πως δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος. Σε ερώτηση εάν ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: "έχω ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ μια προσωπική διαδρομή και δεν έχουν για μένα σημασία οι προσωπικές επιλογές αλλά οι συλλογικές. Με ένα πρόσωπο δεν μπορεί να είναι επαρκής ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται ομάδες, συλλογικότητα".
Ο Διονύσης Τεμπονέρας, πέραν της χθεσινής δήλωσης περί "επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στους νόμιμους ιδιοκτήτες" δεν έχει προβεί σε κάποια νωρίτερα δήλωση, αν και αναμένεται να ανοίξει κάποια στιγμή τα χαρτιά του.
Διχασμός σε στελέχη και βουλευτές
Το νέο αυτό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει σε δύσκολη θέση αρκετά στελέχη και βουλευτές του κόμματος, με μερικούς, όπως ο κ. Ζαχαριάδης, να καταφέρονται εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη ενώ άλλοι θεωρούν δεδομένη την επανεκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πέτρος Παππάς δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα επανεκλεγεί και χρησιμοποίησε και σκληρή γλώσσα κατά των "ανταρτών", λέγοντας πως "θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι".
Άλλοι βουλευτές, όπως ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Όθωνας Ηλιόπουλος, δεν πήραν σαφή θέση προς το παρόν, ενώ χαρακτήρισαν και ως ηγετική την χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και το τι θα κάνει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει τηρήσει σιγή ιχθύος και παρόλο που είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη, τους τελευταίους μήνες είχε ασκήσει κριτική κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
"Πεν Νταλαούρα": Θα κερδίσει η Έφη Θώδη τον Ricky Martin;
Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη, εξέφρασε με μία ανάρτηση στο Χ, ο τρολ λογαριασμός, "Πεν Νταλαούρα".
Στην ανάρτησή του το γνωστό τρολ του ΣΥΡΙΖΑ παρομοιάζει την Όλγα Γεροβασίλη με την Έφη Θώδη και τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Ρίκι Μάρτιν γράφοντας: "Η Όλγα Γεροβασίλη λέει απέναντι στον Κασσελάκη; Αλήθεια τώρα; Σαν να λέμε δηλ, ότι θα πάει η Έφη Θώδη απέναντι στον Ricky Martin κ θα τον κερδίσει 😂".