Κ.Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα παρασύρετε την Ελλάδα για 2η φορά σε αδιέξοδο

Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα περιπέτεια επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης και επέκρινε τον Αλ.Τσίπρα ότι παρασύρει τη χώρα σε νέο αδιέξοδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κ.Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα παρασύρετε την Ελλάδα για 2η φορά σε αδιέξοδο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του ομιλία σημείωσε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι ανησυχητική η κοινωνία βράζει ,η οικονομία βυθίζεται και το προσφυγικό καθίσταται βόμβα.

« Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε τον δικό του απολογισμό για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας « υπογράψατε τρίτο μνημόνιο κλείσατε τις τράπεζες...»

«Κοροϊδέψατε συστηματικά τις ελληνίδες και τους έλληνες. Οταν τάζατε την 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε, όταν μιλούσατε για την διαγραφή του χρέους, την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο δεν τα ξέρατε;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι το διχαστικό « μνημόνιο αντιμνημόνιο» αντικαθίσταται από το « αριστερά δεξιά»

«Μας πάτε πολύ πίσω κ. Τσίπρα σε ένα διχαστικό παρελθόν» είπε ο κ. Μητσοστάκης και τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα είναι « θα πάμε μπροστά ή πίσω;»

Συλλογική ευθύνη στο στρεβλό ασφαλιστικό σύστημα

«Η αλήθεια είναι ότι κυβερνήσεις, κόμματα και πολίτες δεν είδαμε ή δεν θέλαμε να δούμε το πρόβλημα που ερχόταν. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με συλλογικές ευθύνες διαμορφώθηκε ένα σύστημα στρεβλό» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρησιμοποιώντας φράσεις του Τάσου Γιαννίτση τόνισε « Ο κύκλος της σιωπής πρέπει να σπάσει» και πως «για να υπάρχει μία σταθερή λύση στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι το κόμμα του πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά της τότε επιχειρούμενης μεταρρύθμισης.

Χωρίς περιστροφές αναγνώρισε πως ούτε η ΝΔ βοήθησε τότε αλλά αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν στη συνέχεια από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ για ενίσχυση του ασφαλιστικού.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε καμιά ανάγκη και κανένα αίτημα από την τροίκα για μείωση των συντάξεων

«Ηρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το τέρας που εκθρέψαμε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε καμιά ανάγκη και κανένα αίτημα απο την τροίκα για μείωση των συντάξεων.

Μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη πλήρη αναλογιστική μελέτη είπε

Τα πρόσθετα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ που ζητούνται από παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό προήλθαν απο τη δική σας ανικανότητα ανέφερε.

«Εξανεμίσατε θυσίες των πολιτών και μας πήγατε δυο χρόνια πίσω και εισπράττετε την απαξίωση των κοινωνικών ομάδων είτε φοράτε γραβάτα είτε όχι» είπε.

«Μήπως πρέπει να πάτε εσείς στα τρακτέρ;όπως πηγαίνατε τότε;» είπε απαντώντας στο σχόλιο του πρωθυπουργού ότι είναι πρωτοφανές ότι οι αγρότες δεν θέλουν να συναντηθούν μαζί του

Απέδωσε έξι καταστροφικά χαρακτηριστικά στο σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Εξανεμίσατε θυσίες των πολιτών και μας πήγατε δυο χρόνια πίσω και εισπράττετε την απαξίωση των κοινωνικών ομάδων είτε φοράτε γραβάτα είτε όχι

« Το πιο επικίνδυνο στο σχέδιο του ασφαλιστικού που καταθέσατε είναι ότι επενδύει στον κατακερματισμό της κοινωνίας. Βάζετε τους πάντες σε πόλεμο εναντίον όλων» είπε μιλώντας για «μπάλωμα»

Ξέρω ότι θέλετε κ. Τσίπρα να μετατρέψετε την Ελλάδα σε χώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων σημείωσε και πρόσθεσε πως το σχέδιό της κυβέρνησης πολεμά την παραγωγική Ελλάδα .

Η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει γιατί θα συνεχίσει να εκφράζει τις δυνάμεις της δημιουργίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της παραγωγής.

Δίνετε χαριστική βολή στην ασφαλιστική συνείδηση των ελλήνων τόνισε

Μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα σε προνοιακό

Στέλνετε άλυτο το πρόβλημα στο μέλλον τόνισε και ανέφερε πως το σχέδιο είναι μη κοστολογημένο και βρίσκεται στον αέρα.

Οπως είπε η αδυναμία κοστολόγησης του σχεδίου του καθυστερεί και την αξιολόγηση και προκαλεί εντάσεις στην κοινωνία.

Για την εναλλακτική πρόταση που του ζήτησε ο πρωθπουργός ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η εύκολη απάντηση θα ήταν « εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα του 1,8 δις και λύστε το» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν στις αρχές του νέου ασφαλιστικού.

«Μη μας μιλάτε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, αυτά περιλαμβάνονται σε προηγούμενα νομοσχέδια. Εμείς είχαμε συμφωνήσει στη δημιουργία τριών ταμείων. Σε αυτήν την πρόταση επιμένουμε ακόμα. Το ένα ταμείο θα δημιουργήσει κομφούζιο.» είπε ο κ. Μητσοτάκης

Εκανε συγκεκριμένες προτάσεις πχ την εφαρμογή κανονικά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις,τον εξορθολογισμό του ποσού που δίνει ο προϋπολογισμός στα ευγενή ταμεία.

«Η κοινωνία δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι για να χρηματοδοτήσει το κομματικό κράτος» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον κάλεσε σε διάλογο εξπρές για ακύρωση των αυξήσεων που δόθηκαν στους δημοσίους υπαλλήλους ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η κοινωνία δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι για να χρηματοδοτήσει το κομματικό κράτος

« Δώσατε αυξήσεις χωρίς σύστημα αξιολόγησης, κυρίως σε αυτούς που υπηρετούν στα κομματικά σας γραφεία. Να δώσετε αυξήσεις τουλάχιστον σε αυτούς που το αξίζουν...Τον αντέχετε αυτόν τον διάλογο; Η φοβάστε αντιδράσεις από φίλους και συγγενείς;» προκάλεσε τον πρωθυπουργό.

« Γνωρίζω τι θα μου πείτε "μα και εσείς τα ίδια κάνατε' αλλά αυτό είναι η ταφόπλακα του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς» αλλά θέλω να σας ρωτήσω πως θα ένοιωθαν οι παλιοί αγωνιστές της Αριστεράς μπροστά στο κυνικό αλισβερίσι τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες για μια θέση μετακλητού στο δημόσιο.

Συμφώνησε απολύτως με τον Αλ.Τσίπρα ότι χωρίς ανάπτυξη δεν θα λυθεί το ασφαλιστικό αλλά πρόσθεσε

« Πετάξατε στον Καιάδα τις θυσίες του λαού. Ο εκτροχιασμός του 2015 οδηγεί στις περικοπές. Συμπαρασύρετε για δεύτερη φορά την Ελλάδα σε αδιέξοδο»

« Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα περιπέτεια. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση, το πέτυχαν άλλες χώρες, το πετυχαίνουν και οι Κύπριοι αδερφοί μας. Προϋπόθεση είναι μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία ευθύνης και αλληλεγγύης » ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε « «Σας καλώ να συμφιλιωθείτε με την πραγματικότητα που δημιουργήσατε».

«Να βάλουμε όλοι πλάτη αλλά με σχέδιο» ανέφερε δεσμευόμενος ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά και να πράττει το έργο της αλήθειας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Νοε 2020 | 10:23

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: "Πρέπει να κάνουμε όλοι το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Θα είναι δωρεάν"

Οι εργαζόμενοι στο "Ιπποκράτειο" υποδέχτηκαν με δώρα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ 28 Νοε 2020 | 08:43

Οι λοιμωξιολόγοι βάζουν "φρένο" στην άρση του lockdown – Πιθανή έξοδος στις 14 Δεκεμβρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου αλλά και τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ - "Καμπανάκι" από τους λοιμωξιολόγους

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 27 Νοε 2020 | 23:04

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού για τον θάνατο του Βασίλη Πάικου

"Εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας" έγραψε ο πρωθυπουργός για τον Βασίλη Πάικο

«Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» 27 Νοε 2020 | 18:33

Μητσοτάκης στους Έλληνες του brain drain: "Μείωση 50% του φόρου εισοδήματος για τα επόμενα 7 χρόνια για όσους επιστρέψουν"

Πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27 Νοε 2020 | 12:40

Κεραμέως: Περισσότερες από 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις με πάνω από 21 εκατ. συμμετοχές μαθητών

Πραγματοποιήθηκαν μόνο χθες περίπου 54.000 με 55.000 παράλληλες τηλεδιασκέψεις δημοτικών και νηπιαγωγείων.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 27 Νοε 2020 | 11:38

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην Πάτρα για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: "Τηρήστε τα μέτρα" - Επικοινωνία με δήμαρχο και περιφερειάρχη

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 27 Νοε 2020 | 07:34

Χριστούγεννα: Τι θα γίνει με SMS, μετακινήσεις, ρεβεγιόν - Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 26 Νοε 2020 | 22:59

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε πώς περνάει το lockdown - Η ερώτηση μαθητή για την οικογένεια του πρωθυπουργού

Ο μικρός μαθητής από την Κρήτη έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια προσωπική ερώτηση για τον χρόνο που αφιερώνει ο πρωθυπουργός στην οικογένειά του.

ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ 26 Νοε 2020 | 18:47

"Τηλεκπαίδευση" για τον Μητσοτάκη με μαθητές δημοτικού: Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν - Λίγη υπομονή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις για τα σχολεία, τις εκδρομές, την άθληση και τα εμβόλια - Η πρόταση της μαθήτριας που θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής.

ΑΦΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ 26 Νοε 2020 | 12:34

Γεννηματά: Γιατί ήρθε ο Μητσοτάκης στη Βουλή και δεν έκατσε 14 ημέρες καραντίνα;

"Η συζήτηση προφανώς μπορούσε να εξελιχθεί χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού, που είχε έρθει σε επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα, λέει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 26 Νοε 2020 | 12:21

Υμνοι FAZ για Μητσοτάκη: "Υπό τον νέο πρωθυπουργό η Ελλάδα δείχνει τον καλύτερο εαυτό της"

Με το σχέδιό του για την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να γίνει πρότυπο στην ΕΕ, γράφει ο γερμανικός Τύπος.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 26 Νοε 2020 | 09:55

Τσακώθηκαν και για το... ρούτερ του Μαξίμου - Μητσοτάκης: Δεν το βρήκα - ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς το αφήσαμε

Καυγάς Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για το... ρούτερ του Μαξίμου. Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στο ανέκδοτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 26 Νοε 2020 | 07:58

Ραγδαία αύξηση στα εγκλήματα ενδοοικογειακής βίας: Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο είχαν καταγραφεί 491 εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, έναντι 485 έναν χρόνο πριν.