Βουλευτής Μάρκου (ΣΥΡΙΖΑ): Χυδαιολόγος και διπλοθεσίτης- Δεν μετανιώνει, δεν παραιτείται

Μετά τον σάλο για το "σας κάναμε τον κω@@ να" του Κωνσταντίνου Μάρκου στη Βουλή, ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις αδιανόητες χυδαιολογίες και χειρονομίες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος. Αν και η φράση του "σαν κάναμε τον κ@@ να..." προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και ήδη το ΚΙΝΑΛ ζητάει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο ίδιος την χαρακτηρίζει απλώς έντονη και δηλώνει πως δεν την αποσύρει. Φαίνεται όμως ο πρόεδρος της Βουλής δεν συμφώνησε με τις δικαιολογίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες για να του ανακοινώσει ότι τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Την ίδια στιγμή πάντως πολλές συζητήσεις προκαλεί και το γεγονός ότι ο βουλευτής και καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο, διατηρεί και 2η θέση στον δημόσιο τομέα, αφού είναι και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, γεγονός που μπορεί να δημιουργεί και θέμα σύγκρουσης συμφερόντων.

Ο Κωνσταντίνος Μάρκου, βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθηγητής ενδοκρινολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά -εκτός από βουλευτής της αντιπολίτευσης- είναι και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, δηλαδή του βασικού επιστημονικού οργάνου του υπουργείου Υγείας που συμβουλεύει την κυβέρνηση. Με άλλα λόγια δηλαδή, ο κ. Μάρκου "υπηρετεί" τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και... τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΚΕΣΥ, αφού δεν παραιτήθηκε από τη θέση του πρόεδρου, παρόλο που άλλαξε η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τα όσα ανεπίτρεπτα συνέβησαν στη Βουλή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, μετά και από την άρνηση του προέδρου του, Κωνσταντίνου Μάρκου, να παραιτηθεί όπως του ζητήθηκε.

"Στο πλαίσιο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, σας ενημερώνω ότι με σχετική τροπολογία που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, θα προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Η κατάθεση της τροπολογίας τώρα -και όχι τον προσεχή Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- κρίθηκε απαραίτητη μετά τη χυδαία συμπεριφορά χθες στη Βουλή του κ. Μάρκου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρου μέχρι σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας", είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

ΜΑΡΚΟΥ - ΒΟΥΛΗ

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αναφορά κατά του Κωνσταντίνου Μάρκου

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής, κ.Τασούλα, αναφορά κατά του βουλευτή Κωνσταντίνου Μάρκου.

Ο κ. Κεγκέρογλου καταγγέλλει τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Τετάρτης στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ενώ ζητά και την εξέταση πιθανής σύγκρουσης καθηκόντων καθώς ο κ. Μάρκου αν και βουλευτής διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) θέση που πήρε απο την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κωνσταντίνος Μάρκου, επιτέθηκε με σκαιό και χυδαίο τρόπο εναντίον του Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, καθώς και του συνόλου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, απευθύνοντας δημόσια ύβρεις και άσεμνη χειρονομία. Ειδικότερα, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της από 22.07.2020 συνεδρίασης της Ολομέλειας και όπως μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση σε πανελλαδικό επίπεδο από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, ο αναφερόμενος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καθύβρισε λόγω και έργω τόσο τον κ. Ο. Κωνσταντινόπουλο όσο και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες, ανάρμοστες, καταδικαστέες ομοφοβικές εκφράσεις και χειρονομίες, που απάδουν όχι μόνο του κοινοβουλευτικού αξιώματος, αλλά και της ιατρικής και ακαδημαϊκής ιδιότητας του αναφερομένου. Η συμπεριφορά του δε αυτή προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης και την αποβολή του αναφερομένου από την αίθουσα, με απόφαση του Προεδρείου", αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου.

ΜΑΡΚΟΥ - ΒΟΥΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ως άνω έργω και λόγω εξύβριση και δη κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής διαδικασίας αποτελεί κατ’ εξοχήν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κατά την έννοια του άρθρου 80 ΚτΒ Α’ και των συναφών διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως ισχύουν. Ειδικότερα, η ανάρμοστη ενέργεια του κ. Κ. Μάρκου εμπίπτει στις περιπτώσεις (α), (γ), (δ), (ε) και (ζ) της παραγράφου 4 του άρθρου 77 ΚτΒ Α΄, καθώς στην περίπτωση αυτή συρρέουν απρεπής συμπεριφορά με λόγια ή έργα, χρησιμοποίηση προσβλητικών εκφράσεων κατά της τιμής και της υπόληψης μελών του Κοινοβουλίου, έλλειψη του οφειλόμενου σεβασμού προς το Προεδρείο και την αποστολή της Βουλής και εν τέλει παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Σώματος", προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο αναφερόμενος, παρά την από Ιουλίου 2019 εκλογή του ως βουλευτή, παραμένει ως σήμερα Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας -θέση στην οποία για πρώτη φορά στα χρονικά υπηρετεί εν ενεργεία βουλευτής. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει εύλογο προβληματισμό για τη συμβατότητα των πολλαπλών καθηκόντων του κ. Κ. Μάρκου, όπως αναφέρεται στη σχετική από Ιανουαρίου 2020 επιστολή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Υγείας αλλά και σε συναφή αρνητικά δημοσιεύματα (βλ. από 31.05.2020 φύλλο "Εφημερίδας των Συντακτών"). Με δεδομένα τα ανωτέρω, θα πρέπει να διερευνηθεί στο πρόσωπο του αναφερομένου ενδεχόμενη συνδρομή της κατά το άρθρο 3 του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως ισχύει, περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων. Δια της παρούσης ζητούμε τις, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, περαιτέρω ενέργειες για την κίνηση των διαδικασιών με αφορμή την ως άνω αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του αναφερομένου βουλευτή", τονίζει ο Βασίλης Κεγκέρογλου κλείνοντας.

ΜΑΡΚΟΥ - ΒΟΥΛΗ

"Δεν μετανιώνω", λέει ο Μάρκου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ρ/σ Realfm 97,8, εμφανίστηκε αμετανόητος για τα όσα αισχρά συνέβησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής και υποστήριξε ότι "εντελώς ξαφνικά και χωρίς να του έχω απευθυνθεί ή να έχω κάνει κάποιον υπαινιγμό, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άρχισε να φωνάζει ότι είμαι διαπλεκόμενος, ότι έχει πολλά ράμματα για τη γούνα μου, έχω φτιάξει επιτροπές που με φτιάχνουν υπαινισσόμενος ό,τι θέλει και καταγγέλλοντάς με ως άρχοντα της διαπλοκής. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ με τίποτα και ούτε πρόκειται να το ανεχτώ και στο μέλλον”.

"Ομολογώ ότι η αντίδρασή μου ήταν έντονη”, είπε ο Κωνσταντίνος Μάρκου, ενώ ερωτηθείς εάν έχει μετανιώσει γι αυτή τη συμπεριφορά του, απάντησε "όχι”.

ΜΑΡΚΟΥ - ΒΟΥΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τη φράση που χρησιμοποίησε, σημείωσε πως είπε "τι μιλάς εσύ που είσαι ανοιχτός”, για να διευκρινίσει ότι εννοούσε "πολιτικά ανοιχτός”. Αναφορικά με τις χειρονομίες του, τόνισε πως "καθένας ερμηνεύει όπως ένα έργο τέχνης. Με τις κινήσεις μου οι χυδαίοι διάβασαν χυδαιότητα, κάποιοι άλλοι δεν διάβασαν τίποτα συγκεκριμένο”.

Υπενθυμίζεται πως οι φράσεις "Σας το κάναμε τον κ@@@ να" και "τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ@@@ σας ανοιχτή, να", ήταν οι πιο χαρακτηριστικές από τις χυδαιότατες εκφράσεις που ακούστηκαν από το στόμα του κ. Μάρκου μέσα στη Βουλή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΧΥΔΑΙΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ" 02 Μαρ 2021 | 15:11

ΝΔ για τις απίστευτες δηλώσεις Δρίτσα για τις δολοφονίες της 17Ν- Να πάρει θέση ο Τσίπρας

"Οι δηλώσεις του βουλευτή Θ. Δρίτσα, ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ Ο ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ 02 Μαρ 2021 | 14:52

Κικίλιας: Όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία του κορονοϊού στην Αττική.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 02 Μαρ 2021 | 14:31

Απίστευτος Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) για Κουφοντίνα: "Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη "17 Νοέμβρη"...

Η τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα για τη "17 Νοέμβρη" που θα συζητηθεί

«Η ΝΔ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ» 02 Μαρ 2021 | 14:16

ΣΥΡΙΖΑ: Για το φιάσκο με την παύση των σχολικών γευμάτων θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;

"Το επιτελικό κράτος της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό: από χθες σταμάτησε τη διανομή 185.000 σχολικών γευμάτων", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖA.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK, YOUTUBE ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ 02 Μαρ 2021 | 12:50

Ο Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για το "νέο ΕΣΥ" - Συντονιστής ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος για το νέο ΕΣΥ από τον Αλέξη Τσίπρα θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ 02 Μαρ 2021 | 12:24

Εθνικό Θέατρο για παραίτηση Λιβαθινού: Δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία

Το Εθνικό Θέατρο εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από τη Δραματική Σχολή του.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 02 Μαρ 2021 | 10:42

Παραιτήθηκε ο Λιβαθινός από το Εθνικό Θέατρο μετά τις καταγγελίες- "Συγνώμη αν πλήγωσα κάποιον ή κάποια"

Την παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο υπέβαλε ο Στάθης Λιβαθινός, μετά τις καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά και ομοφοβικά σχόλια

02 Μαρ 2021 | 09:26

Εθνικό Θέατρο: Παραιτείται σήμερα ο Στάθης Λιβαθινός - Οι καταγγελίες των σπουδαστών

"Σήμερα θα αποχαιρετήσω τα παιδιά" δηλώνει ο Στάθης Λιβαθινός - Τι είπε για τις εις βάρος του καταγγελίες.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 02 Μαρ 2021 | 07:37

Δημοσκόπηση Pulse για υπόθεση Λιγνάδη: Πώς βαθμολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς Μητσοτάκη, Μενδώνη και Τσίπρα

Το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος τη διαχείριση από την υπουργό Πολιτισμού στην υπόθεση Λιγνάδη, ενώ 6 στους 10 διαφωνούν με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 98,9 01 Μαρ 2021 | 18:00

Σκληρή κριτική Κοντονή σε ΣΥΡΙΖΑ: "Ορυγμαδός ακραίων εκφράσεων από στελέχη στο διαδίκτυο, αδιανότητο!"

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Τι λέει για τον Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Μαρ 2021 | 14:46

Πιερρακάκης για Κουφοντίνα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλο λάθος να επενδύει πολιτικά στην υπόθεση

Τι δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σχετικά στην υπόθεση Κουφοντίνα.

"ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ" 01 Μαρ 2021 | 13:41

Τζανακόπουλος για Κουφοντίνα: Απίστευτος ο κυνισμός της κυβέρνησης - Να δείξει ευελιξία

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημειώνει πως πρόκειται για μια δραματική τροπή που αναδεικνύει την ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 01 Μαρ 2021 | 12:14

Η τελευταία ανάρτηση του Εκτορα Κουφοντίνα - Για τον πατέρα του και το αίτημά του να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό

Η τελευταία ανάρτηση του Εκτορα Κουφοντίνα- τον γιού του Δημήτρη Κουφοντίνα- για την απεργία πείνας του πατέρα του