Νέα κόντρα ΝΔ-Μαξίμου για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

Στα ύψη βρίσκεται η κόντρα ανάμεσα στο Μαξίμου και την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή.

kontra-nd---maksimou-logw-sunenteuksis-kai-pothen-esxes-mitsotaki
SHARE THIS
0
SHARES

Στα ύψη βρίσκεται η κόντρα ανάμεσα στο Μαξίμου και την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή, όπου μίλησε για την ελληνική οικονομία, τα πολιτικά δρώμενα, αλλά και για το μείζον θέμα με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως κανένας συγγενής του δεν θα είναι σε κυβέρνηση της ΝΔ. 

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ με ανακοίνωση η οποία όμως αφορούσε στο πόθεν έσχες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

H ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είναι η εξής:

"Oικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες.

Ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε "άριστη" επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότητα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα.

Δεν μπορεί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία.

Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ. Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας. Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη..."

Όπως ήταν επόμενο, την ανακοίνωση του Μαξίμου σχολίασε και η αξιωματική αντιπολίτευση.

"Η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις της Ν.Δ. ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια, απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του. 

 Όπως και η σημερινή αφωνία του κ. Τσίπρα για τη νέα απίστευτη αποκάλυψη ότι ο κ. Καμμένος διαπραγματευόταν με τον περιβόητο Παπαδόπουλο - τον οποίο κατά τα άλλα “δεν γνώριζαν” -  την πώληση 25 διαφορετικών οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 700 εκ. ευρώ. 
 
Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με το ανύπαρκτο θέμα του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το οποίο έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Βουλή, το τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν, είτε από την επόμενη Βουλή".

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook