«Κλείδωσε» η συμφωνία με την Τρόικα

Στουρνάρας και τρόικα κατέληξαν στο τελικό κείμενο της συμφωνίας – Τί προβλέπεται για εργασιακά, δημόσιο, μεταρρυθμίσεις– Οι πρώτες πληροφορίες για τα επίμαχα σημεία της

kleidwse-i-sumfwnia-me-tin-troika
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε συμφωνία κατέληξαν Κυβέρνηση και δανειστές μετά από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών.

Στις 14:00 Γιάννης Στουρνάρας και  εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν για τις  τελικές υπογραφές στο κείμενο της συμφωνίας

Ήδη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν έχει αποχωρήσει από την Αθήνα, ενώ το απόγευμα θα αποχωρήσουν και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Μαζί τους θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτή τη στιγμή το κείμενο της συμφωνίας καθαρογράφεται και με βάση τις πρώτες πληροφορίες που βγαίνουν από το ρεπορτάζ:

Το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα διανεμηθεί σε ευπαθείς ομάδες λίγο παραπάνω από τα 500 εκατομμύρια ευρώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ενώ ένα ποσό από το πλεόνασμα θα πάει στην αποπληρωμή χρεών του δημοσίου.

Στα εργασιακά και ειδικά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας θα έχει τον τελικό λόγο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 και το μέτρο θα κριθεί στην πορεία. Σίγουρα πάντως δεν θα χρειάζεται η υπογραφή του υπουργού όπως συμβαίνει σήμερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη Βουλή θα έρθει ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» και μάλιστα με ένα άρθρο του τύπου «take it or leave it»

Η Κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει τελικά στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο το 2015, ενώ στο γάλα αλλάζει η σήμανση του φρέσκου, ωστόσο τόσο για το γάλα όσο και για τα φάρμακα, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή διότι τα μηνύματα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της Συγκυβέρνησης είναι αρνητικά.

Τέλος στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι πληροφορίες θέλουν να έχει κλειδώσει η επαναγορά των μετοχών στην τρέχουσα τιμή.

Επίσης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη Βουλή θα έρθει ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» και μάλιστα με ένα άρθρο του τύπου «take it or leave it».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook