Μαραθώνιος στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών [live]

Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε σήμερα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα ολοκληρωθεί πιθανόν την Πέμπτη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μαραθώνιος στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών [live]

Μέσα σε κλίμα γενικευμένης έντασης και με την ΝΔ να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ΝΔ όπως και η ΔΗΣΥ ζήτησαν να κατατεθεί το πλήρες συνταγματικό κείμενο της γειτονικής χώρας στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι αλλαγές των διατάξεων στις οποίες προχώρησε η Βουλή των Σκοπίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απευθυνόμενος κυρίως στην ΝΔ έκανε λόγο για προσχηματική συζήτηση με στόχο την παρεμπόδιση της συζήτησης μιας συμφωνίας που όπως χαρακτηριστικά είπε είναι «110% επ ωφελεία της ελληνικής πλευράς»

Παραδέχθηκε όμως ότι βάσει της συνταγματικής τάξης της γειτονικής χώρας οι τροποποιούμενες διατάξεις παρατίθενται στο τέλος του Συντάγματος.

«Σε μεταγενέστερο χρόνο μπορεί να γίνει η ενσωμάτωση. Αυτό που ζητάτε δεν υπάρχει γιατί δεν προβλέπεται από τη συνταγματική τους τάξη

Αποδεικνύεται όμως η πλήρης εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παρά πάντως την οξεία αντιπαράθεση, βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ., ΝΔ και ΔΗΣΥ. Αφορμή υπήρξε η κατάθεση πρότασης αντισυνταγματικότητας από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Πρώτος ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ) και στην συνέχεια ο Σταύρος Κοντονής (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ) απέρριψαν το αίτημα των Χρυσαυγιτών υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στους υμνητές των ναζιστών.

Αναμένεται ξενύχτι εποχής Μνημονίων

Ωράρια τρίτου μνημονίου όπου οι βουλευτές παρέμειναν στη Βουλή ένα 24ωρο είναι πιθανό να ξαναζήσει το Κοινοβούλιο με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις (κατάθεση πρόταση δυσπιστίας από την ΝΔ) η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, πλην όμως όπως διαφαίνεται προβλέπεται ξενύχτι και μάλιστα "άγριο".

Το υπαινίχθηκε σαφώς και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια. Αφού λοιπόν ενημέρωσε ότι έχουν γραφτεί 205 ομιλητές (χώρια τους υπουργούς και τους πολιτικούς αρχηγούς), ανέφερε ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο όσο και αν τραβήξει.

Υπενθύμισε ότι άλλες μεγάλες συμφωνίες (Μάαστριχτ, Σύνταγμα Ευρώπης κ.α) ψηφίστηκαν από 12 έως 24 ώρες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μπορούμε να φτάσουμε και τις 35 ώρες.

Λίγα λεπτά μετά ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης εκτίμησε ότι μπορεί να φτάσουμε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι δύο ενστάσεις

Απορρίφθηκαν οι δύο ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και η Χρυσή Αυγή, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.Υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας των ΑΝΕΛ τάχθηκε μόνο η Χρυσή Αυγή.

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου απέρριψαν την πρόταση της Χρυσής Αυγής ,ενώ σύσσωμα συντάχθηκαν απέναντι της, αρνούμενα κατηγορηματικά να μπουν στην ουσία της συζήτησης της πρότασης ενός φασιστικού κόμματος, όπως είπαν.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως ενός κόμματος που οι ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν στους Βούλγαρους τη Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, συντάχθηκε πλήρως με τον κ. Δένδια, τονίζοντας ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δίνουμε μήνυμα δημοκρατίας, πως δεν επιτρέπουμε σε ναζί να υπερασπίζονται το σύνταγμα μας. Πρόσθεσε δε, ότι όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Κασιδιάρη θα γραφτούν στη μαύρη σελίδα του κοινοβουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου.

Για την ένσταση αντισυνταγματικότητας των ΑΝΕΛ, ο κ. Κοντονής αντέτεινε ότι αυτά που υποστήριξε ο κ. Καμένος δεν έχουν καμία βάση. «Το γεγονός ότι τα Σκόπια αλλάζουν το όνομά τους, σε τίποτα δεν συνιστά εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε άλλη χώρα», τόνισε.

Ο κ. Δένδιας, από τη πλευρά του, τη χαρακτήρισε προδήλως προσχηματική, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για υποκρισία, σημειώνοντας ότι με κοινή συναίνεση η Ελλάδα έχει γίνει απέραντη από αμερικανικές βάσεις.

Tι ζήτησε η ΝΔ στην αρχή της συνεδρίασης

Το πλήρες κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων που προέκυψε μετά τις διαπραγματεύσεις ζήτησε από την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Νίκος Δένδιας λαμβάνοντας το λόγο και απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο εξήγησε ότι παρά το αίτημα της ΝΔ, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας το οποίο προέρχεται από το σάιτ του Κοινοβουλίου των Σκοπίων καθώς και το σχετικό ψήφισμα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα Σκόπια θα μπορούν να χρησιμοποιούν και στο μέλλον τον όρο Μακεδονία, και επέμεινε ότι η ελληνική βουλή αλλά και ο ελληνικός λαός πρέπει να έχουν σαφή εικόνα της επόμενης ημέρας.

«Οφείλετε να προσκομίσετε το Σύνταγμα που προέκυψε μετά τις διαπραγματεύσεις» επανήλθε εκφράζοντας την έκπληξη του για την απουσία του κείμενου.

«Αν δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο, υπάρχει συμφωνία για την διαιώνιση του προβλήματος» κατέληξε.

Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας ότι το ζήτημα θα έπρεπε να αφορά κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρουν την ευθύνη της κύρωσης της Συμφωνίας. Ο ίδιος ζήτησε επίσης και άλλα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας.

Την ίδια στιγμή Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες δια των Ηλία Κασιδιάρη και Πάνου Καμμένου αντίστοιχα κατέθεσαν αίτημα αντισυνταγματικότητας επαναλαμβάνοντας ότι η Συμφωνία είναι παράνομη.

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή

Ένσταση αντισυνταγματικότητας πρόβαλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βασισμένη σε κείμενο και επιχειρηματολογία του συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη. Το κείμενο αυτό ανέγνωσε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σε αντιστοιχία με παρέμβασή του που είχε κάνει και στην Επιτροπή και 'Αμυνας κάλεσε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, να απαντήσει αν επιμένει ότι ο κάθε λαός έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Διότι αν επιμένει, όπωε είπε, τότε δεν υπάρχει λόγος η Βουλή να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι σε χθεσινή του συνέντευξη ικανοποιεί τις αξιώσεις του "Ουράνιου Τόξου" και επέμεινε ότι πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το ενιαίο τελικό κείμενο του Συντάγματος της γείτονος, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζεται το ελληνικό Σύνταγμα.

«Υπάρχει μείζον ζήτημα που δεν θέτει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το έγγραφο που εστάλη από τα Σκόπια εκτός από τη χρήση του όρου "Μακεδονικός λαός", φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Η ελληνική Βουλή έπρεπε να το σκίσει και να το πετάξει στα σκουπίδια», είπε για τη ρηματική διακοίνωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και χαρακτήρισε άκυρες τις τροποποιήσεις του Συντάγματος της γείτονος, διότι με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί το τελικό και ενιαίο συνταγματικό τους κείμενο. Ανέφερε, επίσης, ότι το κείμενο που έστειλαν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ούτε την υπογραφή του προέδρου της FYROM.

«Υπάρχουν σπέρματα αλυτρωτισμού σε αυτή τη Συμφωνία και είναι φανερά. Μπαίνουν στη Συμφωνία για να χρησιμοποιηθούν σε περιόδους κρίσης και όξυνσης που θα προκαλέσουν οι ίδιες δυνάμεις που έφτιαξαν τη Συμφωνία, για να δημιουργήσουν γενικότερα θέματα στα Βαλκάνια», σχολίασε τις αιτιάσεις των άλλων κομμάτων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Επανέλαβε δε ότι η Συμφωνία υπαγορεύτηκε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για την προώθηση των σχεδίων τους στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων, σχέδια που –όπως υποστήριξε- περιλαμβάνουν ακόμη και την αλλαγή συνόρων.

Τι απάντησε ο Γ. Κατρούγκαλος

«Δεν πρέπει να ψαρεύετε σε θολά νερά» απάντησε στις αιτιάσεις της ΝΔ ο Γιώργος Κατρούγκαλος και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δημιουργεί επίτηδες προσκόμματα στην συζήτηση επειδή δεν θέλει να προχωρήσει η κύρωση της Συμφωνίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε πρώτα την Ρηματική Διακοίνωση, το πλήρες κείμενο σε ακριβή μετάφραση, στο οποίο όπως εξήγησε περιλαμβάνεται το πλήρες κείμενο των αναθεωρημένων άρθρων. Είπε επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών προσκόμισε το συνταγματικό κείμενο αλλά και τις ενσωματωμένες τροποποιήσεις.

Παραδέχθηκε πάντως ότι δεν έχουν ενσωματωθεί στο καταστατικό χάρτη της γειτονικής χώρας διότι δεν προβλέπεται από την συνταγματική τους τάξη. «Σε μεταγενέστερο χρόνο μπορεί να γίνει η ενσωμάτωση» ισχυρίστηκε επιμένοντας πάντως ότι τα έγγραφα που κατατέθηκαν αποδεικνύουν την πλήρη εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους.

«Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας» απάντησε ο Νίκος Δένδιας και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση επί θέματος του οποίου απουσιάζουν βασικά έγγραφα.

Η συζήτηση διεξάγεται μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με διαρκείς αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις τόσο μεταξύ συμπολίτευσης, αντιπολίτευσης όσο και με την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία πάντως δεν έχασε την ευκαιρία και απάντησε με ειρωνικό τρόπο στις διαμαρτυρίες (κυρίως) της ΝΔ. «Συνεχίστε δώστε πόνο. Έχετε πολύ πλάκα» ακούστηκε να λέει.

Απορρίφθηκε δι΄εγέρσεως το παρεμπίπτον ζήτημα που έθεσε με την έναρξη της συνεδρίασης η ΝΔ

Απορρίφθηκε δι΄εγέρσεως και κατά πλειοψηφία το παρεμπίπτον ζήτημα που έθεσε η ΝΔ, δηλαδή ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς δεν έχει κατατεθεί στην ελληνική Βουλή το ενιαίο τελικό κείμενο του Συντάγματος της FYROM.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποφάνθηκε ότι εκείνοι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν με το παρεμπίπτον της ΝΔ, ήταν οι περισσότεροι στην ψηφοφορία δι΄εγέρσεως. Καταμέτρηση βουλευτών ζήτησε ο Νίκος Δένδιας, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Η πλειοψηφία ήταν προφανής και επειδή το ΚΚΕ, δια του Θανάση Παφίλη, δήλωσε "παρών στον καυγά" και ζήτησε να συνεχιστεί η συζήτηση επί της ουσίας.

Διακομματικό "Όχι" στη Χρυσή Αυγή

Την ίδια στιγμή η κατάθεση αιτήματος αντισυνταγματικότητας από την πλευρά της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την αντίδραση αρχικά της ΝΔ και στην συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΣΥ.

Πρώτος ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι αρνείται να συστρατευθεί με το αίτημα ενός κόμματος που φέρει στις τάξεις του τον αγκυλωτό σταυρό και εκπροσωπεί τους ναζιστές. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι όταν η Χρυσή Αυγή επικαλείται την ελληνική σημαία αντιποιείται το εθνικό σύμβολο της χώρας.

"Ταυτίζομαι με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Στους νεοναζί και τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα δεν επιτρέπεται να υπερασπίζονται την Δημοκρατία" ανέφερε ο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

Σε ανάλογο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι το κόμμα του απορρίπτει επιχειρήματα που προέρχονται από έναν διχαστικό λόγο με ακραίες εκφράσεις περί προδοτών. Υπενθύμισε πάντως ότι ανάλογες εκφράσεις έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτο: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 28 Σεπ 2020 | 19:01

Kοινή δήλωση Ελλάδας-ΗΠΑ: Η "ορθή επανάληψη" έσβησε τη λέξη "ιστορική" από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για τραγέλαφο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, διπρόσωπη χαρακτηρίζει τη ΝΔ το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την απάλειψη της λέξης από την κοινή δήλωση.

ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 28 Σεπ 2020 | 16:41

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το πρώτο ελληνικό μέτρο - Η Βουλή απέσυρε το μνημόνιο κατανόησης με το Αζερμπαϊτζάν

Αποσύρθηκε από την αυριανή συζήτηση της Βουλής η κύρωση μνημονίου κατανόησης στον τομέα του αθλητισμού με το Αζερμπαϊτζάν.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 28 Σεπ 2020 | 15:33

Σταϊκούρας: Ακυρα τα εξώδικα για πλειστηριασμούς σε πληγείσες περιοχές από τον "Ιανό"

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι 2.900 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτημα για αποζημίωση λόγω του "Ιανού".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 28 Σεπ 2020 | 15:14

Τσίπρας: Τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών, δίνετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν την πραγματικότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση σπεύδει να δώσει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν.

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2020 | 08:04

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης λόγω "Ιανού", ρυθμίσεις για ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και εκπαίδευση

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει μεταξύ άλλων και τη στήριξη των πληγέντων από τον Ιανό.

ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 23 Σεπ 2020 | 15:56

Γιατί η ΝΔ ψάχνει (και δεν βρίσκει)... εισηγητές για τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία- Το παρασκήνιο

Εισηγητές που να μην έχουν "εκτεθεί" ανεπανόρθωτα ψάχνει η ΝΔ για τις συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Σεπ 2020 | 15:53

Τηλεργασία-Βρούτσης: Συνολική ρύθμιση με νομοσχέδιο τον Οκτώβριο

O υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συνολική ρύθμιση του πλαισίου που διέπει την τηλεργασία

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ 22 Σεπ 2020 | 13:21

Αφαιρέθηκε η λέξη "Κώδικας" από το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Σε αλλαγή του ονόματος του νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΖΑΕΦ 16 Σεπ 2020 | 20:59

Τσίπρας με Ζάεφ: Χαίρομαι που η ΝΔ σέβεται και δίνει μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Ζόραν Ζάεφ σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά τις εκλογές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 15 Σεπ 2020 | 16:02

ΝΔ: Η αντιπολίτευση της μάσκας και του παγουρίνου, δείχνει ότι μοναδικός μας αντίπαλος είναι η παγκόσμια κρίση

"Η αμηχανία της αντιπολίτευσης του παγουρίνου και της μάσκας, υπογραμμίζει ότι μοναδικός μας αντίπαλος είναι οι πρωτόγνωρες προκλήσεις της παγκόσμιας κρίσης".

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 14 Σεπ 2020 | 13:09

Ψηφίζονται στη Βουλή οι δύο ΠΝΠ για τον κορονοϊό - Ονομαστική ψηφοφορία στη διάταξη για τις υπερωρίες

Τα μέτρα για τις συνέπειες της πανδημίας, τα εργασιακά και η οικονομία στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 14 Σεπ 2020 | 12:18
ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΙ "ΓΑΛΑΖΙΟΙ" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 11 Σεπ 2020 | 08:55

Αναβρασμός στη ΝΔ για τη μη άρση ασυλίας Πολάκη - Δημόσια συγγνώμη Γεωργιάδη σε Κουρτάκη

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την απουσία των βουλευτών με αποτέλεσμα να μην αρθεί η ασυλία Πολάκη. Να αποδοθούν ευθύνες ζητά ο Κ. Μπογδάνος.