Κόντρα για τον Ποινικό Κώδικα και τις αιτήσεις αποφυλάκισης

Στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

SHARE THIS
0
SHARES

Στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις αιτήσεις αποφυλάκισης των καταδικασμένων τρομοκρατών της 17Ν.

Μιλώντας στην Έλλη Στάη η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι οι ποινές έγιναν αυστηρότερες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διευκόλυνση, «είναι ψευδής είδηση» όπως χαρακτηριστικά είπε και πρόσθεσε ότι οι καταδικασθέντες δεν έχουν ευνοκότερες συνθήκες σε σχέση με τον προηγούμενο κώδικα.

«Το βραχιολάκι δεν μπορεί να έχει ισχύ», όπως είπε.

Στον αντίποδα, σε ερώτηση γιατί «σήκωσε» τώρα το θέμα η ΝΔ και όχι όταν ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας από την Κυβέρνηση, εκ μέρους της ΝΔ ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για «ύποπτη συνθήκη» όταν ψηφίστηκε ο ΠΚ στη Βουλή και σημείωσε ότι «αν η ΝΔ ήταν εκεί δεν θα πέρναγαν τέτοια πράγματα».

«Η αναθώρηση του Ποινικού Κώδικα κρατά πολύ καιρό και ήταν μια διαβούλευση που έγινε πολλές φορές στη Βουλή», ανταπάντησε η κυρία Αχτσιόγλου.

Ο Νίκος Δένδιας επέμεινε φέρνοντας ως παράδειγμα τον Αλέξα;νδρο Γιωτόπουλο ο οποίος, όπως είπε, «μπορεί να πάει σπίτι του με βραχιολάκι».

«Όσοι έχουν καταδικαστεί ισόβια ή οι πολυισοβίτες δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους με βραχιολάκι, απάντηση η Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας αναφορά στο σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook