Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Αυγενάκη με φόντο τους δημάρχους

Με αφορμή τις αποποιήσεις στηρίξεων υποψηφίων δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

kontra-suriza-augenaki-me-fonto-tous-dimarxous
SHARE THIS
0
SHARES

Απάντηση στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωση του πρώτου με αφορμή τις αποποιήσεις στηρίξεων υποψηφίων δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ.  "Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδείξει, εδώ και δεκαετίες, ότι σέβονται τις δημοκρατικές διεργασίες", σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. θεωρεί τις φέουδα και κομματικά τσιφλίκια τους δήμους και τις περιφέρειες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

"Οι δηλώσεις του κ. Αυγενάκη είναι αποκαλυπτικές, για την αντίληψη της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεωρούν τις Περιφέρειες και τους Δήμους ως κομματικά τσιφλίκια και φέουδα.

Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδείξει, εδώ και δεκαετίες, ότι σέβονται τις δημοκρατικές διεργασίες των τοπικών κοινωνιών, τις κατά τόπους προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες. Η μεγάλη τομή της θέσπισης της απλής αναλογικής στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, είναι αδιάψευστος μάρτυρας".

Αυγενάκης: "Απεταξάμην" στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχει προηγούμενο κυβερνών κόμμα να εκφράζει δημοσίως τη στήριξή του σε δεκάδες υποψηφίους δημάρχους στην Ελλάδα και εκείνοι να απαντούν "απεταξάμην" και "μακριά από μας"» δήλωσε νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή αποποιήσεις στηρίξεων υποψηφίων δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σε δήλωσή του είπε πως «οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναρίθμητων δημάρχων ανά τη χώρα που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια βροντερή ένδειξη της επερχόμενης ήττας του και της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται στη χώρα. Ως εκ τούτου όλοι αντιλαμβάνονται γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε χθες πως δεν άκουσε το ερώτημα "πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εκλεγούν περιφερειάρχες" γιατί η ειλικρινής απάντηση είναι "μάλλον κανένα"» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

 

Φωτογραφία: Αρχείο INTIMEnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook