X

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - Σπανάκη για μίσθωση ακινήτου στα ΕΛΤΑ: "Το ισόγειο ανήκει στην αδελφή μου", λέει ο υφυπουργός

"Δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο και δεν εισπράττω ούτε ένα ευρώ από τα ΕΛΤΑ Μοσχάτου", λέει ο Βασίλης Σπανάκης

Γράφει: TheToc team

Στο επίκεντρο της εντονης πολιτικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης των τελευταίων ημερών βρίσκεται ο Βασίλης Σπανάκης, έπειτα από δημοσίευμα που αναφέρει ότι ακίνητο που συνδέεται με την οικογένειά του μισθώνεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) στο Μοσχάτο.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών μιλά για "ανήθικη στοχοποίηση".

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", ο Βασίλης Σπανάκης αρνείται οποιαδήποτε προσωπική εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι το ακίνητο ανήκει στην αδελφή του και πως ο ίδιος δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος. "Δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο και δεν εισπράττω ούτε ένα ευρώ από τα ΕΛΤΑ Μοσχάτου", ανέφερε μιλώντας στο MEGA, προσθέτοντας ότι η υπόθεση παρουσιάζεται με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως διευκρινίζει, μένει σε άλλο τμήμα του ίδιου κτιρίου και δεν εμπλέκεται με τη μίσθωση του ισογείου. "Το ισόγειο ανήκει στην αδελφή μου, εγώ μένω από πάνω", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε πιο οξεία τοποθέτηση, χαρακτήρισε "χυδαιότητες" τα σχετικά δημοσιεύματα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι τα υιοθετεί χωρίς επαρκή στοιχεία. Παράλληλα υποστήριξε ότι η πολιτική διάσταση που δίνεται στην υπόθεση εξυπηρετεί αντιπαραθετικές σκοπιμότητες.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Ο υφυπουργός συνέδεσε χρονικά τη δημόσια συζήτηση με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι η στοχοποίησή του δεν είναι τυχαία. Έκανε λόγο για υπερβολές και για μια γενικότερη πολιτική ένταση που τροφοδοτείται από την αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η υπόθεση χρειάζεται καθαρές απαντήσεις, θέτοντας ζήτημα διαφάνειας και πολιτικής ευθύνης και ζητώντας τοποθέτηση από την κυβέρνηση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Η Χαριλάου Τρικούπη διερωτάται αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης και ζητά διευκρινίσεις για τη μίσθωση του ακινήτου, καθώς και για το αν υπήρξαν οικονομικές συναλλαγές τα προηγούμενα χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει επίσης προηγούμενες δηλώσεις του Βασίλη Σπανάκη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. "Προχθές, ο κ. Σπανάκης κουνούσε το δάχτυλο στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας πως "αυτά δείχνουν νοοτροπία ΠΑΣΟΚ του χθες”. Μήπως θέλει να κάνει την αυτοκριτική του;", αναφέρει δηκτικά η ανακοίνωση.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της, η Χαριλάου Τρικούπη ανεβάζει περαιτέρω τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι, ενώ "τα φώτα σβήνουν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας" και οι εσωκομματικές ισορροπίες βρίσκονται στο προσκήνιο, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν θεωρεί ηθικά αποδεκτή τη μίσθωση ακινήτου, το οποίο –κατά το ΠΑΣΟΚ– συνδέεται με κυβερνητικό στέλεχος, από δημόσιο φορέα.

Το ΠΑΣΟΚ θέτει το ερώτημα εάν ένας υπουργός μπορεί, έστω και μέσω νομικά επιτρεπτών κινήσεων, να απομακρύνει από το προσκήνιο μια ιδιοκτησιακή σχέση με ακίνητο που στεγάζει δημόσια υπηρεσία. "Είναι ηθικό υπουργός της κυβέρνησης να "θολώνει” τα νερά με μια νόμιμη κατά τα άλλα πράξη;" αναφέρει η ανακοίνωση, ζητώντας να αποσαφηνιστεί πότε καταρτίστηκαν οι συμβάσεις και με ποιες διαδικασίες.

Διαβάστε Επίσης