Follow us

Κωλοτούμπα: Ο Βελόπουλος που διαφωνεί (τώρα) με την επιστολική ψήφο, άλλα έλεγε στο παρελθόν- Η αποκάλυψη της Κεραμέως

Ξέσπασε κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον Κ. Βελόπουλο, τη Νίκη Κεραμέως και τον Θοδωρή Λιβάνιο με αφορμή την επιστολική ψήφο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τις παλαιές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Ελληνικής Λύσης (από το 2019 και το 2021), όταν το κόμμα Βελόπουλου τάσσονταν υπέρ της καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου και ζητούσε μάλιστα εμφατικά τη θεσμοθέτησή της, απάντησε η κυβέρνηση στην "πύρινη" ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια.

Ήταν μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, όταν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ζήτησε τον λόγο για μια μικρή παρέμβαση ενώπιον της ολομέλειας.

"Κύριε Βελόπουλε, σας ακούσαμε με μεγάλη προσοχή, επιχειρηματολογήσατε περίπου 20 λεπτά, γιατί η Ελληνική Λύση είναι κατά της επιστολικής ψήφου και γιατί δεν θέλει η Ελληνική Λύση να άρει όλα τα πρακτικά εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, των Ελλήνων της Γερμανίας, για παράδειγμα, με τους οποίους έχετε ιδιαίτερους δεσμούς. Άρα τοποθετήθηκε η Ελληνική Λύση γιατί δεν θέλει οι Έλληνες της Γερμανίας να έχουν τη δικαίωμα της επιστολικής ψήφου. Μάλιστα…." είπε η Νίκη Κεραμέως και ανέγνωσε: "2019, ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, διαβάζω από τα πρακτικά: "είμαστε υπέρ της επιστολικής ψήφου. Η επιστολική ψήφος κατ΄αρχάς είναι η πλέον σίγουρη ψήφος, έρχεται, ανοίγει ο φάκελος ο οποίος κλειστός και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το οποιοδήποτε εγχείρημα".

Το 2019, στην ολομέλεια, λέει ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, συνέχισε η Κεραμέως: "Ξέρετε πόσες επιστολές σας έχουν έρθει κύριε υπουργέ για την επιστολική ψήφο; Τα περισσότερα, από την ομογένεια, ήταν για την επιστολική ψήφο. Διότι έχουμε κάνει το εξής. Θα πρέπει να ψηφίζουμε, λέει στις πρεσβείες. Όσοι είναι κοντά. Όσοι είναι μακριά, τι θα γίνει; Δεν πρέπει να ψηφίζουν; Άντε να μπουν τα έξοδα, άντε να κάνουν ολόκληρη διαδικασία. Είναι απαραίτητη η επιστολική ψήφος και είναι σίγουρη ψήφος, ασφαλής ψήφος, δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα. Σας καλώ, αφήστε τις φθηνές δικαιολογίες, ελάτε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί. Ακούστε τι λένε οι εκπρόσωποι της ομογένειας. Είναι άδικο, αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες".

Το 2021, Ελληνική Λύση και πάλι: "Η Ελληνική Λύση είναι υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, όπως επίσης υπέρ της επιστολικής ψήφου, ελπίζοντας να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα της Βουλής ανάλογα".

Η υπουργός Εσωτερικών σχολίασε λοιπόν, μετά την ανάγνωση των παλαιότερων παρεμβάσεων βουλευτών της Ελληνικής Λύσης: "Η Ελληνική Λύση το 2019 ήταν αναφανδόν υπέρ της επιστολικής ψήφου. Το 2021 ήταν αναφανδόν υπέρ της επιστολικής ψήφου. Το 2024 είναι αναφανδόν κατά της επιστολικής ψήφου! Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν".

Κωλοτούμπα: Ο Βελόπουλος που διαφωνεί (τώρα) με την επιστολική ψήφο, άλλα έλεγε στο παρελθόν- Η αποκάλυψη της Κεραμέως

Η παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

"Δεν ξέρω αν ακούσατε πραγματικά τι είπα ή ήσασταν εκτός Βουλής; Είπα εγώ ότι είμαι εναντίον της επιστολικής ψήφου; Αυτή είναι η κακή πολιτική. Ότι ερμηνεύετε αυτό που λέει ο πολιτικός σας αντίπαλος κατά πως σας βολεύει. Είπαμε εμείς ότι θέλουμε και οι νεκροί να ψηφίζουν, με την επιστολική ψήφο; Είπαμε ότι να ψηφιστεί τώρα η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, για να γίνει τελικά τον Νοέμβριο; Είπε ποτέ η Ελληνική Λύση ότι θα επιτρέψουμε να γίνει η καταμέτρηση στην Αθήνα με τους δικούς σας κολλητούς κομματάρχες από την Πειραιώς; Οικοδομείτε ένα ολόκληρο θεώρημα στην αντίληψη ότι δεν θέλουμε. Θέλουμε.

Και επειδή θέλουμε, καταθέσαμε πρόταση νόμου για να υπάρχει στα πρακτικά της Βουλής, ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να ξέρει τι θέλαμε εμείς και πως χρησιμοποιείτε εσείς αυτό που λέγαμε εμείς, κατά το δοκούν. Αυτό που κάνατε λέγεται λαθροχειρία. Ναι, είμαστε υπέρ της επιστολικής ψήφου αλλά δεν θα επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να κάνει καλπονοθεία!" είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και κάλεσε την κ. Κεραμέως αφού διαβάζει τις δηλώσεις τους να διαβάσει και το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για να διαπιστώσει αν μέσα εκεί αναφέρει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

"Δεν θα ψηφίζουν οι νεκροί και τα δένδρα επειδή το θέλετε εσείς και ο πρωθυπουργός σας! Θα ψηφίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, όχι τα δένδρα και οι νεκροί!" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Διαβάστε Επίσης

Λιβάνιος: Τρία νουμεράκια, τρεις αριθμοί 0,94%! Αυτοί είστε, αυτό σας νοιάζει!

Ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. "Καταθέσατε την πρόταση νόμου για επιστολική ψήφου στις 24 Ιουλίου του 2023. Το 2019 συμφωνήσατε με την επιστολική ψήφο, σωστά; Σωστά. Το 2021, ξανασυμφωνήσατε. Το 2023, διαφωνήσατε; Γιατί; Τρία νουμεράκια, τρεις αριθμοί 0,94%! Αυτοί είστε, αυτό σας νοιάζει!" είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος απευθυνόμενος στην Ελληνική Λύση, σημειώνοντας ότι η πραγματική αιτία της μεταστροφής είναι το ισχνό ποσοστό που πήρε η Ελληνική Λύση στους απόδημους (δηλαδή 0,94%).

"Το ποιοι είμαστε κύριε Λιβάνιε, αποδεικνύεται από ένα πράγμα. Εσείς θέλετε να ψηφίζουν οι βρικόλακες και οι νεκροί, και εμείς μόνο οι Έλληνες! Καταλάβατε; Ας ψηφίζουν οι νεκροί για εσάς και οι Έλληνες για εμάς! Τελεία και παύλα" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

"Επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά και τέτοια πράγματα, λοιπόν εάν έχετε μία καταγγελία, μία, μία ότι έχει ψηφίσει νεκρός, να την κάνετε. Αλλιώς, είναι λόγια του αέρα! Αν δεν καταλαβαίνετε τα βασικά ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας είναι δικό σας θέμα" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

"Ακούστε κύριε Λιβάνιε, επειδή δεν σας αρέσει η βυζαντινή ίντριγκα και μετατοπίζεστε κάθε φορά, και από Πασόκος γίνατε Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, να σου πω κάτι απλό… Εγώ έφυγα στα 22 μου από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Εσύ έφυγες για καρέκλα από το ΠΑΣΟΚ. Έχει διαφορά. Επειδή είπατε ότι εσείς ψάχνετε από μένα να σας αποδείξω ότι ψηφίζουν οι νεκροί, δήλωση σας στην ΕΡΤ ότι υπάρχουν εγγεγραμμένοι 500.000 νεκροί. Αν αυτή η δήλωση δεν δημιουργεί ρήξη και ρήγμα... όταν έχεις τη Singular που είναι δική σου εταιρεία, του πρωθυπουργού του κολλητού του Μανωλόπουλου από τη Θεσσαλονίκη, δεν εμπιστεύομαι ούτε εσένα ούτε τον πρωθυπουργό. Το κατάλαβες; Αν το κατάλαβες καλώς, αλλιώς ξαναγύρνα στο ΠΑΣΟΚ" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Βελόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: Οσοι αυτή τη στιγμή ζητούν δημοψήφισμα, υπηρετούν το αφήγημα Μητσοτάκη

Πέρα από την κόντρα, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε στην ομιλία του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στη Βουλή:

"Δεν νομοθετείτε με βάση το καλό της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού, αλλά για το κομματικό και μόνο όφελός σας. Κάθε έξι μήνες αλλάζετε τον εκλογικό νόμο, όπως σας βολεύει.

Η επιστολική ψήφος είναι μέγα έγκλημα. Και αυτό φαίνεται από τις τέσσερις "κίτρινες κάρτες" που έδειξε για το νομοσχέδιο το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής", τόνισε ο κ.Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στο τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε: "Η επιστολική ψήφος, κατά τον τρόπο που θέλει η ΝΔ, ισχύει πλήρως μόνο στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία, ενώ ισχύει εν μέρει στην Πολωνία και τη Σλοβενία. Δηλαδή, μόνο για ΑμΕΑ, υπερήλικες και νοσούντες. Σε τέσσερα κράτη, Τσεχία, Ιρλανδία, Μάλτα και Σλοβακία, δεν ψηφίζουν οι διαμένοντες στο εξωτερικό. Στα υπόλοιπα κράτη ψηφίζουν οι διαμένοντες στο εξωτερικό είτε δια ζώσης, αυτοπροσώπως, είτε με επιστολική ψήφο, είτε δια αντιπροσώπου.

Η Εσθονία, μάλιστα, έχει θεσπίσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω διαδικτύου, τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εξωτερικό".

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο κ. Βελόπουλος σημείωσε ότι είναι η πρώτη χώρα που εφάρμοσε την επιστολή ψήφο, ενώ προσέθεσε: "Και γιατί σας λέμε ότι η επιστολική ψήφος είναι κερκόπορτα για τη νοθεία της εκλογικής διαδικασίας; Γιατί το 2005, στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρώην πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "τα επιστολικά ψηφοδέλτια παραμένουν η μεγαλύτερη πηγή πιθανής νοθείας των ψηφοφόρων".

Επίσης, ο κ.Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι "έρχεται νοθεία με την επιστολική ψήφο", ενώ προσέθεσε: "Στις προηγούμενες εκλογές οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια που ήρθαν από τη Γερμανία ήταν ανοιχτοί. Επίσης, δεν έχει γίνει εκκαθάριση των νεκρών. Μιλάμε για 500.000 ψηφοφόρους που είναι άνω των 90 ετών. Δηλαδή, μιλάμε για το 8% του εκλογικού σώματος. Θα ψηφίσουν και οι νεκροί, θα ψηφίσουν και τα ζόμπι. Η αλήθεια είναι ότι τρέμετε μόνο εμάς. Τρέμετε την Ελληνική Λύση. Γι' αυτό και μας πολεμάτε. Δεν σας εμπιστευόμαστε. Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την ιστορία, θα γίνουμε οι θεματοφύλακες του Συντάγματος. Θα είναι έτοιμοι 5.000 εκλογικοί αντιπρόσωποι, όπως κάναμε και στις προηγούμενες εκλογές. Σας ζητάμε όμως να απαιτήσετε να γίνει έλεγχος του λογισμικού".

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος έκανε αναφορά στο θέμα του γάμου ομοφύλων ζευγαριών, λέγοντας, μεταξύ άλλων: "Οσοι αυτή τη στιγμή ζητούν δημοψήφισμα, στην πραγματικότητα υπηρετούν το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη. Η Εκκλησία γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένα δημοψήφισμα δεν μπορεί να παραβιάσει τους ιερούς κανόνες της. Για την Εκκλησία δεν αρκεί μια ανακοίνωση. Ανακοινώσεις κάνουν τα κόμματα, όχι οι ηγέτες της Εκκλησίας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Απρ 2024 | 18:19

Κόντρα Βελόπουλου - Θεοχάρη για την υποψηφιότητα Μπελέρη: "Είστε πατριδοκάπηλοι" - "Θα μείνεις με το πολιτικό μπεγλέρι"

Ο Βελόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για πατριδοκαπηλία και παιχνίδια με τον Ράμα - Η έντονη αντίδραση Θεοχάρη.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 18 Απρ 2024 | 11:37

Aπό 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου το "καλάθι του νονού"

Ερχεται από τις 22 Απριλίου το "καλάθι του νονού".

ΜΗΝΥΣΗ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 17 Απρ 2024 | 11:47

Βουλή: Την άρση της ασυλίας του Βελόπουλου ζητά η επιτροπή δεοντολογίας – "Είναι αστεία υπόθεση", λέει

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συναινεί στην άρση της ασυλίας του που ζητά η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.

12 Απρ 2024 | 20:06

Βουλή: Μόνο με τις ψήφους τις ΝΔ "πέρασε" το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

Καταψήφισε το νομοσχέδιο η αντιπολίτευση - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα στα επιμέρους άρθρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 12 Απρ 2024 | 17:57

Άδωνις Γεωργιάδης: Απέσυρε προσωρινά τη ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

"Θα την ξαναφέρω ως τροπολογία την επόμενη εβδομάδα", ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 12 Απρ 2024 | 11:59

Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

Ανοίγει ο δρόμος ώστε ιδιώτες γιατροί να συνάπτουν σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 12 Απρ 2024 | 11:44

Χυδαίο σχόλιο βουλευτή του Βελόπουλου στην Μαρία Σπυράκη: "Θα σας κάνουμε δώρο βαζελίνες" [βίντεο]

Ο Παύλος Σαράκης της Ελληνικής Λύσης ενοχλήθηκε από ένα σχόλιο της Μαρίας Σπυράκη σχετικά με τις "κηραλοιφές" και τις "επιστολές του Ιησού".

ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 11 Απρ 2024 | 16:43

Άγριος καβγάς Άδωνι – Βελόπουλου στη Βουλή: Παρακαλούσες τον Σαμαρά για ευρωβουλευτής - Είσαι ψεύτης και γλείφτης

Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις στην ολομέλεια της Βουλής

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 11 Απρ 2024 | 16:06
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 11 Απρ 2024 | 14:50

Οργισμένη απάντηση Λιάγκα σε Βελόπουλο: Επειδή έχει εξοχικό στην Τήνο η Μαρέβα, συνδιαλέγομαι εγώ με τον Μητσοτάκη;

Ο Γιώργος Λιάγκας απάντησε στα όσα του καταλόγισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος για συνδιαλλαγή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 10 Απρ 2024 | 11:25

Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας του βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν - "Είμαι αθώος", δηλώνει

Ο κ. Μπουρχάν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή και έδωσε διευκρινήσεις για την υπόθεση του ζητώντας και ο ίδιος την άρση ασυλίας του.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 10 Απρ 2024 | 07:29

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να "μαζέψει" τις διαρροές σε Βελόπουλο και Νίκη - Πρόβλημα για τη ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μεταπείσει όσους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας…λοξοκοιτούν προς τον Κυριάκο Βελόπουλο ή την Νίκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 03 Απρ 2024 | 13:40

Ανδρουλάκης μετά την έφοδο του εισαγγελέα στα κεντρικά του ΟΣΕ: Ο Μητσοτάκης είναι πρωταγωνιστής της τοξικότητας

Θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί του, όσο ο ίδιος υπηρετεί τη διαφθορά, την συγκάλυψη και την ατιμωρησία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.