Κοντοζαμάνης: "Άλλο συνδικαλισμός και άλλο διασπορά fake news" - Κόντρα με Ανδρέα Ξανθό

Γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης έκανε λόγω για Fake News απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

"Ο συνδικαλισμός είναι μια αυτονόητη λειτουργία σε κάθε δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία. Άλλο όμως συνδικαλισμός και άλλο διασπορά ψευδών δεδομένων και ψευδών γεγονότων", υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή, για την μη ανανέωση της σύμβασης του νοσοκομειακού επικουρικού γιατρού- συνδικαλιστή Κώστα Καταραχιά, η οποία καταγγέλλεται τόσο από τον ίδιο τον γιατρό όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ως εκδικητική απόλυση.

Το θέμα ήταν αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού που κατηγόρησε την κυβέρνηση αλλά και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας για πολιτικό ρεβανσισμό και πολιτική δίωξη σε βάρος του Κώστα Καταραχιά, για τη συνδικαλιστική δράση που ανέπτυξε, αποκαλύπτοντας τα κακώς κείμενα εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο συνδικαλισμός αποτελεί θεσμό στις σύγχρονες δημοκρατίες. Συνδικαλισμός είναι η επιδίωξη προώθησης των δικαιωμάτων και συμφερόντων των μελών του. Βεβαίως θεωρείται αυτονόητος σε κάθε δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία, διότι προωθεί το κοινό συμφέρον. Άλλο όμως αυτό και άλλο η διατύπωση ψευδών δεδομένων και ψευδών γεγονότων. Αυτό δεν είναι συνδικαλισμός είναι διασπορά fake news", απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε διάλογο με τους συνδικαλιστές.

"Εμείς πολλές φορές, τις περισσότερες φορές, είμαστε σε επαφή και σε διάλογο μαζί τους. Δεν σημαίνει ότι πάντα συμφωνούμε. Οφείλουμε να τους ακούμε και ο δίαυλος είναι πάντα ανοιχτός και επιδιώκουμε τον διάλογο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις όποιες προσπάθειες φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος από όπου και αν προέρχονται", είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και παρατήρησε ότι ο κ. Καταραχιάς επέλεξε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. "Ζούμε σε κράτος δικαίου και ο καθένας έχει δικαίωμα να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, εφόσον πιστεύει ότι θίγονται τα δικαιώματά του. Η προσωρινή διαταγή απορρίφθηκε. Όπως απορρίφθηκε και προηγούμενο αίτημά του, σχετικά με τη μετακίνησή του.

Και επειδή μιλάτε για διώξεις συνδικαλιστών, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ, ο κ. Καταραχιάς είναι ο μόνος συνδικαλιστής στην Ελλάδα; Τόσοι άλλοι συνδικαλιστές, γιατί δεν διώχθηκαν, όπως λέτε; Οπότε μη γενικεύετε και ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ασκήσει τη λειτουργία της. Στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν επιτρέπεται να παρέμβουμε και ούτε θα το κάνουμε ποτέ", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι τα νοσοκομεία είναι αυτά που αποφασίζουν για την παράταση των συμβάσεων και "οι πρακτικές των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις αποφάσεις "εντέλεσθε", προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, τα νοσοκομεία έχουν αυτοδιοίκητο, και σε καμία περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει σε αυτό".

1

"Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε απόλυση. Έχουμε λύση της σύμβασης. Μην προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε τα γεγονότα για να κερδίσετε εντυπώσεις", επέμεινε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξανθός: Εκδικητικού τύπου μετακίνηση του Κώστα Καταραχιά από τον Άγιο Σάββα στο Σωτηρία

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός κατήγγειλε ότι έχει προηγηθεί μια εκδικητικού τύπου μετακίνηση του Κώστα Καταραχιά, από το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα στο νοσοκομείο Σωτηρία, η οποία εντάσσεται σε μεθόδευση για τη μη ανανέωση της σύμβασής του, την μοναδική μη ανανέωση σύμβασης νοσοκομειακού γιατρού στην αιχμή της πανδημίας. "Χωρίς κανένα πρόσχημα", κινήθηκε η κυβέρνηση και η διοίκηση του Νοσοκομείου του Αγίου Σάββα, είπε ο Ανδρέας Ξανθός και κατήγγειλε ότι ο Κώστας Καταραχιάς βρέθηκε σήμερα εκτός ΕΣΥ λόγω πολιτικού ρεβανσισμού και πολιτικής δίωξης, επειδή ως πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Άγιο Σάββα, πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις, ανέδειξε προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου, επειδή αντέδρασε σθεναρά στην προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου να στοχοποιήσει εργαζόμενους ως "υπεύθυνους για τη διάδοση κορονοϊού σε ασθενείς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αποφασίσατε, παρά τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, της ΕΙΝΑΠ, του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, παρά το κίνημα συμπαράστασης από συναδέλφους του, σε όλη την Ελλάδα, αποφασίσατε να προχωρήσετε σε αυτή την εκδικητική απόφαση", είπε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ενέργειες εκφοβισμού και απειλών σε όποιον τολμά να μιλήσει δημόσια για τα κακώς κείμενα στο ΕΣΥ, αυτή την περίοδο. Ανάμεσα σε όσους έγιναν στόχος αυτής της εκδικητικής τακτικής της κυβέρνησης, ο κ. Ξανθός ενέταξε και τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και άλλους νοσοκομειακούς γιατρούς για τους οποίους, όπως κατήγγειλε, "οι Διοικήσεις προσφεύγουν στους εισαγγελείς και εκκινούν πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος τους για διασπορά ψευδών ειδήσεων και καλλιέργεια πανικού στην κοινωνία".

Ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι την παράταση της θητείας του Κώστα Καταραχιά έχουν ζητήσει ο διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Άγιου Σάββα, η διευθύντρια της Πολυδύναμης ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία, ο διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού του Σωτηρία. Και ενώ, όπως τόνισε ο βουλευτής, παρατείνεται η θητεία όλων των άλλων συναδέλφων του, εξαιρείται σήμερα ο κ.Καταραχιάς.

1

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΑ 21 Απρ 2021 | 16:05

Κορονοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson - Οι πρώτες αποφάσεις χωρών της ΕΕ

Οι ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζονται για να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό της Johnson & Johnson.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ 21 Απρ 2021 | 15:19
«ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ» 21 Απρ 2021 | 14:39

Γαλλία: "Βομβαρδίζουν" με...εσώρουχα τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν για το lockdown [Εικόνες]

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex θα παραλάβει πληθώρα...εσώρουχων αυτήν την εβδομάδα από ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων ρούχων σε όλη τη Γαλλία.

"ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΑΚΗ" 21 Απρ 2021 | 13:42

Συμβουλές Λινού για Πάσχα: Να μην κλειστούμε στα σπίτια μας - Να φάμε σε ταράτσες και μπαλκόνια

"Δεν βλέπω έξαρση και πιστεύω ότι με περισσότερη ελευθερία και αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου θα καταφέρουμε να μειώσουμε τα κρούσματα", είπε η κ. Λινού.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ" 21 Απρ 2021 | 13:04

Μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων καταγγέλλουν απειλές κατά της ζωής τους

Ο "Βηματοδότης" αποκαλύπτει ότι μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων δέχονται απειλές ακόμα και στους χώρους εργασίας τους.

ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΣΕ ΜΕΘ COVID 21 Απρ 2021 | 13:00

Συναγερμός στην Κρήτη: Τέσσερις νεκροί από κορονοϊό μέσα σε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο Χανίων

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο αυξανόμενος αριθμός νεκρών στα Χανιά της Κρήτης από τον κορονοϊό- Τέσσερις νεκροί στο Νοσοκομείο Χανίων μέσα σε ένα 24ωρο.

ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 21 Απρ 2021 | 12:20

Η μεταμόρφωση του Λεωνίδα Γρηγοράκου μετά τον "Γολγοθά" του κορονοϊού

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έχασε 42 κιλά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του λόγω κορονοϊού

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΛΙΣΤΑ 21 Απρ 2021 | 11:50

Οικογενειακή τραγωδία στη Κρήτη από τον κορονοϊό: Πέθανε 3 μήνες μετά τον αδερφό του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας κάτοικος του Ηρακλείου, από επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορονοϊός. Τον Φεβρουαρίο είχε φύγει από τη ζωή και ο αδελφός του.

ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 21 Απρ 2021 | 11:17

Συναγερμός στο νοσoκομείο Χαλκίδας: Πέντε τραυματιοφορείς θετικοί, μόνο ένας είχε εμβολιαστεί

Χτυπήθηκε άγρια από τον κορονοϊό το νοσοκομείο Χαλκίδας. Πέντε τραυματιοφορείς θετικοί, ο ένας διασωληνώθηκε.

ΡΟΜΑ 21 Απρ 2021 | 11:12

Μεσολόγγι: Ενεργό κρούσμα κορονοϊού έσπασε την καραντίνα και συνελήφθη επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Άνδρας στο Μεσολλόγι που είναι ενεργό κρούσμα κορονοϊού έκανε βόλτες με το αυτοκίνητο και συνελήφθη γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΚΠΑ 21 Απρ 2021 | 10:50

Καμπανάκι Θωμαΐδη για έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα: Γίνονται βήματα πίσω - Δεν αποκλείεται τέταρτο κύμα

Τη διαπίστωση ότι "η ψυχρή, αντικειμενική αλήθεια" είναι πως γίνονται βήματα πίσω ενώ βαδίζαμε σε ύφεση της πανδημίας, έκανε ο καθηγητής Θωμαΐδης.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ 21 Απρ 2021 | 10:37

Εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson: Πόσο διαρκεί η ανοσία που προσφέρουν

Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού; Τι δείχνουν οι τελευταίες ελληνικές μελέτες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ 21 Απρ 2021 | 10:26

Εξαδάκτυλος: Δεν είναι απαραίτητο ότι σήμερα θα βγουν οι απαντήσεις για το Πάσχα

Για τις αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ενόψει Πάσχα, αλλά και το πλάνο της επιστροφής στην κανονικότητα, μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.