Κ.Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα παρασύρετε την Ελλάδα για 2η φορά σε αδιέξοδο

Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα περιπέτεια επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης και επέκρινε τον Αλ.Τσίπρα ότι παρασύρει τη χώρα σε νέο αδιέξοδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κ.Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα παρασύρετε την Ελλάδα για 2η φορά  σε αδιέξοδο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του ομιλία σημείωσε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι ανησυχητική η κοινωνία βράζει ,η οικονομία βυθίζεται και το προσφυγικό καθίσταται βόμβα.

« Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε τον δικό του απολογισμό για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας « υπογράψατε τρίτο μνημόνιο κλείσατε τις τράπεζες...»

«Κοροϊδέψατε συστηματικά τις ελληνίδες και τους έλληνες. Οταν τάζατε την 13η σύνταξη δεν τα ξέρατε, όταν μιλούσατε για την διαγραφή του χρέους, την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο δεν τα ξέρατε;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι το διχαστικό « μνημόνιο αντιμνημόνιο» αντικαθίσταται από το « αριστερά δεξιά»

«Μας πάτε πολύ πίσω κ. Τσίπρα σε ένα διχαστικό παρελθόν» είπε ο κ. Μητσοστάκης και τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα είναι « θα πάμε μπροστά ή πίσω;»

Συλλογική ευθύνη στο στρεβλό ασφαλιστικό σύστημα

«Η αλήθεια είναι ότι κυβερνήσεις, κόμματα και πολίτες δεν είδαμε ή δεν θέλαμε να δούμε το πρόβλημα που ερχόταν. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με συλλογικές ευθύνες διαμορφώθηκε ένα σύστημα στρεβλό» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρησιμοποιώντας φράσεις του Τάσου Γιαννίτση τόνισε « Ο κύκλος της σιωπής πρέπει να σπάσει» και πως «για να υπάρχει μία σταθερή λύση στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι το κόμμα του πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά της τότε επιχειρούμενης μεταρρύθμισης.

Χωρίς περιστροφές αναγνώρισε πως ούτε η ΝΔ βοήθησε τότε αλλά αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν στη συνέχεια από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ για ενίσχυση του ασφαλιστικού.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε καμιά ανάγκη και κανένα αίτημα από την τροίκα για μείωση των συντάξεων

«Ηρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το τέρας που εκθρέψαμε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως στο τέλος του 2014 δεν υπήρχε καμιά ανάγκη και κανένα αίτημα απο την τροίκα για μείωση των συντάξεων.

Μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη πλήρη αναλογιστική μελέτη είπε

Τα πρόσθετα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ που ζητούνται από παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό προήλθαν απο τη δική σας ανικανότητα ανέφερε.

«Εξανεμίσατε θυσίες των πολιτών και μας πήγατε δυο χρόνια πίσω και εισπράττετε την απαξίωση των κοινωνικών ομάδων είτε φοράτε γραβάτα είτε όχι» είπε.

«Μήπως πρέπει να πάτε εσείς στα τρακτέρ;όπως πηγαίνατε τότε;» είπε απαντώντας στο σχόλιο του πρωθυπουργού ότι είναι πρωτοφανές ότι οι αγρότες δεν θέλουν να συναντηθούν μαζί του

Απέδωσε έξι καταστροφικά χαρακτηριστικά στο σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Εξανεμίσατε θυσίες των πολιτών και μας πήγατε δυο χρόνια πίσω και εισπράττετε την απαξίωση των κοινωνικών ομάδων είτε φοράτε γραβάτα είτε όχι

« Το πιο επικίνδυνο στο σχέδιο του ασφαλιστικού που καταθέσατε είναι ότι επενδύει στον κατακερματισμό της κοινωνίας. Βάζετε τους πάντες σε πόλεμο εναντίον όλων» είπε μιλώντας για «μπάλωμα»

Ξέρω ότι θέλετε κ. Τσίπρα να μετατρέψετε την Ελλάδα σε χώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων σημείωσε και πρόσθεσε πως το σχέδιό της κυβέρνησης πολεμά την παραγωγική Ελλάδα .

Η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει γιατί θα συνεχίσει να εκφράζει τις δυνάμεις της δημιουργίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της παραγωγής.

Δίνετε χαριστική βολή στην ασφαλιστική συνείδηση των ελλήνων τόνισε

Μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα σε προνοιακό

Στέλνετε άλυτο το πρόβλημα στο μέλλον τόνισε και ανέφερε πως το σχέδιο είναι μη κοστολογημένο και βρίσκεται στον αέρα.

Οπως είπε η αδυναμία κοστολόγησης του σχεδίου του καθυστερεί και την αξιολόγηση και προκαλεί εντάσεις στην κοινωνία.

Για την εναλλακτική πρόταση που του ζήτησε ο πρωθπουργός ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η εύκολη απάντηση θα ήταν « εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα του 1,8 δις και λύστε το» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν στις αρχές του νέου ασφαλιστικού.

«Μη μας μιλάτε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, αυτά περιλαμβάνονται σε προηγούμενα νομοσχέδια. Εμείς είχαμε συμφωνήσει στη δημιουργία τριών ταμείων. Σε αυτήν την πρόταση επιμένουμε ακόμα. Το ένα ταμείο θα δημιουργήσει κομφούζιο.» είπε ο κ. Μητσοτάκης

Εκανε συγκεκριμένες προτάσεις πχ την εφαρμογή κανονικά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις,τον εξορθολογισμό του ποσού που δίνει ο προϋπολογισμός στα ευγενή ταμεία.

«Η κοινωνία δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι για να χρηματοδοτήσει το κομματικό κράτος» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον κάλεσε σε διάλογο εξπρές για ακύρωση των αυξήσεων που δόθηκαν στους δημοσίους υπαλλήλους ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η κοινωνία δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι για να χρηματοδοτήσει το κομματικό κράτος

« Δώσατε αυξήσεις χωρίς σύστημα αξιολόγησης, κυρίως σε αυτούς που υπηρετούν στα κομματικά σας γραφεία. Να δώσετε αυξήσεις τουλάχιστον σε αυτούς που το αξίζουν...Τον αντέχετε αυτόν τον διάλογο; Η φοβάστε αντιδράσεις από φίλους και συγγενείς;» προκάλεσε τον πρωθυπουργό.

« Γνωρίζω τι θα μου πείτε "μα και εσείς τα ίδια κάνατε' αλλά αυτό είναι η ταφόπλακα του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς» αλλά θέλω να σας ρωτήσω πως θα ένοιωθαν οι παλιοί αγωνιστές της Αριστεράς μπροστά στο κυνικό αλισβερίσι τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες για μια θέση μετακλητού στο δημόσιο.

Συμφώνησε απολύτως με τον Αλ.Τσίπρα ότι χωρίς ανάπτυξη δεν θα λυθεί το ασφαλιστικό αλλά πρόσθεσε

« Πετάξατε στον Καιάδα τις θυσίες του λαού. Ο εκτροχιασμός του 2015 οδηγεί στις περικοπές. Συμπαρασύρετε για δεύτερη φορά την Ελλάδα σε αδιέξοδο»

« Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα περιπέτεια. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση, το πέτυχαν άλλες χώρες, το πετυχαίνουν και οι Κύπριοι αδερφοί μας. Προϋπόθεση είναι μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία ευθύνης και αλληλεγγύης » ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε « «Σας καλώ να συμφιλιωθείτε με την πραγματικότητα που δημιουργήσατε».

«Να βάλουμε όλοι πλάτη αλλά με σχέδιο» ανέφερε δεσμευόμενος ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά και να πράττει το έργο της αλήθειας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Δεκ 2021 | 15:09

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΕΣΑμεΑ: Ανακοινώθηκε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα άτομα με αναπηρία

"Αποδέχομαι την πρόσκλησή σας, εντός του πρώτου εξαμήνου το 2022, να κάνουμε μία συζήτηση στη Βουλή", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 03 Δεκ 2021 | 13:30

Μητσοτάκης για επένδυση Amazon: Η χώρα γίνεται κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

"Η χώρα αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Γίνεται πραγματικά κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επένδυση της Amazon Web Services.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 03 Δεκ 2021 | 11:04

Podcast Μητσοτάκη: Η συζήτησή του με την Άδα Σταματάτου, μητέρα του αυτιστικού Γιάννη

Στο πρώτο podcast ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά την Άδα Σταματάτου, μια γυναίκα που μοιράζεται με θάρρος τις καθημερινές ιστορίες από τη ζωή της με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Δεκ 2021 | 07:22

Εμβολιασμοί: "Κλειδώνει" η τρίτη δόση στο 4μηνο - Τι θα κρίνει την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε ποιους

Κορυφαίοι υπουργοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για άλλες ηλικιακές ομάδες ή επαγγελματικές κατηγορίες.

ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 2022 02 Δεκ 2021 | 22:26

Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα με μεγάλη επένδυση - Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού

Η Amazon, η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, περιλαμβάνει την Ελλάδα στον χάρτη των επενδύσεών της.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 02 Δεκ 2021 | 20:43

Τσίπρας από Κοζάνη: Μόνο στην Ελλάδα 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Αποκλειστική ευθύνη του Μητσοτάκη

Για διπλή πανδημία στη χώρα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας: Αυτή του κορονοϊού και αυτή της ακρίβειας.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 02 Δεκ 2021 | 18:19

Μητσοτάκης - Κεραμέως παρουσίασαν τα 166 νέα Προγράμματα Σπουδών:Τι αλλάζει σε όλες τις σχολικές βαθμίδες

Τα νέα προγράμματα αφορούν όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο - Άρχισε η πιλοτική εφαρμογή σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ 02 Δεκ 2021 | 14:37

10 φορές πάνω τα ραντεβού για εμβολιασμό...μετά το πρόστιμο- "Τα μέτρα αποδίδουν" λέει στέλεχος του ΠΟΥ στον Μητσοτάκη

"Οι εμβολιασμοί πήγαν από 2.000 σε 20.000, άρα τα μέτρα αποδίδουν", είπε ο Χανς Κλούγκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξήρε το "πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα" της Ελλάδας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 02 Δεκ 2021 | 10:26

Ηλιόπουλος: "Ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή εμφανίστηκε ως αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης"

"Αρνητή της πραγματικότητας και της επιστήμης",χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος,

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟΝ "ΑΔΕΙΑΣΕ" 02 Δεκ 2021 | 07:43

Πολάκης και "σοφός" Γεροτζιάφας έκλεψαν την παράσταση στην Βουλή: Η σιωπή του Τσίπρα και η εμβολιαστική διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ

Στην κυβέρνηση τονίζουν πως επιβεβαιώθηκε η έλλειψη ενιαίας στάσης από την αξιωματική αντιπολίτευση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 01 Δεκ 2021 | 21:23

Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - "Ναι" από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Μαζί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υπερψηφίστηκε στη Βουλή και το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους,

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ 01 Δεκ 2021 | 19:44

Μητσοτάκης: Θέλουμε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη - "Πολύ φιλική στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση" το μήνυμα Γουάτσα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον επενδυτή, Πρεμ Γουάτσα - Ο στόχος του πρωθυπουργού για τις επενδύσεις.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ 01 Δεκ 2021 | 18:07

Κορονοϊός: Στο τραπέζι να χορηγείται η 3η δόση νωρίτερα - Η πρόταση του πρωθυπουργού και το σχόλιο της Επιτροπής Εμβολιασμού

Το ενδεχόμενο να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό νωρίτερα, φαίνεται πως εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.