ΚΝΕ: «Αντιφασιστικό Προστατευτικό» το Τείχος του Βερολίνου

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΚΝΕ χαρακτηρίζει το Τείχος του αίσχους ως «Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΝΕ: «Αντιφασιστικό Προστατευτικό» το Τείχος του Βερολίνου

Αίσθηση προκαλεί μια ανακοίνωση της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του ολοκληρωτικού καθεστώτος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΚΝΕ χαρακτηρίζει το Τείχος του αίσχους ως «Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος», το οποίο φτιάχτηκε γιατί ...«η ΓΛΔ είχε κάθε δικαίωµα να προστατεύσει την εργατική εξουσία από την ιµπεριαλιστική επιθετικότητα».

Όπως αναφέρει η οργάνωση, «η πτώση του τείχους αποτέλεσε σηµείο καµπής στην πορεία νίκης της αντεπανάστασης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ» ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Το Τείχος του Βερολίνου...
…Κι όµως το σύστηµα σου λέει ΞΑΝΑ ψέµατα!

9 Νοέµβρη 1989. Πέφτει το τείχος στο Βερολίνο. Οι υπερασπιστές του σηµερινού άδικου συστήµατος πανηγυρίζουν, παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια µε στόχο να υιοθετήσει και η νεολαία σαν “αλήθεια” τη δίκη τους επιδίωξη, το µεγάλο ψέµα: ότι ο καπιταλισµός είναι το καλύτερο σύστηµα για την ανθρωπότητα και ότι ο σοσιαλισµός, όπως λένε, “απέτυχε”. Η επίθεση ενάντια στον σοσιαλισµό που γνώρισε η ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα, ο αντικοµµουνισµός εξακολουθούν να είναι πεδία στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ επενδύουν εκατοντάδες εκατοµµύρια. Γιατί όµως τέτοια µανία ενάντια σε έναν “αποτυχηµένο” εχθρό;

Πώς φτάσαµε στις δύο Γερµανίες;

Βρισκόµαστε µετά τον Β’ Παγκόσµιο Ιµπεριαλιστικό Πόλεµο, που έληξε µε τη µεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9 Μάη 1945) και την ήττα των ναζί χάρη στην καθοριστική συµβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού που προέλασε µέχρι το Βερολίνο.

Οι δύο διαφορετικές Γερµανίες αποτελούσαν επιδίωξη του ιµπεριαλισµού, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της αστικής τάξης της Γερµανίας. Δεν ήταν επιδίωξη ούτε του λαού της Γερµανίας, ούτε της Σοβιετικής Ένωσης και των σοσιαλιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Η ΕΣΣ∆ και οι Ανατολικογερµανοί πίεζαν σταθερά για τη µη διαίρεση της Γερµανίας. Στις 23 Μάη 1949 ιδρύθηκε η καπιταλιστική Οµοσπονδιακή Δηµοκρατία της Γερµανίας (ΟΔΓ). Στις 7 Οκτώβρη 1949 ιδρύθηκε η σοσιαλιστική Γερµανική Λαοκρατική Δηµοκρατία (ΓΛΔ). Οι προσπάθειες της ΓΛΔ για µη διαίρεση της Γερµανίας συνεχίστηκαν, όπως π.χ. το 1952 που προτείνεται να εγκριθεί µε δηµοψήφισµα το αίτηµα της ενιαίας Γερµανίας. Τα καπιταλιστικά κράτη αντιστάθηκαν σθεναρά σε µία τέτοια προοπτική.

Γιατί φτιάχτηκε το “Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος”;

Μέσα σε µια πόλη εκφράστηκε µε τον πιο εµφατικό τρόπο η σύγκρουση καπιταλισµού και σοσιαλισµού. Η πόλη του Βερολίνου βρισκόταν ολόκληρη στο έδαφος της σοσιαλιστικής ΓΛΔ. Δεν ήταν η µισή στο έδαφος της καπιταλιστικής ΟΔΓ και η άλλη µισή στη ΓΛΔ, όπως µπορεί κανείς να νοµίζει. Το Δυτικό Βερολίνο, που ήταν υπό τον έλεγχο των ιµπεριαλιστικών δυνάµεων, βρισκόταν στην πρωτεύουσα µίας άλλης χώρας, της Γερµανικής Λαοκρατικής Δηµοκρατίας!

Το “Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος” - όπως ήταν το πραγµατικό του όνοµα - δεν φτιάχτηκε το 1949 (όταν ιδρύθηκαν δύο ξεχωριστά κράτη), αλλά το 1961. Τι συνέβη µέχρι τότε;

Η ΓΛΔ ήταν στο στόχαστρο της ιµπεριαλιστικής επιθετικότητας. Μέσα στην καρδιά της ΓΛΔ δρούσαν δεκάδες χιλιάδες πράκτορες της CIA, της ΟΔΓ (τις υπηρεσίες ασφαλείας τις στελέχωναν εκατοντάδες πρώην ναζί), ενώ οι ιµπεριαλιστές προετοιµάζονταν για τη “Μέρα Χ”, τη µέρα εισβολής και ανατροπής της ΓΛΔ. Μόνο τον Ιούλη του 1961 υπήρξαν 105 προκλήσεις στα σύνορα Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. Τα στρατεύµατα του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη τέθηκαν σε κατάσταση συναγερµού και τα δυτικά τανκς µπήκαν στο έδαφος της ΓΛΔ! Στις 13 Αυγούστου 1961 η ΓΛΔ έκανε πράξη το αυτονόητο δικαίωµά της: να θεµελιώσει διακριτά κρατικά σύνορα µε την ανέγερση του Αντιφασιστικού Προστατευτικού Τείχους. Μέχρι τότε τα σύνορα ήταν νοητά. Η ΓΛΔ είχε κάθε δικαίωµα να προστατεύσει την εργατική εξουσία από την ιµπεριαλιστική επιθετικότητα.

…και τι συµβολίζει για τους λαούς η πτώση του;

Η πτώση του τείχους αποτέλεσε σηµείο καµπής στην πορεία νίκης της αντεπανάστασης, που ολοκληρώθηκε τα χρόνια 1989-1991, στις σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η ανατροπή του σοσιαλισµού δεν ήρθε ως αποτέλεσµα λαϊκών εξεγέρσεων, αλλά από τα “µέσα” και από τα “πάνω”.

Από τότε µέχρι σήµερα χτίζονται πελώρια τείχη!

Τείχη πραγµατικά… όπως αυτά στην Παλαιστίνη και το Μεξικό! Τείχη “αόρατα”, αλλά αδιαπέραστα για την πλειοψηφία της νεολαίας, όπως αυτά της ανασφάλειας και της φτώχειας! Σήµερα διχοτοµούνται κράτη… όπως η Κύπρος!

Οι αντεπαναστατικές ανατροπές έφεραν τους λαούς αυτών των χωρών αντιµέτωπους µε άγνωστα - µέχρι τότε - γι’ αυτούς προβλήµατα: ανεργία, φτώχεια, µετανάστευση, εµπορευµατοποιηµένη υγεία και παιδεία, κοινωνικός αποκλεισµός, πορνεία, ναρκωτικά. Ακόµα και σήµερα σε έρευνες που διεξάγονται σε αυτές τις χώρες η πλειοψηφία απαντά πως “ήταν καλύτερα µε τον Σοσιαλισµό”!

Η ανατροπή του σοσιαλισµού απελευθέρωσε... τους εκµεταλλευτές. Αυτοί απολαµβάνουν πλούτη και µία παραδεισένια ζωή που τα κερδίζουν από τη φτώχεια, την ανεργία, τους τσακισµένους µισθούς και τα ανύπαρκτα δικαιώµατα του λαού και της νεολαίας. Η ανατροπή του σοσιαλισµού έφερε νέο γύρο ιµπεριαλιστικών πολέµων σαν αυτούς που σήµερα διεξάγονται στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.α. Αποθράσυνε το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ (τότε ΕΟΚ), τους ιµπεριαλιστές, που πριν ήξεραν πως είχαν έναν ισχυρό αντίπαλο, που αποτελούσε ταυτόχρονα για τους λαούς ισχυρός σύµµαχος στην πάλη ενάντια στους άδικους, ιµπεριαλιστικούς πολέµους: τη Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες.

Όσο κι αν πυροβολούν το παρελθόν, δεν µπορούν να σκοτώσουν το µέλλον!

Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, κάθε είδους παπαγάλος του συστήµατος, µαζί και οι ναζιστές, πανηγυρίζουν για τη συµπλήρωση 30 χρόνων από την ανατροπή του σοσιαλισµού. Όµως οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα την πουν κάνοντας οριστικό παρελθόν το βάρβαρο εκµεταλλευτικό σύστηµα, οικοδοµώντας µία νέα κοινωνία, χωρίς εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον Σοσιαλισµό. Αξιοποιώντας την πείρα από τις χώρες που οικοδόµησαν τον Σοσιαλισµό τον 20ο αιώνα, µαθαίνοντας από τα λάθη που έγιναν σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να καταργήσει την εκµετάλλευση, αξιοποιώντας ό,τι έχει καταφέρει σήµερα ο εργαζόµενος άνθρωπος στην επιστήµη, την τεχνολογία, την παραγωγή. Σε αυτόν τον αγώνα χτυπάει η καρδιά του µέλλοντος και του δίκιου. Εδώ είναι η θέση κάθε νέου και νέας που θέλει να ζήσει µε αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώµατα.

Οι καταπιεστές ξέρουν πως όσα εκατοµµύρια κι αν ξοδέψουν για αντικοµµουνιστική προπαγάνδα, όσα µέτρα καταστολής κι αν εφαρµόσουν ενάντια στην κοµµουνιστική ιδεολογία και στα Κοµµουνιστικά Κόµµατα, η αλήθεια είναι µία: “κι όµως γυρίζει”...

Ο Σοσιαλισµός είναι το µέλλον!
Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για τη ζωή που µας αξίζει!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΟΙ ΗΠΑ ΕΥΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» 07 Οκτ 2021 | 18:40

Κουτσούμπας: Η Γαλλία δεν είναι ούτε "περιστέρι της ειρήνης", ούτε "φύλακας άγγελος"

"Η συμφωνία δεν αφορά πραγματικά την άμυνα της χώρας, δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα", τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ 05 Οκτ 2021 | 15:40

Επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη: Ασκήθηκε δίωξη και αφέθηκε ελεύθερος ο 30χρονος

Ελεύθερος, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη, αφέθηκε ο 30χρονος που κατηγορείται για την επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 05 Οκτ 2021 | 09:56

Στον εισαγγελέα ο 30χρονος για την επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Ενας 30χρονος οδηγειται σήμερα στον εισαγγελέα για την επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 04 Οκτ 2021 | 21:49

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος ακροδεξιός για την επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ - Άλλοι τρεις κρύβονται

Στη σύλληψη ενός 30χρονου ακροδεξιού προχώρησαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη - Εξετάζεται η συμμετοχή του στην επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ

«ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ» 04 Οκτ 2021 | 14:58

Ακροδεξιοί στη Θεσσαλονίκη: Διάλογοι - σοκ στα social media - "Σήμερα θα έχετε θάνατο" [Εικόνες]

Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν την επανεμφάνιση ομάδων που δρουν σαν τάγματα εφόδου

ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ 04 Οκτ 2021 | 11:45

Tαυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στα μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης - Πληροφορίες για χρυσαυγίτες

Πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστης της επίθεσης στα μέλη της ΚΝΕ.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ 04 Οκτ 2021 | 07:04

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει θύμα της επίθεσης από ακροδεξιό τάγμα εφόδου - "Θα μπορούσαν να μας είχαν σκοτώσει"

Oπως περιέγραψε η Αθηνά Μπέλλου στον τόπο της επίθεσης στα μέλη της ΚΝΕ από ακροδεξιούς στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν και παιδιά.

ΣΩΜΑΤΩΔΕΙΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ 03 Οκτ 2021 | 13:04

Θεσσαλονίκη: Καταδρομική επίθεση φασιστών με αλυσίδες και tazer κατά μελών της ΚΝΕ - 4 τραυματίες, 16 προσαγωγές [βίντεο-εικόνες]

Επίθεση τάγματος εφόδου ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. 16 προσαγωγές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 30 Σεπ 2021 | 11:32

Χαμός στον αέρα του "Καλημέρα Ελλάδα": Ο Βελόπουλος δεν ήθελε να μιλήσει με τον Γραμματέα της ΚΝΕ [βίντεο]

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν ήθελε να συνομιλήσει με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο και απειλούσε με αποχώρηση από το στούντιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 29 Σεπ 2021 | 11:50

ΚΚΕ για ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Εγκληματική επίθεση χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων

"Εγκληματική επίθεση χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων" στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, καταγγέλλει το ΚΚΕ.

"ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ" 27 Σεπ 2021 | 13:38

Κουτσούμπας για ΔΕΗ: Την ιδιωτικοποίηση θα την πληρώσουν ακριβά καταναλωτές και εργαζόμενοι στην ενέργεια

Μόνο ο λαός μπορεί να αντιπαλέψει τη νέα επίθεση, σημειώνει ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως την νέα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα πληρώσουν ακριβά οι λαϊκές οικογένειες και οι εργαζόμενοι στην ενέργεια.

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 26 Σεπ 2021 | 16:20

Δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα και ποιους πολιτικούς προτιμούν οι ανεμβολίαστοι - Τι ψηφίζουν

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των ανεμβολίαστων ψηφοφόρων

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2021 | 19:49

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία - Το πρόγραμμά του

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο με τον Διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας