ΚΝΕ: «Αντιφασιστικό Προστατευτικό» το Τείχος του Βερολίνου

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΚΝΕ χαρακτηρίζει το Τείχος του αίσχους ως «Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΝΕ: «Αντιφασιστικό Προστατευτικό» το Τείχος του Βερολίνου

Αίσθηση προκαλεί μια ανακοίνωση της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του ολοκληρωτικού καθεστώτος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΚΝΕ χαρακτηρίζει το Τείχος του αίσχους ως «Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος», το οποίο φτιάχτηκε γιατί ...«η ΓΛΔ είχε κάθε δικαίωµα να προστατεύσει την εργατική εξουσία από την ιµπεριαλιστική επιθετικότητα».

Όπως αναφέρει η οργάνωση, «η πτώση του τείχους αποτέλεσε σηµείο καµπής στην πορεία νίκης της αντεπανάστασης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ» ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Το Τείχος του Βερολίνου...
…Κι όµως το σύστηµα σου λέει ΞΑΝΑ ψέµατα!

9 Νοέµβρη 1989. Πέφτει το τείχος στο Βερολίνο. Οι υπερασπιστές του σηµερινού άδικου συστήµατος πανηγυρίζουν, παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια µε στόχο να υιοθετήσει και η νεολαία σαν “αλήθεια” τη δίκη τους επιδίωξη, το µεγάλο ψέµα: ότι ο καπιταλισµός είναι το καλύτερο σύστηµα για την ανθρωπότητα και ότι ο σοσιαλισµός, όπως λένε, “απέτυχε”. Η επίθεση ενάντια στον σοσιαλισµό που γνώρισε η ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα, ο αντικοµµουνισµός εξακολουθούν να είναι πεδία στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ επενδύουν εκατοντάδες εκατοµµύρια. Γιατί όµως τέτοια µανία ενάντια σε έναν “αποτυχηµένο” εχθρό;

Πώς φτάσαµε στις δύο Γερµανίες;

Βρισκόµαστε µετά τον Β’ Παγκόσµιο Ιµπεριαλιστικό Πόλεµο, που έληξε µε τη µεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9 Μάη 1945) και την ήττα των ναζί χάρη στην καθοριστική συµβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού που προέλασε µέχρι το Βερολίνο.

Οι δύο διαφορετικές Γερµανίες αποτελούσαν επιδίωξη του ιµπεριαλισµού, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της αστικής τάξης της Γερµανίας. Δεν ήταν επιδίωξη ούτε του λαού της Γερµανίας, ούτε της Σοβιετικής Ένωσης και των σοσιαλιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Η ΕΣΣ∆ και οι Ανατολικογερµανοί πίεζαν σταθερά για τη µη διαίρεση της Γερµανίας. Στις 23 Μάη 1949 ιδρύθηκε η καπιταλιστική Οµοσπονδιακή Δηµοκρατία της Γερµανίας (ΟΔΓ). Στις 7 Οκτώβρη 1949 ιδρύθηκε η σοσιαλιστική Γερµανική Λαοκρατική Δηµοκρατία (ΓΛΔ). Οι προσπάθειες της ΓΛΔ για µη διαίρεση της Γερµανίας συνεχίστηκαν, όπως π.χ. το 1952 που προτείνεται να εγκριθεί µε δηµοψήφισµα το αίτηµα της ενιαίας Γερµανίας. Τα καπιταλιστικά κράτη αντιστάθηκαν σθεναρά σε µία τέτοια προοπτική.

Γιατί φτιάχτηκε το “Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος”;

Μέσα σε µια πόλη εκφράστηκε µε τον πιο εµφατικό τρόπο η σύγκρουση καπιταλισµού και σοσιαλισµού. Η πόλη του Βερολίνου βρισκόταν ολόκληρη στο έδαφος της σοσιαλιστικής ΓΛΔ. Δεν ήταν η µισή στο έδαφος της καπιταλιστικής ΟΔΓ και η άλλη µισή στη ΓΛΔ, όπως µπορεί κανείς να νοµίζει. Το Δυτικό Βερολίνο, που ήταν υπό τον έλεγχο των ιµπεριαλιστικών δυνάµεων, βρισκόταν στην πρωτεύουσα µίας άλλης χώρας, της Γερµανικής Λαοκρατικής Δηµοκρατίας!

Το “Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος” - όπως ήταν το πραγµατικό του όνοµα - δεν φτιάχτηκε το 1949 (όταν ιδρύθηκαν δύο ξεχωριστά κράτη), αλλά το 1961. Τι συνέβη µέχρι τότε;

Η ΓΛΔ ήταν στο στόχαστρο της ιµπεριαλιστικής επιθετικότητας. Μέσα στην καρδιά της ΓΛΔ δρούσαν δεκάδες χιλιάδες πράκτορες της CIA, της ΟΔΓ (τις υπηρεσίες ασφαλείας τις στελέχωναν εκατοντάδες πρώην ναζί), ενώ οι ιµπεριαλιστές προετοιµάζονταν για τη “Μέρα Χ”, τη µέρα εισβολής και ανατροπής της ΓΛΔ. Μόνο τον Ιούλη του 1961 υπήρξαν 105 προκλήσεις στα σύνορα Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. Τα στρατεύµατα του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη τέθηκαν σε κατάσταση συναγερµού και τα δυτικά τανκς µπήκαν στο έδαφος της ΓΛΔ! Στις 13 Αυγούστου 1961 η ΓΛΔ έκανε πράξη το αυτονόητο δικαίωµά της: να θεµελιώσει διακριτά κρατικά σύνορα µε την ανέγερση του Αντιφασιστικού Προστατευτικού Τείχους. Μέχρι τότε τα σύνορα ήταν νοητά. Η ΓΛΔ είχε κάθε δικαίωµα να προστατεύσει την εργατική εξουσία από την ιµπεριαλιστική επιθετικότητα.

…και τι συµβολίζει για τους λαούς η πτώση του;

Η πτώση του τείχους αποτέλεσε σηµείο καµπής στην πορεία νίκης της αντεπανάστασης, που ολοκληρώθηκε τα χρόνια 1989-1991, στις σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η ανατροπή του σοσιαλισµού δεν ήρθε ως αποτέλεσµα λαϊκών εξεγέρσεων, αλλά από τα “µέσα” και από τα “πάνω”.

Από τότε µέχρι σήµερα χτίζονται πελώρια τείχη!

Τείχη πραγµατικά… όπως αυτά στην Παλαιστίνη και το Μεξικό! Τείχη “αόρατα”, αλλά αδιαπέραστα για την πλειοψηφία της νεολαίας, όπως αυτά της ανασφάλειας και της φτώχειας! Σήµερα διχοτοµούνται κράτη… όπως η Κύπρος!

Οι αντεπαναστατικές ανατροπές έφεραν τους λαούς αυτών των χωρών αντιµέτωπους µε άγνωστα - µέχρι τότε - γι’ αυτούς προβλήµατα: ανεργία, φτώχεια, µετανάστευση, εµπορευµατοποιηµένη υγεία και παιδεία, κοινωνικός αποκλεισµός, πορνεία, ναρκωτικά. Ακόµα και σήµερα σε έρευνες που διεξάγονται σε αυτές τις χώρες η πλειοψηφία απαντά πως “ήταν καλύτερα µε τον Σοσιαλισµό”!

Η ανατροπή του σοσιαλισµού απελευθέρωσε... τους εκµεταλλευτές. Αυτοί απολαµβάνουν πλούτη και µία παραδεισένια ζωή που τα κερδίζουν από τη φτώχεια, την ανεργία, τους τσακισµένους µισθούς και τα ανύπαρκτα δικαιώµατα του λαού και της νεολαίας. Η ανατροπή του σοσιαλισµού έφερε νέο γύρο ιµπεριαλιστικών πολέµων σαν αυτούς που σήµερα διεξάγονται στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.α. Αποθράσυνε το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ (τότε ΕΟΚ), τους ιµπεριαλιστές, που πριν ήξεραν πως είχαν έναν ισχυρό αντίπαλο, που αποτελούσε ταυτόχρονα για τους λαούς ισχυρός σύµµαχος στην πάλη ενάντια στους άδικους, ιµπεριαλιστικούς πολέµους: τη Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες.

Όσο κι αν πυροβολούν το παρελθόν, δεν µπορούν να σκοτώσουν το µέλλον!

Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, κάθε είδους παπαγάλος του συστήµατος, µαζί και οι ναζιστές, πανηγυρίζουν για τη συµπλήρωση 30 χρόνων από την ανατροπή του σοσιαλισµού. Όµως οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα την πουν κάνοντας οριστικό παρελθόν το βάρβαρο εκµεταλλευτικό σύστηµα, οικοδοµώντας µία νέα κοινωνία, χωρίς εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον Σοσιαλισµό. Αξιοποιώντας την πείρα από τις χώρες που οικοδόµησαν τον Σοσιαλισµό τον 20ο αιώνα, µαθαίνοντας από τα λάθη που έγιναν σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να καταργήσει την εκµετάλλευση, αξιοποιώντας ό,τι έχει καταφέρει σήµερα ο εργαζόµενος άνθρωπος στην επιστήµη, την τεχνολογία, την παραγωγή. Σε αυτόν τον αγώνα χτυπάει η καρδιά του µέλλοντος και του δίκιου. Εδώ είναι η θέση κάθε νέου και νέας που θέλει να ζήσει µε αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώµατα.

Οι καταπιεστές ξέρουν πως όσα εκατοµµύρια κι αν ξοδέψουν για αντικοµµουνιστική προπαγάνδα, όσα µέτρα καταστολής κι αν εφαρµόσουν ενάντια στην κοµµουνιστική ιδεολογία και στα Κοµµουνιστικά Κόµµατα, η αλήθεια είναι µία: “κι όµως γυρίζει”...

Ο Σοσιαλισµός είναι το µέλλον!
Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για τη ζωή που µας αξίζει!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 24 Ιουν 2020 | 12:55
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Ιουν 2020 | 10:52

Νέα καταγγελία από το ΚΚΕ: 18 και 20 Ιουνίου έγιναν πάλι υποκλοπές στον Περισσό

Αυτή τη φορά μέσω γραμμών δύο υπουργείων, αναφέρουν πηγές του κόμματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 17 Ιουν 2020 | 12:22

Καρφιά Κουτσούμπα για ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν θέλουμε ανοιχτά σύνορα όπως λένε κάποιοι τυχοδιώκτες [βίντεο]

Ο κ. Κουτσούμπας από σήμερα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θράκη.

ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑΣ 12 Ιουν 2020 | 08:32

Η "κόκκινη" Γιάννα στον Περισσό υπό το βλέμμα του Λένιν, του Άρη Βελουχιώτη και του Φιντέλ Κάστρο

Με μαύρο παντελόνι, λευκό πουκάμισο, κλασική μπεζ Hermes τσάντα, η Γιάννα Αγγελοπούλου κάθισε στον -ασορτί με το πουκάμισό της- λευκό καναπέ του γραφείου του Γραμματέα του ΚΚΕ.

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ" ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ 04 Ιουλ 2020 | 20:25

Μητσοτάκης και Φύσσας θυμούνται τον θρίαμβο του Euro 2004 [Βίντεο]

Ο πρωθυπουργός και ο διεθνής ποδοσφαιριστής συναντιούνται στο Καλλιμάρμαρο όπου μια ολόκληρη χώρα υποδέχτηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΔ 04 Ιουλ 2020 | 17:17

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά: Με τις "ευλογίες" του "White House" τα 3 εκατ. ευρώ για το κανάλι

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η σύμβαση των 3 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε με εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων ήταν εικονική προκειμένου να λάβει το ποσό και να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με τις "ευλογίες" του Νίκου Παππά - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ 04 Ιουλ 2020 | 14:45

Δένδιας: Επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων

Ως προς το ζήτημα της προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Δένδιας τονίζει πως η Ελλάδα δεν φοβάται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΣΤ ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ 04 Ιουλ 2020 | 13:56

Πέτσας: Θέμα λίγων 24ωρων η λίστα με τα μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι"

Κάθε μέρα γίνονται περίπου 6.000 τεστ στις συνολικά 30 πύλες εισόδου της χώρας μας δήλωσε σήμερα ο Στ. Πέτσας

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 04 Ιουλ 2020 | 12:53

Μητσοτάκης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ: Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο διάστημα

"Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες"

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 04 Ιουλ 2020 | 08:02

Η σιωπή Μητσοτάκη για τις κασέτες του ΣΥΡΙΖΑ - Τι σημαίνει

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν απάντησε στην Γεννηματά για τις κασέτες του ΣΥΡΙΖΑ

«ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ» 03 Ιουλ 2020 | 20:35

Αυτό είναι το σχέδιο για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα στην Πάτρα - Απελευθερώνονται χώροι

"Σε μήκος άνω των πέντε χιλιομέτρων, μέσα στον πυκνό αστικό ιστό", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 03 Ιουλ 2020 | 19:57

Νέα τουρκική πρόκληση: Το πλοίο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 ξανά στην Κερύνεια

Μετέφερε χερσαίες δυνάμεις στην Κύπρο την 20ή Ιουλίου 1974 και παραδόθηκε ως δώρο στο κατοχικό καθεστώς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 03 Ιουλ 2020 | 18:47

Ο Βούτσης "στηρίζει" Ροζάκη για το "απομονωμένο" Καστελόριζο

Χαρακτήρισε κανιβαλισμό τις επιθέσεις που δέχτηκε ο τέως Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου.