Κοντονής: Φτερνίζεται ο Σόιμπλε, παθαίνει γρίπη ο Μητσοτάκης

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε από την Ζάκυνθο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυρ. Μητσοτάκη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κοντονής: Φτερνίζεται ο Σόιμπλε, παθαίνει γρίπη ο Μητσοτάκης

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ζάκυνθο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο κομμάτικης εκδήλωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.

Για το μείζον θέμα των κομματικών δανείων, ο κ. Κοντονής ήταν ιδιαίτερα καυστικός, καθώς αναφέρθηκε στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μ.Μ.Ε., δηλώνοντας ότι "αποδείχθηκε στην επιτροπή, ότι τα τελευταία χρόνια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενοι την θέση εξουσίας την οποία είχαν, κατάφεραν να πάρουν ώς δάνεια 420.000.000 ευρώ και μάλιστα αυτα τα χρήματα τα έπαιρναν με τον εξής τρόπο. Την κρατική χρηματοδότηση, την περιέφεραν από τράπεζα σε τράπεζα και έπαιρναν απο διαφορετικές τράπεζες δάνεια" τόνισε ο κ. Κοντονής θέτοντας στην συνέχεια τα ερωτήματα "πότε θα αποπληρωθούν αυτά τα λεφτά; διότι καλώς εχόντων των πραγμάτων και με τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει χρειάζονται γύρω στα 150 χρόνια, και ποιος θα πληρώνει αυτά τα λεφτά; Αυτά δεν ήταν τα μόνο λεφτά που έπαιρναν διότι αυτά ήταν δάνεια που τα έπαιρναν με πλάγιο τρόπο σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προσθέσετε το μαύρο πολιτικό χρήμα, αυτά που πήγαινε ο Τσουκάτος με τις βαλίτσες και αυτά που έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης όπως το ομολόγησε ο Χριστοφοράκος, αλλά το ομολόγησε στον ανακριτή του Μονάχου διότι κανένας Έλληνας εισαγγελέας δεν πρόλαβε να του πάρει κατάθεση".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε τον πολιτικό αγώνα εκείνων των χρόνων λέγοντας "έτσι γινόταν πολιτικός αγώνας στην Ελλάδα. Νόθευση του πολιτικού ανταγωνισμού και μας κουνάνε και το δάχτυλο, και μας κάνουν και κριτικοί αυτοί που θησαύριζαν τόσα χρόνια με τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών που άφηναν απλήρωτα, χωρίς εγγυήσεις και μαύρο ποιστωτικό χρήμα".

Αναφερόμενος στα δάνεια των ΜΜΕ, ο κ. Κοντονής, επεσήμανε ότι αυτά ήταν "1.300.000.000 ευρώ, τα οποία απ' ότι μάθαμε από τον υιό του κ. Ψυχάρη, τα έπαιρναν με εγγυήσεις, αέρα. Δεν ξέρω πόσοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, πόσοι συμπολίτες μας έφτασαν μέχρι την πόρτα των τραπεζών ζητώντας ένα δάνειο, για να στηρίξουν την επιχείρηση τους ή την οικογένεια τους , αλλά είναι σίγουρο ότι έφτασαν δεν τους ζητήθηκε αέρας, αλλά τους ζητήθηκαν εμπράγματες εξασφαλίσεις, τους ζητήθηκαν υποθήκες τα σπίτια τους. Για άλλους δάνεια εκατομμυρίων και για άλλους ασφυκτική πίεση και μεγάλη προσπάθεια να υποθηκευτεί το σύμπάν".

"Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος φροντίζει κάθε φορά να μας λέει ότι δεν κάνουμε σωστά τις διαπραγματεύσεις, είχε πάρει ένα δάνειο για την εφημερίδα Κύρηκας Χανίων και ενώ κατά το ήμισυ αυτό το δάνειο το πλήρωνε με ενοίκεια, το άλλο μισό του δανείου ώς εκ θαύματος είχε μείνει απλήρωτο, έντεκα χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης έντεκα χρόνια ήταν ανέγγιχτος και το δάνειο καταγγέλθηκε από την τράπεζα, τρείς μέρες μετά την δήλωση ότι συστήνεται εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ" ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για το δάνειο του κ. Μητσοτάκη και άμεσως μετά τόνισε σε έντονο ύφος, "τι άλλο να πούμε σε αυτούς, που σήμερα έρχονται και μας λένε ότι για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που οργάνωσαν την κλεπτοκρατία, που ήταν μέρος της διαφθοράς και της διαπλοκής, αυτοί έρχονται και διαβάλλουν το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διαπραγματεύτηκε με πάθος, με πίστη στις λαϊκές δυνάμεις, με πίστη σε αυτό τον ταλαιπωρημένο λαό, για ένα καλύτερο αύριο".

Συνεχίζοντας την επίθεση του, κατά του αρχήγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κοντονής, ανέφερε ότι "ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγορεί ότι συμφωνήσαμε υψηλά πλεονάσματα. Είχαν συμφωνήσει πλεονάσματα του 4,5% και το περιορίσαμε κατα μέσο όρο στο 1,8% και μας κατηγορεί ότι πετύχαμε υψηλά πλεονάσματα. Υπάρχει τίποτα περισσότερο από προσπάθεια παραπλάνησης του λαού".

Ακολούθως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε ως μια μεγάλη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, να δώσει στο λαό από φέτος την 13η σύνταξη, η οποία, πήρε το νομικό τίτλο του έκτακτου βοηθήματος. "Ήταν μια προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, και ενώ η Ν.Δ. είχε πεί ότι θα το ψήφιζε το μέτρο, μόλις ο κ. Σόιμπλε είπε ότι δεν συμφωνεί, έτρεξε ο κ. Μητσοτάκης, να δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη πρόταση. Φτερνίζεται ο Σόιμπλε και παθαίνει γρίπη ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα, αυτό είναι το κόμμα της ΝΔ, αυτή είναι η δέξια που θέλει να κυβερνήση τον τόπο, για να κόψει ακόμα και αυτό το βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση και δεν το εγκρίνει ο κ. Σόιμπλε".

Ακόμα, ο κ. Κοντονής, ενώπιον 600 περίπου ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που κατέκλεισαν την αίθουσα του ξενοδοχείου, που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης, δηλώνοντας ότι "πέρασαν δύο δύσκολα χρόνια, δύο χρόνια που η κυβερνηση της αριστεράς έδωσε μια μάχη και μπορώ να σας πω σήμερα ότι αυτή η μάχη σε μεγάλο βαθμό έχει κερδηθεί. Ήταν μια μάχη δύσκολη αλλά με το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης, θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, έχει αφήσει πίσω τις δύσκολες στιγμές. Ακόμα και τώρα, υπό τις συνθήκες που κυβερνήσαμε τον τόπο, η ανεργία μειώθηκε κατά 4%, τα μεγάλα έργα έχουν επανεκιννήση, η αποκατάσταση του ελαχίστου εισοδήματος για τους ανθρώπους που είχαν πληγή ολοκληρωτικά από τη κρίση έχει συντελεστή και κάθε μέρα πέρνουμε μέτρα για υποστηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, που έχουν πρόβλημα".

"Δεν σας λέω ότι αυτα τα δύο χρόνια λύθηκαν τα προβλήματα, σας λέω όμως ότι κρατήσαμε ανοιχτά τα νοσοκομεία που ήταν έτοιμοι να τα κλείσουν, διότι το νοσοκομείο Ζακύνθου, στον προγραμματισμό του κ. Γεωργιάδη και του Βορρίδη, ήταν να γίνει κέντρο υγείας και δεν το λέμε εμείς τον είπαν αυτοί τότε. Κρατήσαμε ανοιχτά τα σχολεία και τα νοσοκομεία και δώσαμε μια διέξοδο στο ασφαλιστικό σύστημα που ήταν υπο κατάρρευση", δήλωσε ο κ. Κοντονής ενώ ακολούθως επεσήμανε ότι " υπάρχουν μερικοί εταίροι, πολιτικοί και κοινωνικοί αλλά που έχουν και κοινότητα πολιτικών συμφωρόντων στο εξωτερικό, βιάζονται και αυτοί να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αντί να τηρήσουν την συμφωνία όπως την τηρεί η κυβέρνηση, ζητούν νέα μέτρα για να δημιουργήσουν ένα κλίμα λαϊκής δυσαρέσκειας να φέρουν την κυβέρνηση προ τετελεσμένων γεγονότων και να δημιουργήσουν πολιτικούς κλυδωνισμούς ώστε να επανέρθουν οι φίλοι τους, οι φίλοι του κ. Χριστοφοράκου και της siemens, οι φίλοι της Novartis, να ξαναβρεθούν στις καρέκλες και να χάνονται δικογραφίες και να έρχονται τροπολογίες την νύχτα αμνείστευσης των ενόχων. Η κυβέρνηση νέα μέτρα δεν πρόκειται να υπογραψεί και η συμφωνία θα κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο".

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 22 Οκτ 2020 | 19:00

Κορονοϊός - Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 και χρήση μάσκας παντού - Και σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 19-24 ΕΤΩΝ 22 Οκτ 2020 | 16:00

Κορονοϊος: Φόβοι ότι τα κρούσματα σήμερα θα φτάσουν τα 1.000- Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι 4ψήφιος

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ 22 Οκτ 2020 | 11:47

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 7 το απόγευμα: "Θα εξηγήσω τα μέτρα που θα λάβουμε"

Το δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 21 Οκτ 2020 | 21:44

Διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη: Το πρωί οι αποφάσεις για νέα μέτρα - Στο τραπέζι η μάσκα παντού

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό θα ανακοινωθούν από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, σε διάγγελμά του προς τους πολίτες

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 21 Οκτ 2020 | 15:34

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας "παίζουν" τα ΜΜΕ- Ζητεί να κληθεί σε ακρόαση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΕΣΡ

Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του- όπως αναφέρει- από τα ΜΜΕ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 21 Οκτ 2020 | 13:48

Μητσοτάκης από Κύπρο: Η Τουρκία ονειρεύεται αυτοκρατορικές πρακτικές- Ζωγραφίζει αυθαίρετους χάρτες

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη, Αθανασιάδη, αλ Σίσι στην Τριμερή Σύνοδο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

ΣΕΛΦΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ 21 Οκτ 2020 | 13:42

Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη και ο διάλογος με τον ιδιοκτήτη ψησταριάς [βίντεο]

Με ιδιοκτήτη ψησταριάς συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη βόλτα του στην Κοζάνη.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21 Οκτ 2020 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι- Συμφώνησαν ότι η Τουρκία προκαλεί

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Οκτ 2020 | 21:01

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα - Ανησυχία για την έκρηξη των κρουσμάτων

Εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη μετά το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού.

ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟΨΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 20 Οκτ 2020 | 17:52

Ο Κοντονής διαφωνεί (εκ των υστέρων) και με το σκάνδαλο Novartis- Αλλα έλεγε όμως στο παρελθόν

Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται να είχε διαφωνήσει με τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο Novartis

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ 20 Οκτ 2020 | 16:45

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον για Τουρκία, Brexit και κορονοϊό

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson

ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 20 Οκτ 2020 | 14:21

Μητσοτάκης σε ομογενείς της Αυστραλίας: Στις εθνικές εκλογές σε 3 χρόνια, θα ψηφίσετε πρώτοι

"Στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσετε πρώτοι στις κάλπες που θα στηθούν στην Αυστραλία", ανέφερε σε ομογενείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ψήφο των αποδήμων.

ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 20 Οκτ 2020 | 09:19

Οι εξορμήσεις του Μητσοτάκη στη Σαμοθράκη και οι βουτιές σε καταρράκτες [εικόνες]

Βουτιά στις φημισμένες "Βάθρες του Φονιά" της Σαμοθράκης έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.