Νέο "κύμα" αντιδράσεων προκάλεσαν οι καταγγελίες της Μαρίας Καρυστιανού, μετά και τη φωτογραφία που ανάρτησε από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας μαζί με Γρατσία, Κωνσταντοπούλου και Ρούτσι, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να τοποθετείται εκ νέου.
Μέσα από βίντεο που κατέγραψε από το εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου περιγράφει ότι "είμαστε στον δεύτερο του δικαστικού μεγάρου της Λάρισας, η ώρα είναι 00:25 τη νύχτα και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται μήνυση από γονείς και συγγενείς, από Πάνο Ρούτσι, τη Μαρία Καρυστιανού και άλλους για τα απίθανα έκτροπα που έγιναν στα δικαστήρια".
Αναφερόμενη στους λόγους της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η ίδια υποστηρίζει ότι "μια δικαστής παρήγγειλε να πάρουμε αντίγραφα των βίντεο που κατασχέθηκαν που τα είχαν 3 χρόνια οι πραγματογνώμονες. Όταν τα κατέσχεσε το δικαστήριο, λιποθύμησε τελικά η δικαστής και δεν μας δόθηκαν. Και σήμερα που άλλη δικαστής αποφάσισε να μας δοθούν και αυτή η δικαστής ήρθε μετά από ώρες τρεμάμενη να ανακαλέσει αυτή την απόφαση. Μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας και θα έπρεπε να ντρέπονται οι δικαστές αυτοί".
Παράλληλα, έκανε λόγο για στοχοποίησή της από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή ανακοίνωση που έκανε λόγο για "ανεύθυνες δηλώσεις πολιτικών και εμπλεκόμενων στη δίκη των Τεμπών" που "υποκρύπτουν δόλιες σκοπιμότητες", απευθύνοντας ερωτήματα προς τον πρόεδρο της Ένωσης: "πείτε μας τι κάνατε στη Λάρισα στις 10 Μαρτίου, πείτε γιατί λιποθύμησε η δικαστικός και πώς και δεν βγάλατε καμία ανακοίνωση γι' αυτό;"
Καρυστιανού: Η φωτογραφία που ανέβασε με Γρατσία, Κωνσταντοπούλου και Ρούτσι στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας
Θλίψη και έντονη οργή για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαδικασία της δίκης σχετικά με τα βίντεο της τραγωδίας στα Τέμπη εκφράζει, μέσω ανάρτησής της στα social media, η Μαρία Καρυστιανού. Στο μήνυμά της κάνει λόγο για αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς, αλλά και για πλήρη απαξίωση εκ μέρους των δικαστικών αρχών στη Λάρισα.
Την ανάρτησή της συνοδεύει με φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται μαζί με τη δικηγόρο και στενή συνεργάτιδά της, Μαρία Γρατσία, καθώς και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Πάνο Ρούτσι.
Η Μαρία Καρυστιανού αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι, από το πρωί έως τις 20:30, για πάνω από δέκα ώρες στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, συγγενείς των θυμάτων και συνήγοροι περίμεναν τη συνέχεια της δίκης για τα εξαφανισμένα βίντεο, δίχως να έχουν ενημέρωση για τη διακοπή, ενώ και η πρόεδρος του δικαστηρίου απουσίαζε, δίχως κανείς να απαντά στα ερωτήματα σχετικά με την αναρρωτική άδεια που είχε λάβει.
Ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού:
Πόση ντροπή! Είμαστε από το πρωί και μέχρι τώρα ώρα 20.30, πάνω από δέκα ώρες στο Δικαστικό Μέγαρο Λαρισας!
Ήρθαμε για τη δίκη με τα
εξαφανισμένα βίντεο.
Να θυμηθούμε ότι λίγες μέρες στην τελευταία δικάσιμο της ίδιας δίκης, αμέσως μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Σεβαστίδη, η Πρόεδρος ζήτησε δακρυσμένη συγγνώμη και στη συνέχεια λιποθύμησε.
Σήμερα η ίδια Προεδρος απουσίαζε, χωρίς κανείς να απαντά στα ερωτήματα για τον λόγο για την αναρρωτική άδεια που έλαβε και χωρίς βέβαια στοιχειωδώς να έχουν προηγουμένως ενημερώσει για την προδιαγεγραμμένη διακοπή της δίκης τους συγγενείς και τους δικηγόρους.
Έτσι στην έδρα ανέβηκε σήμερα ένας αναπληρωτής Πρόεδρος, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες ανακοίνωσε σε συγγενείς και δικηγόρους —που ταξίδεψαν από τα χαράματα για να είναι παρόντες στις 9:00 π.μ.— ότι η δίκη αναβάλλεται για τις 2/4. Τέτοια απαξίωση!
Αυτό όμως που ακολούθησε είναι πραγματικά απίστευτο και επιβεβαιώνει την ύπαρξη κυκλώματος στο δικαστήριο της Λάρισας, που καταστρέφει και "μπαζώνει" στοιχεία, σε συνέχεια του μπαζώματος της ανάκρισης από τον διορισμένο μετά την επιστολή του Πρωθυπουργού, ανακριτή, κ. Μπακαΐμη.
Ζητήσαμε να μας παραδοθεί αντίγραφο του κατασχεμένου υλικού της δικογραφίας όπως ως διάδικοι δικαιούμαστε και όπως είχαμε εγγράφως σε προγενέστερο χρόνο αιτηθεί.
Μιας κατάσχεσης δήθεν κατεπείγουσας που όμως έγινε σε τέσσερις δόσεις με μεσολάβηση ενός ολόκληρου Σαββατοκύριακου, και η οποία μόνο "επείγουσα" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όμως, η Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Λάρισας, όπου κατά τον νόμο πρέπει να τηρούνται αντίγραφα των κατασχεθέντων,
κ. Μυλωνά, όλως τυχαίως έλειπε και δεν απαντούσε καν στο τηλέφωνο στις κλήσεις που της έκανε από το δικαστήριο η γραμματέας της.
Κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκονταν τα πειστήρια. Ψάχναμε επί πέντε ώρες... Από τον Άννα στον Καϊάφα, μπροστά σε κλειδωμένες πόρτες και ανήξερους γραμματείς. Πέντε ώρες να ανεβοκατεβαίνουμε ορόφους, ψυχικά ράκη, βιώνοντας την κοροϊδία και νιώθοντας απέραντη λύπη για την κατάντια της Δικαιοσύνης. Και θλίψη για ανθρώπους με θεσμικό ρόλο, λειτουργούς που έδωσαν όρκο να τηρούν το καθήκον τους, να τρέμουν και να ψελλίζουν: "δώστε μου λίγο χρόνο να σας απαντήσω"!
Και το κερασάκι στην τούρτα!
Η Πρόεδρος Υπηρεσίας έκανε εν τέλει δεκτή την αίτηση μας να λάβουμε αντίγραφα των κατασχεθέντων, πλην όμως εν συνεχεία μετά από παρέμβαση της Προϊσταμένης, η Πρόεδρος ανακάλεσε τις έγγραφες αποφάσεις της για λήψη αντιγράφων! Και έτσι η διαδικασία λήψης αντιγράφων των κατασχεθέντων που είχε ξεκινήσει , ξαφνικά σταμάτησε!
Και ενώ εξελισσόταν αυτή η τραγική διαδικασία, ο κ. Σεβαστίδης, ο οποίος είχε επισκεφτεί το Πρωτοδικείο Λάρισας, την ίδια ημέρα που λιποθύμησε η Πρόεδρος της έδρας, έσπευσε και εξέδωσε δελτίο τύπου συγχαίροντας τους δικαστές για το έργο τους! Ντροπή.
Καταλαβαίνουμε όλοι τι έχουν μέσα και τι δείχνουν τα κατασχεθέντα για να γίνεται τόσος πόλεμος για να αποκλειστεί η πρόσβαση μας!
Κατρακυλάμε σε γκρεμό διότι η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη στην πράξη, όχι στα λόγια.
Καταδικάζουμε τη βασιλεία της ομερτά στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας και όχι μόνο.
Καταδικάζουμε το "μπάζωμα" και τη συγκάλυψη. Και δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε μέχρι όλοι οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν στην αληθινή δικαιοσύνη και στον Ελληνικό λαό!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


