Κόντρα Πρωτούλη-ΕΣΔΝΑ και κατηγορίες για "σόου" με κάμερα στον ΧΥΤΑ Φυλής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Πρωτούλης κατήγγειλε ότι του απαγόρευσαν την είσοδο και ο ΕΣΔΝΑ απαντάει για κρυφή κάμερα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κόντρα Πρωτούλη-ΕΣΔΝΑ και κατηγορίες για "σόου" με κάμερα στον ΧΥΤΑ Φυλής

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΕΣΔΝΑ, Φορέα Διαχείρισης Στερέων Αποβλήτων Αττικής, και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Πρωτούλη με αφορμή την επίσκεψη του δεύτερου στον ΧΥΤΑ Φυλής. Ο κ. Πρωτούλης κατήγγειλε ότι του απαγορεύθηκε η είσοδο, με τον ΕΣΔΝΑ να απαντάει ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ κουβαλούσε μαζί του κρυφή κάμερα.

Τι κατήγγειλε ο κ. Πρωτούλης:

"Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, επισκέφτηκε σήμερα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, το χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, για να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του υπερκορεσμού της χωματερής, τη μη εναπόθεση απορριμμάτων και το κλείσιμό της, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο Νίκος Ζαπάντης, υποψήφιος δήμαρχος Φυλής και ο Δημήτρης Τσιουμπρής, μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε ότι πολλά απορριμματοφόρα επέστρεφαν ακόμα και γεμάτα στα αμαξοστάσια των δήμων, ενώ την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι υπάλληλοι της χωματερής είχαν εντολή από την αντιπροέδρο του ΕΔΣΝΑ να μη συναντηθούν με κανέναν και να απομακρυνθούν από το χώρο. Γι' αυτό επιστρατεύτηκαν και «φουσκωτοί», υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας security που επιχείρησαν να εμποδίσουν την περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ.

«Βλέπουμε όλοι ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η χωματερή της Φυλής (πρώην Α. Λιοσίων) είναι εδώ και χρόνια υπερκορεσμένη. Όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ως τελική ημερομηνία την άνοιξη του 2019, δηλαδή σε πολύ λίγες βδομάδες, σε λίγους μήνες.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, πέντε χρόνια τώρα, κοροϊδεύει το λαό του Λεκανοπεδίου. Προκλητικά, την ίδια στιγμή που οξύνεται αυτό το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων παρουσιάζει ότι μετατρέπεται η Αττική σε «Ριβιέρα»... Πάει πάρα πολύ αυτή η κοροϊδία» δήλωσε ο Γ. Πρωτούλης από το χώρο του ΧΥΤΑ.

«Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα, εδώ και τώρα πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων, εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει ο ωμός εκβιασμός που θέλει να φέρει προ τετελεσμένων το γεγονός της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής. Ο ΧΥΤΑ Φυλής πρέπει να κλείσει» τόνισε.

«Επίσης, θέλουμε να καταγγείλουμε μια πρωτοφανή συμπεριφορά που αντιμετωπίσαμε σήμερα εδώ, στο ΧΥΤΑ Φυλής, στο οποίο ήρθαμε κλιμάκιο περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μελών του ΕΔΣΝΑ, εργαζομένων, συνδικαλιστών, που δουλεύουν εδώ στη χωματερή, για να ενημερωθούμε, εδώ ακριβώς που οξύνεται το πρόβλημα και όχι στα πολυτελή σαλόνια και στα γραφεία που συνήθως λένε τα ίδια, με τα δελτία Τύπου που αναπαράγουν εδώ και χρόνια οι περιφερειακές αρχές» είπε ο Γ. Πρωτούλης προσθέτοντας πως «με εντολή που δόθηκε από την αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Μπιζά, οι εργαζόμενοι όχι μόνο φοβόνταν να μιλήσουν, αλλά δεν έδειχναν ούτε ποιος είναι ο υπεύθυνος! Κι ενώ υπομονετικά περιμέναμε έναν υπεύθυνο να έρθει να συνεννοηθούμε, ξαφνικά εμφανίστηκαν πέντε 'φουσκωτοί' με μία ταμπέλα 'security' για να μας βγάλουν έξω από το χώρο».

«Αν νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν το πρόβλημα, το οποίο φαίνεται με γυμνό μάτι και τα απορριμματοφόρα φτάνουν μέχρι τη λεωφόρο ΝΑΤΟ, είναι πάρα πολύ γελασμένοι. Έτσι δεν κρύβονται τα προβλήματα. Το μόνο που φανερώνεται είναι η γύμνια τους» κατέληξε στη δήλωσή του ο Γ. Πρωτούλης.

Η απάντηση του ΕΣΔΝΑ

«Προεκλογικό σόου, με χρήση… κάμερας, επιχείρησε να στήσει σήμερα στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, ο περιφερειακός Σύμβουλος του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιάννης Πρωτούλης, με πρόσχημα…. την ενημέρωσή του! Επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή και αήθη συμπεριφορά τόσο απέναντι στους εργαζόμενους του ΧΥΤΑ Φυλής όσο και στην αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά», αναφέρεται σε αννακοίνωση του ΕΔΣΝΑ.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, συνεχίζει η ανακοίνωση «η σημερινή διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, είναι πάντα πρόθυμη να ενημερώσει άπαντες, ουδέποτε έκρυψε κάτι και δεν προτίθεται να το κάνει».

Το πρόβλημα σημειώθηκε όταν ο κ. Πρωτούλης μαζί με τους κ.κ. Τσιουμπρή και Χαμαλίδη, μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, μετέβησαν στο ΧΥΤΑ Φυλής παρότι ο κ. Χαμαλίδης είχε προηγουμένως ζητήσει τηλεφωνική ενημέρωση από την αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ χωρίς να αναφέρει ότι επρόκειτο να ακολουθήσει επίσκεψη.

Η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, βεβαιώνει ότι ουδέποτε απαγόρευσε την είσοδο σε δημόσια πρόσωπα στις εγκαταστάσεις της ΟΕΔΑ Φυλής, απλά για λόγους ασφαλείας, όπως ισχύει σε όλες τις εγκαταστάσεις αυτού του είδους, ζητείται άδεια εισόδου. Πρόσφατα τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Γραμματέα του ΕΔΣΝΑ, Γιάννη Δρίβα.

Αναφορικά με τις πρόσφατες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εναπόθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ουδέποτε έκρυψε ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δημιούργησαν δυσλειτουργίες και εμπόδια στην ολοκλήρωση προγραμματισμένων εργασιών.

Γεγονός για το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και ενημέρωσε τους δήμους - μέλη του ότι το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, θα παραμείνει ο ΧΥΤΑ κλειστός, όπως έχει μεταδώσει σε σχετικό τηλεγράφημα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 30 Νοε 2020 | 16:52

Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα αποφεύγει πεισματικά τις διαπραγματεύσεις - Κάνει λάθος

Δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα ο Χουλουσί Ακάρ - Επιρρίπτει ευθύνες στην Ελλάδα για την εξέλιξη των συνομιλιών Αθήνας - Άγκυρας.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 30 Νοε 2020 | 16:32

Ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ- Παρών δηλώνουν Λοβέρδος και Γερουλάνος

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑΣ 30 Νοε 2020 | 15:58

Και ο Σύψας διαψεύδει το "κρυφό σύστημα" καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού- Εξεπλάγην με όσα διάβασα [βίντεο]

Σε θέμα της ημέρας έχουν αναδειχτεί τα στοιχεία του ΕΟΔΥ - Τι λέει ο καθηγητής Νίκος Σύψας για το μητρώο κρουσμάτων.

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ 30 Νοε 2020 | 14:29

Εκπρόσωπος Κομισιόν για κυρώσεις στην Τουρκία: "Τα πάντα είναι στο τραπέζι"

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο είπε αναφορικά με την Τουρκία ότι "τα πάντα είναι στο τραπέζι".

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 30 Νοε 2020 | 13:46

Γεννηματά: Ολοφάνερες οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας - Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη

Η Φώφη Γεννηματά επιρρίπτει βαριές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία αφέθηκαν στην τύχη τους.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ 30 Νοε 2020 | 13:40

Πάιατ: Πολυετής η διαδικασία για να πάρει η Ελλάδα μαχητικά F-35

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, λέει ο αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ διαψεύδοντας δημοσιεύματα.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. 30 Νοε 2020 | 13:34

Εκτίμηση Συρίγου: Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας θα είναι ήπιες - Δύο οι τάσεις στην ΕΕ

Οι δύο τάσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. και το ενδεχόμενο για ήπια μέτρα κατά της Τουρκίας. Πώς περιέγραψε τις ισορροπίες ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Α. Συρίγος.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 30 Νοε 2020 | 13:32

Όταν ο Μιχάλης Ιγνατίου συνάντησε την Τζένιφερ Ψάκι: "Το επίθετό μου είναι ελληνικό και είμαι ενθουσιασμένη για αυτό"

Τι είχε απαντήσει η Τζένιφερ Ψάκι σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για την ελληνική καταγωγή της

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 30 Νοε 2020 | 13:25

Οργή Δένδια: Διαψεύδει κατηγορηματικά μυστική συνάντηση με Μέρκελ

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι ουδέποτε υπήρξε μυστική συνάντηση μεταξύ του Ν. Δένδια και της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Νοε 2020 | 12:52

Κορονοϊός - Το μήνυμα του Γιάννη Πλακιωτάκη από τον Ευαγγελισμό: "Είμαι σε καλά χέρια..."

"Αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Συνεχίζεται η νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Νοε 2020 | 12:48

Βαρουφάκης: Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για το εάν υπάρχει παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 καλεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέλθει στην Βουλή και για να απαντήσει εάν "λειτούργησε ή όχι παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 30 Νοε 2020 | 12:21

Μητσοτάκης για άρση lockdown: Εχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας - Μέχρι τέλος του έτους το εμβόλιο στην Ελλάδα

"Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες για την άρση του lockdown, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα", είπε ο πρωθυπουργός.

"ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΤΙΜΒΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΕΤΣΑ" 30 Νοε 2020 | 09:22

Πολάκης για τον αντιδήμαρχο με την Aston Martin: "Εμείς με τη Μυρσίνη, εσείς με τον "Μπάντεν-Μπάντεν""

Νέα ανάρτηση Πολάκη. Τα βάζει με τον Άδωνι Γεωργιάδη και με τον αντιδήμαρχο Μακρόπουλο για την ανάρτηση για το Μπάντεν Μπάντεν.