Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Η «αναμέτρηση» περιλάμβανε τη βεβαιότητα της νίκης και από τους δύο μονομάχους, κατηγορίες και καταγγελίες για πολιτικό καιροσκοπισμό και παιχνίδια

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Σε αλλη μια αναμέτρηση με έντονο το προεκλογικό χρώμα αποδύθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πεδίο της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές με τη διαμάχη να κορυφώνεται στον τρόπο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι με την πρότασή της καθιστά τον ΠτΔ διορισμένο-τοποτηρητή.

Και αυτή η «αναμέτρηση» περιλάμβανε τη βεβαιότητα της νίκης και από τους δύο μονομάχους, κατηγορίες και καταγγελίες για πολιτικό καιροσκοπισμό και παιχνίδια

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για την κυβέρνηση η συνταγματική αναθεώρηση είναι κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία σε αντίθεση δυστυχώς με άλλους "που επέλεξαν να παίξουν φτηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα". "Προσπάθησαν να υπονομεύσουν, να σνομπάρουν τη διαδικασία της αναθεώρησης, να δημιουργήσουν προσκόμματα"

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι κρίσιμη ειδικά τώρα που η χώρα μας εξέρχεται από μια ιδιότυπη κατάσταση εξαίρεσης που επιβλήθηκε μετά τη χρεοκοπία του 2010».

«Μια κατάσταση, στην οποία οι τίτλοι τέλους γράφτηκαν οριστικά τον Αύγουστο του 2018», ανέφερε. «Θα ήθελα να επιμείνω στη γενική φιλοσοφία της πρότασής μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που έχει αναπτυχθεί στο έδαφος των ερωτημάτων που έθεσε η κρίση», σημείωσε.

Οσον αφορά τον ΠτΔ και το εάν ως ύστατο καταφύγιο θα πρέπει να προσφεύγουμε στον λαό ή εάν αρκεί η απλή πλειοψηφία των 151 στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ως αβάσιμες τις αιτιάσεις περί ροπής της πρότασης σε προεδρικό σύστημα.

Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ ανέφερε ότι νοθεύει τον μηχανισμό επίτευξης συναίνεσης, στο βαθμό που στο πρόσωπο του ΠτΔ θέλουμε τον εκφραστή της ενότητας. “Θα καταλήξουμε έναν ΠτΔ διορισμένο τοποτηρητή της εκάστοτε απλής πλειοψηφίας της Βουλής. Πρόκειται για ένα θεσμικά προβληματική πρόταση” ανέφερε.

“Καιροσκοπικές οι προθέσεις και οι θέσεις της ΝΔ για τον ΠτΔ. Πηγάζουν από τον πόθο αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές να μπορεί να εκλέξει ΠτΔ. Δεν θα τις κερδίσετε τις εκλογές. Αν αυτός είναι ο λόγος που οδηγήστε σε αυτή τη στάση, πρόκειται για την αποθέωση του καιροσκοπισμού. Αυτό είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης της ΝΔ και της διαφορετικής προσέγγισης που έχουμε απέναντι στους θεσμούς. Ακόμη και σε αυτό το θέμα σκέφτεστε με όρους πολιτικής εκδίκησης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα σας καταψηφίσει ο λαός” ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

“Η ΝΔ φρόντισε να διαδώσει την ψεύτικη είδηση ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να τραβήξει μεγάλη μερίδα βουλευτών του ώστε να μην ψηφίσουν το άρθρο για τον ΠτΔ για να δημιουργήσει συνθήκες δεξιάς παρένθεσης. Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι με διαδικασίες μυστικές και περιφρουρημένες είχαν φροντίσει να διαδίδουν ότι θα ψηφίσουν το άρθρο 86 (για ευθύνη υπουργών) αλλά με τρόπο μυστικό φρόντισαν την εισαγωγή της ερμηνευτικής δήλωσης να μην την ψηφίσουν. Και τι λέει αυτή η εισαγωγή στο άρθρο 86 που ως ερμηνευτική δήλωση έχει αναδρομική ισχύ; Πήρε 179 ψήφους. Τι λέει; Ότι το πεδίο ισχύος του άρθρου, η αποσβεστική προθεσμία, ισχύει όχι μόνο κατά την άσκηση αλλά και επ’ευκαρία της άσκησης καθηκόντων. Αφορά τα αδικήματα της δωροδοκίας. Γιατί το έκανε αυτό η ΝΔ; Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Δεν ξέρω αν σας καθοδήγησε ο κ. Γεωργιάδης… Εμείς ότι λέμε το λέμε καθαρά. Δεν αντιμετωπίζουμε τη συνταγματική μεταρρύθμιση με βάση τα ανοιχτά θέματα που μπορεί να έχουν στελέχη μας με τη δικαιοσύνη, διότι δεν έχουν” υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

“Για το άρθρο 3 κύριε Μητσοτάκη εσείς θεωρείτε πως είστε φιλελεύθερος; Εσείς έρχεστε και το καταψηφίζετε; Αυτή η στάση αποτελεί την αποφιλελευθεροποίηση του νεοφιλελευθερισμού. Ακραία φιλελεύθερος στην οικονομία, βαθιά συντηρητικός στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα”.

“H συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση μας οδηγεί στην αποκρυστάλλωση ιδεολογικών και πολιτικών συγκρούσεων. Έχουμε να κάνουμε με σύγκρουση δύο διαφορετικών τάσεων. Αυτό θα είναι και το μεγάλο δίλημμα των εκλογικών αναμετρήσεων που ακολουθούν. Ο ελληνικός λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν για να μείνουν” κατέληξε.

Μητσοτάκης: Ολέθριες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα

Ολέθριες χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, όπως η καθιέρωση της απλής αναλογικής και η αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε καμία πρόταση για σημαντικά ζητήματα υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και ο Καταστατικός Χάρτης της χώρας αντιμετωπίστηκε ως ένα κομματικό εργαλείο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συμπιέσει τη συζήτηση 80 άρθρων σε μόλις 18 συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής και να καταθέσει μια πρόταση αποτελούμενη από 23 σελίδες με επικίνδυνες διατάξεις και βερμπαλισμούς» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια σειρά από ολέθριες προτάσεις. Όπως η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής ή τα δημοψηφίσματα με υπογραφές ακόμη και μέσω διαδικτύου. Αντίθετα, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είχε τίποτα να πει για τα μεγάλα θέματα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Καμία πρόταση για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, για ανοιχτή παιδεία, για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, για αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, για σταθερή φορολογία, για σύγχρονες περιβαλλοντικές πρακτικές” σημειωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας εν συνεχεία τα 10 σημεία της “συγκροτημένης”, όπως είπε, “πρότασης της ΝΔ”, δίνοντας έμφαση στην αλλαγή του άρθρου 16.

“Είχα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να ψηφίσουμε μαζί την ανάγκη αναθέωρησης του άρθρου 16 και του άρθρου 24. Λυπάμαι για το μέλλον των νέων ελλήνων που τους στερείτε αυτή τη δυνατότητα. Δυστυχώς η συζήτηση αυτή θα καταγραφεί στην ιστορία ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Μια ιστορική ευκαιρία να κάνουμε γενναίες παρεμβάσεις. Και να αντιπαραβάλλουμε στο κλίμα πόλωσης που εσείς καλλιεργείτε, σε αυτήν την αίθουσα μερικές φορές να βάζουμε στην άκρη τις κομματικές μας σκοπιμότητες, για το καλό της χώρας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις παρατηρήσεις:

“Πρώτον, η ΝΔ θα τηρήσει κατά γράμμα την συνταματική παράδοση της χώρας. Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση που δίνει η προτείνουσα Βουλή. Σε αυτό συμφωνούν ουσιαστικά όλοι οι συνταγματολόγοι και αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα. Η επιχειρήση κατάλυσης της ελευθερίας της αναθεωρητικής Βουλής που συνιστά και έμμεση παραδοχή ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τον λαό. Διότι του λέει ότι δεν έχει αξία η ψήφος του που θα μεσολαβήσει”.

“Δεύτερον, για την εκλογή του ΠτΔ, η μόνη πρόταση που τώρα υπάρχει στο τραπέζι είναι ότι στο πλαίσιο του άρθρου 32 είναι ο ΠτΔ να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί αυτό που λέει, ότι η εκλογή δεν θέλει να γίνει μοχλός για πρόκληση εθνικών εκλογών, θα κάνει φάνταζομαι το απλό, θα υπερψηφίσει το άρθρο 32 όπως έχει δεσμευθεί”.

“Τρίτον, οι διατάξεις που εισηγήθηκε η ΝΔ και απέρριψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές παραπέμπονται δηλαδή περίπου στο 2030”.

“Έχετε γίνει μια κυβέρνηση κουρελού. Άλλοι βουλευτές ξεκίνησαν τη διαδικασία συζήτησης της αναθεώρησης και άλλοι την τελειώνουν. Ο κ. Τσίπρας προσέφυγε σε μια σειρά από αντισυνταγματικές πρακτικές. Αρχικά κάνατε σκέψεις ακόμη και για συνταγματικό δημοψήφισμα. Στη συνέχεια ακολουθήσατε διαδικασία εξπρες και στο τέλος επιχειρήσατε αντισυνταγματική απόπειρα δέσμευσης της επόμενης Βουλής. Ένας διαρκής θεσμικός εξευτελισμός”.

“Σε λίγες εβδομάδες έχουμε εκλογές, ευρεκλογές και αυτοδιοικητικές, που ο λαός θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και την πολιτική της. Η κάλπη της 26ης Μαίου, είτε τριπλή είτε τετραπλή, θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες με τη δική τους φωνή. Στις 26 όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν όσα έζησαν”.

"Ένα τεράστιο κύμα χυδαίας προπαγάνδας και δημαγωγίας 4 χρόνια τώρα. Μέχρι την τελευταία στιγμή. Γίνεστε διαρκώς χειρότεροι. Ευτελίζει η κυβέρνηση διαδικασίες, απεργάζεται αλλαγές για να βολευτούν στα ψηφοδέλτια της οι βουλευτές που νοίκιασε για μια θέση, τάζει και διορίζει. Όλοι γνωρίζουν ότι στις 26 Μαίου δεν υπάρχουν περιθώρια για εύκολες διαμαρτυρίες και άσκοπες ψήφους σε δυνάμεις που δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή των γεγονότων. Το μήνυμα πρέπει να σταλεί. Στην κάλπη θα αναμετρηθεί η αλήθεια με το ψέμα, ο πραγματικός πατριωτισμός με τον τυχοδιωκτισμό. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ καθεστώς. Δεν θα τα καταφέρει”.

“Από κάθε κάλπη είτε τρεις θα είναι είτε τέσσερις, την Κυριακή 26 Μαίου, η φωνή των πολιτών θα είναι μία. Θα στείλουν δύο μηνύματα. Ένα μήνυμα αποδοκιμασίας μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε τους Έλληνες. Και ένα καθαρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΝΔ: Νομικά ανυπόστατη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναδρομική ισχύ του άρθρου για την ποινική ευθύνη υπουργών

«Ο κ. Τσίπρας είτε δεν έχει ιδέα τι λέει, είτε το πιθανότερο, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τους πολίτες πετώντας λάσπη» σχολιάζει η ΝΔ απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι απέσυρε κρυφίως βουλευτές της για να μην ψηφίσει την ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 που αφορά την αναδρομική ισχύ ελέγχου της δωροδοκίας.

«Η ΝΔ δεν απέσυρε κανέναν βουλευτή της. Ψήφισε σύσσωμη την αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, όπως άλλωστε πρώτος είχε προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2006 όταν ο τότε Συνασπισμός σφύριζε αδιάφορα. Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν αυτήν την αλλαγή, όπως και κανένας δεν ψήφισε μια ανούσια και νομικά ανυπόστατη ερμηνευτική πρόταση που έκανε ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει δήθεν και αναδρομική ισχύ στην αλλαγή του εν λόγω άρθρου» αναφέρει η Πειραιώς.

«Ο λόγος που η ΝΔ δεν ψήφισε την ανούσια αυτή πρόταση είναι απλός. Είναι νομικά αδύνατον να αποκτήσει αναδρομική ισχύ οποιαδήποτε ποινική διάταξη, ακόμη και μέσω του Συντάγματος. Αυτό το ξέρουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής οι οποίοι γνωρίζουν ότι πρόνοιες που αφορούν ποινικά αδικήματα αφορούν μόνον μελλοντικές και όχι παρελθούσες πράξεις. Επομένως ακόμη και αν περνούσε η πρόταση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μόνον για επικοινωνιακούς λόγους, δεν θα μπορούσε να σταθεί ποτέ σε οποιοδήποτε δικαστήριο, ούτε ελληνικό ούτε πόσο μάλλον ευρωπαϊκό» και εξηγεί στο σχόλιο της η ΝΔ και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας λοιπόν απλά είπε σήμερα για ακόμη μια φορά εν γνώσει του ψέματα χωρίς βέβαια να τον ενδιαφέρει ότι ευτελίζει τη συζήτηση για μια κορυφαία διαδικασία, όπως είναι η Συνταγματική αναθεώρηση».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ 19 Ιαν 2021 | 12:44

Πρώτα άνοιγμα σχολείων και μετά τα χιονοδρομικά, οι μετακινήσεις εκτός νομού και η εστίαση - Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά θα εξεταστεί αν θα ανοίξουν και πότε χιονοδρομικά και εστίαση, αλλά και οι μετακινήσεις εκτός νομών.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:12

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Πολιτική Προστασία

Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αργότερα το απόγευμα.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 19 Ιαν 2021 | 07:25

Καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς: Μόλις 49.160 δόσεις έστειλε τη Δευτέρα η Pfizer – Σύσκεψη συγκαλεί ο Μητσοτάκης

Την επίσπευση της έγκρισης του εμβολίου της AstraZeneca θα ζητήσει ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο της Ε.Ε. Καθυστερήσεις στις παραδόσεις από την Pfizer.

«ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΘΕΙ» 18 Ιαν 2021 | 15:22

Άνοιγμα αγοράς: Τέσσερις προτάσεις από τον Αλ. Τσίπρα - "Αλλιώς τα λουκέτα την επόμενη φορά θα είναι οριστικά"

Την ανάγκη το άνοιγμα της αγοράς να μην αποτελέσει "δικαιολογία" για τη μη λήψη μέτρων στήριξης στις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση τονίζει o Αλέξης Τσίπρας.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 18 Ιαν 2021 | 15:12

Μητσοτάκης: Μέσα στο 2021 €5,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης - Το εμβόλιο είναι ανώδυνο, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια

Σε έναν απολογισμό του μέχρι στιγμής κυβερνητικού έργου αλλά και στους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 18 Ιαν 2021 | 14:44

Σακελλαροπούλου στη Μπεκατώρου στο Προεδρικό: Η Σοφία έσπασε τη σιωπή για όσους γνωρίζουν και δεν μιλούν [εικόνες]

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τη Σοφία Μπεκατώρου στο Προεδρικό Μέγαρο

ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιαν 2021 | 12:34

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΕ: Οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν πιο γρήγορα- Να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε, ακόμα, η πρόταση του Πρωθυπουργού για ένα Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία, επίσης, θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των 27, την Πέμπτη.

ΣΤΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ" 18 Ιαν 2021 | 09:04

Η δεύτερη δόση του εμβολίου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νοσοκομείο "Αττικόν".

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ 18 Ιαν 2021 | 07:37

Κορονοϊός: Τηλεδιάσκεψη Κουρτς με Μητσοτάκη και άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς κυβερνήσεων των αποκαλούμενων "First Mover" χωρών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Ιαν 2021 | 20:54

Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Eπιφυλακτική η Γαλλία - Πιο θετικός ο Σαρλ Μισέλ - Θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής

Το φλέγον ζήτημα θα συζητηθεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη.

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 17 Ιαν 2021 | 20:21

Τηλεδιάσκεψη Κουρτς με Μητσοτάκη και πρωθυπουργούς "First Mover" χωρών για την πανδημία

Τηλεδιάσκεψη του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων για ανταλλαγή απόψεων ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΜΕΣΩ TWITTER 16 Ιαν 2021 | 19:18

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Άρμιν Λάσετ για την εκλογή του στην ηγεσία του CDU

Του εύχομαι κάθε επιτυχία προς όφελος των διμερών σχέσεων και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης", αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 16 Ιαν 2021 | 14:49

Κακοποίηση Μπεκατώρου: Ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη - "Είναι καιρός να ξεριζώσουμε τη βία"

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την την Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα.