Κοπλιμέντα Τσίπρα για Γεροβασίλη-Παπακώστα σε επίδειξη των ΕΚΑΜ Φωτό-Video

O Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. "Δεν έχεις παράπονο. Το υπουργείο ομόρφυνε"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κοπλιμέντα Τσίπρα για Γεροβασίλη-Παπακώστα σε επίδειξη των ΕΚΑΜ  Φωτό-Video

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Πύργο του ΟΤΕ. Εκεί τον υποδέχτηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Άρης Ανδρικόπουλος.

"Δεν έχετε παράπονο. Ομόρφυνε το υπουργείο", είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Στον κ.Τσίπρα δώρισαν ένα ξίφος αξιωματικού της σώματος, ενώ έγινε και επίδειξη καταρρίχησης από άνδρες των ΕΚΑΜ.

Η Επίδειξη καταρρίχησης ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας της ΕΚΑΜ, από τον Πύργο του ΟΤΕ στο χώρο του εκθεσιακού εκέντρου, έκλεψε την παράσταση, κατά την τελετή εγκαινίων του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) που πραγματοποίησαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Κοπλιμέντα Τσίπρα για Γεροβασίλη-Παπακώστα σε επίδειξη των ΕΚΑΜ  Φωτό-Video

Την επίδειξη είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του σε περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της. Ο κ. Τσίπρας, συνεχάρη ένα προς ένα τα στελέχη της ΕΚΑΜ και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ, προηγουμένως περιηγήθηκε στο Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώθηκε για τις δράσεις της Αστυνομίας που προβάλλονται μέσω αυτού, όπως η συμβολή και οι ενέργειές της στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, που αποτελεί την κεντρική φετινή θεματική ενότητα του Κέντρου. Ο πρωθυπουργός υπέγραψε - μάλιστα - στο βιβλίο ευχών, τονίζοντας ότι "Η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη είναι λαϊκό δικαίωμα".

Κοπλιμέντα Τσίπρα για Γεροβασίλη-Παπακώστα σε επίδειξη των ΕΚΑΜ  Φωτό-Video - εικόνα 2

Νωρίτερα, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή εγκαινίων του Πληροφοριακού Κέντρου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στάθηκε στη χρονική συγκυρία της φετινής Διεθνούς Έκθεσης, επισημαίνοντας ότι σηματοδοτεί το τέλος της μακράς περιόδου των μνημονίων και το πέρασμα σε μία νέα εποχή για τη χώρα. "Είναι η στιγμή που μπορούμε για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον" ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, ενώ, σχολιάζοντας το ρεκόρ συμμετοχής εκθετών που καταγράφεται στη φετινή ΔΕΘ, η ίδια τόνισε ότι αυτό αποτελεί "μήνυμα εμπιστοσύνης στη χώρα" και "μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα".

Κοπλιμέντα Τσίπρα για Γεροβασίλη-Παπακώστα σε επίδειξη των ΕΚΑΜ  Φωτό-Video - εικόνα 3

Η υπουργός χαρακτήρισε ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας στην μετα-μνημονιακή εποχή την συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην εμπέδωση της ασφάλειας και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. "Η επιδίωξη της κοινωνικής ειρήνης είναι αναγκαία ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο" είπε και πρόσθεσε ότι στόχος μας είναι "η προστασία των πολιτών να γίνεται με αίσθημα δικαίου και με εμβάθυνση της δημοκρατίας στην πράξη".

Η κ. Γεροβασίλη σχολίασε - εξάλλου - τη γυναικεία εκπροσώπηση στο υπουργείο, λέγοντας ότι "οι γυναίκες στα Σώματα Ασφαλείας εδώ και χρόνια έχουν σπάσει το άβατο, κι εμείς ήρθαμε σαν φυσική συνέχεια".

Από την πλευρά της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε ότι η ασφάλεια αποτελεί προαπαιτούμενο της ποιότητας ζωής των πολιτών και θεμελιώδης λίθος για την πολυπόθητη ανάπτυξη. "Τα εγκαίνια σηματοδοτούν το γύρισμα μιας νέας σελίδας. Θα υπηρετήσουμε τον πολίτη με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπηρετώντας την πατρίδα, τη σημαία, ομνύοντας στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας", είπε η κ. Παπακώστα.

Κοπλιμέντα Τσίπρα για Γεροβασίλη-Παπακώστα σε επίδειξη των ΕΚΑΜ  Φωτό-Video - εικόνα 4

Η ίδια χαρακτήρισε, με τη σειρά της, πρωτοφανή τη συμμετοχή εκθετών στη φετινή ΔΕΘ, ενώ αναφέρθηκε και στην τιμώμενη χώρα αυτής της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η παρουσία Αμερικανών επενδυτών δείχνει ότι εμπιστεύονται την Ελλάδα. Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι πρέπει να γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, κυριαρχώντας στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της περιοχής.

Κοπλιμέντα Τσίπρα για Γεροβασίλη-Παπακώστα σε επίδειξη των ΕΚΑΜ  Φωτό-Video - εικόνα 5

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία είναι και θα είναι παρούσα με την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού της, συνεχίζοντας να προσφέρει στη χώρα, στην κοινωνία και στους πολίτες, την ηρεμία και την ασφάλεια που προσδοκούν.

Κοπλιμέντα Τσίπρα για Γεροβασίλη-Παπακώστα σε επίδειξη των ΕΚΑΜ  Φωτό-Video - εικόνα 6

Πριν τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Αστυνομίας, οι κκ. Γεροβασίλη και Παπακώστα επισκέφθηκαν και εγκαινίασαν το περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην 83η ΔΕΘ. Απευθυνόμενη προς τα στελέχη και το δυναμικό του Σώματος, η Υπουργός σημείωσε ότι "η δράση σας πολλές φορές αγγίζει τα όρια της αυτοθυσίας και αυτό αναγνωρίζεται απ' όλη την κοινωνία". Στο βιβλίο ευχών της Πυροσβεστικής, η κ. Γεροβασίλη έγραψε: "Ο αγώνας του Πυροσβεστικού Σώματος είναι αγώνας ζωής".

φωτό intimenews

βίντεο thestival

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2022 | 10:28

Τσίπρας: Ένα 24ωρο χάους και ταλαιπωρίας και ο κ. Μητσοτάκης απών - Οσο γρηγορότερα φύγει, τόσο το καλύτερο

"Όσο γρηγορότερα παραιτηθούν, όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο" αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας σε δήλωσή του.

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 23 Ιαν 2022 | 20:54

ΣΥΡΙΖΑ: Μπίστης, Λιάκος, Δανέλλης, Παναγιώτου στηρίζουν την πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου από τη βάση

Τι αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης , Παναγιώτης Παναγιώτου.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 23 Ιαν 2022 | 09:11

Ο Τσίπρας επιστρατεύει Πολάκη - Καρτερό για να σωπάσουν όσοι αντιδρούν στην εκλογή του από τη βάση

Ηρθαν στην επιφάνεια οι φόβοι των στελεχών της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας, που υποψιάζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει μόνο να είναι κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ 21 Ιαν 2022 | 19:39

"Αντάρτικο" Φίλη στην πρόταση Τσίπρα: Θα οδηγήσει σε αρχηγικό κόμμα και παράταξη "star- system"

Ο Νίκος Φίλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί πλήρως με την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση.

"ΒΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2022 | 11:48

Τσίπρας στηρίζει Πολάκη: "Δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ" - Καταψηφίζει και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

"Γιατί επιμένετε; Όχι, δεν θεωρώ ότι ο κ. Πολάκης κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ", ήταν η φανερά ενοχλημένη απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ» 20 Ιαν 2022 | 20:17

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν έχει πια σημασία τι λέει διότι είναι αναξιόπιστος

Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο Kontra Channel

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 20 Ιαν 2022 | 10:27

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: "Ζηλέψαμε Παπανδρέου και Μητσοτάκη;", του είπε ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση και έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 17:21

ΣΥΡΙΖΑ: Εκπληξη Τσίπρα - Προτείνει εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

Ανατροπή από τον Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και όχι από τους συνέδρους.

"ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" 19 Ιαν 2022 | 13:35

Τσίπρας για Rafale και το σποτάκι της ΝΔ: Ντροπή, κανένα κόμμα δεν μετέτρεψε την αγορά εξοπλισμών σε κομματικό σποτ

"Ντροπή και εθνική καπηλεία". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter για το σποτ με τα Rafale.

«Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ» 18 Ιαν 2022 | 20:59

"Πυρά" ΝΔ σε Τσίπρα: "Συμμερίζεται προτάσεις συνεργατών του για ελαχιστοποίηση ποινών σε ειδεχθή εγκλήματα;"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι συνώνυμο της υποκρισίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΟΧΙ; 18 Ιαν 2022 | 13:56

Η κόντρα Μπίστη- Τσέκερη για το αν πρέπει να κλείσει ή όχι η Αυγή: Εχουν μέλλον οι ξύλινες κομματικές εφημερίδες;

Ο Νίκος Μπίστης δεν βλέπει μέλλον σε κομματικά όργανα, ο Αγγελος Τσέκερης δεν πιστεύει ότι η Αυγή είναι κομματική εφημερίδα…

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ 17 Ιαν 2022 | 13:47

Το καταπληκτικό σχόλιο του σκιτσογράφου Χαντζόπουλου για την Αυγή- Τα λέει όλα…σε στιλ Μπόστ για τα νταούλια

Πώς σχολίασε ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Δημήτρης Χαντζόπουλος, τα προβλήματα της Αυγής και την τοξικότητα της αρθρογραφίας της

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2022 | 07:15

Τσίπρας για Αλέκο Φασιανό: Βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που μας αφήνει

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει ο Αλέκος Φασιανός και τα συλλυπητήρια στους οικείους, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.