Κορονοϊός στη Βουλή- Μητσοτάκης: "Κάνετε κλεφτοπόλεμο, δεν είστε σοβαροί"- Τσίπρας: "Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας"

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μητσοτάκης τσίπρας

Η συζήτηση για την διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν είχε τους ήπιους τόνους από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που είχαν οι προηγούμενες συζητήσεις στη Βουλή, με την ένταση να ανεβαίνει μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Έστω κι αν ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ανούσιο πολιτικό καβγά αλλά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μετατρέψουμε την συζήτηση σε γόνιμη διαδικασία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με επίθεση κατά της κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν στο Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Εύχομαι το κλίμα να παραμείνει έτσι γιατί εδώ θα αναμετρηθούμε με επιχειρήματα με την λογική των αριθμών. Δεν διεκδικήσαμε εύσχημα αποκλειστικότητας για την επιτυχία διαχείρισης του πρώτου κύματος. Έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε από το τέλος του πρώτου κύματος μέχρι σήμερα να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις μονάδες εντατικής θεραπείας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται. Η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνδέεται με το άνοιγμα του τουρισμού" ανέφερε ο Κυριάκο Μητσοτάκης στην έναρξη της πρωτολογίας του.

Μητσοτάκης Βουλή

Στην προτροπή του πρωθυπουργού για ήπια συζήτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανέβασε απλά τους τόνους, αλλά κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την τραγωδία που ζει σήμερα η χώρα.

μΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

"Να σας το πω καθαρά: Η ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε είναι αποκλειστικά δική σας. Η χώρα βρίσκεται σε δεύτερο καθολικό lockdown με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Το νέο lockdown είναι η ομολογία της συνολικής σας αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας. Κατασκευάσατε μια νίκη για να χρίσετε τον εαυτό σας νικητή. Στήσατε το φιάσκο της Σαντορίνης, για να πείτε στους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες 'όλα καλά, η Ελλάδα νίκησε τον ιό'", υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτάκης: "Δεν μπορούν αυτοί που έλειψαν από τον πόλεμο να κάνουν τώρα ανέξοδο κλεφτοπόλεμο"

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του εμφανίστηκε έτοιμος να συζητήσει για το πως πολεμάει η κυβέρνηση τον ιο, αλλά όχι για το αν τον πολεμάει, τονίζοντας πως "δεν μπορούν αυτοί που έλειψαν από τον πόλεμο να κάνουν τώρα ανέξοδο κλεφτοπόλεμο. Όλα τα σχέδια που δοκιμάσαμε προδόθηκαν από την συμπεριφορά κάποιων, να βγούμε και να το αναγνωρίσουμε όλοι με θάρρος, να μην κλείνουμε το μάτι σε κάποιους οι οποίοι με την ανέντιμη συμπεριφορά τους υπονόμευσαν την υγεία των πολλών" είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ξέρουμε ποιες είναι σήμερα οι εστίες διασποράς του ιού, δεν το λέμε για να στοχοποιήσουμε κάποιους, αλλά για να εξηγήσουμε στην κοινωνία ότι αυτές οι συμπεριφορές δημιουργούν πρόβλημα δημόσιας υγείας σε όλους. Η διασκέδαση των νέων ανθρώπων είναι η βασική αιτία διασποράς του ιού και αυτό πια είναι κοινή άποψη σε όλη την Ευρώπη", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης Βουλή

Τσίπρας: Θα βάλουμε πλάτη για τη σωτηρία, δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην τραγωδία - Υπουργό Υγείας τη Λινού

Δε γίνεται να πορεύεστε αυτάρεσκα και διχαστικά και απέναντι στην αντιπολίτευση και απέναντι στους πολίτες ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρότεινε εκ νέου μίνιμουμ συνεννόησης με κοινής αποδοχής υπουργό υγείας, μάλιστα για τη θέση αυτή πρότεινε την καθηγήτρια Αθήνα Λινού

"Ο δρόμος αυτός είναι βέβαιο ότι καταλήγει σε αδιέξοδο. Αρνείστε την, έστω και εκ των υστέρων, μίνιμουμ συνεννόηση. Την αναγνώριση της εγκληματικής ολιγωρίας και των βαρύτατων λαθών. Του αδιανόητου εφησυχασμού. Αν χρειαστεί, να βάλουμε ξανά πλάτη, εφόσον έχουμε την εγγύηση στα τρία σημεία που αποτελούν το ελάχιστο πεδίο άμεσης δράσης απέναντι στην εξάπλωση του ιού.Να βάλουμε πλάτη για τη σωτηρία. Όχι να γίνουμε συνένοχοι στην τραγωδία. πάρτε άμεσα μέτρα έστω και τώρα, πριν να είναι αργά" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας Βουλή

"Υπάρχουν αξιόλογη επιστήμονες κίνηση αποδοχής που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την κυρία Αθήνα Λινού δεν ήταν απούσα όλο αυτό το διάστημα της κρίσης ήταν παρούσα έλεγε παντού προσοχή παντού μάσκες. Θέλετε κάποιον άλλον ελάτε να συμφωνήσουμε σε κάποιον άλλον υπάρχουν δεκάδες αξιόλογη επιστήμονες στον τόπο μας που μπορούν τούτη την ώρα να παίξουν ρόλο. Η άρνηση σας δεν είναι μόνο ένδειξη αλαζονείας αλλά και αυτοκαταστροφής" υποστήριξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας παρότρυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει τις μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και να αυξήσουν τις συνολικές δαπάνες για την Υγεία με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. "Θεσπίστε τη συνταγογράφηση των τεστ, για να έχει δωρεάν πρόσβαση κάθε πολίτης που ζει στη χώρα. Είναι αδιανόητο 1 στους 3 να πληρώνει από την τσέπη του το τεστ. Προχωρήστε στην επιδότηση της εργασίας, όχι της αναστολής της για όσο διαρκεί η κρίση", υπογράμμισε.


Μητσοτάκης: Πάλι καλά που δεν κηρύξατε το νέο υγειονομικό αντιμνημόνιο

Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος παραδέχτηκε πάντως ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να επιβάλλει χρήση μάσκας παντού νωρίτερα, να είχε κλείσει τη διασκέδαση νωρίτερα και να είχε επιβάλλει νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη. Προσθέτοντας "πάλι καλά που δεν κηρύξατε το νέο υγιειονομικό αντιμνημόνιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης Βουλή

"Είμαι έτοιμος να παραδεχτώ και καθυστερήσεις και αστοχίες ποτέ όμως δεν θα μηδενίσω την κοινή προσπάθεια πολιτείας ειδικών και πολιτών, που δείχνει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα όταν υπάρχει συστράτευση. Επειδή δεν έχετε σχέδιο προτείνετε περίπου να συγκυβερνηθεί η χώρα. Κανείς από την αντιπολίτευση δεν είπε ποτέ πάρτε αυστηρά μέτρα τώρα, κλείστε την οικονομία τώρα", ανέφερε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης κατά Πολάκη για την κριτική σε Τσιόδρα- Τσίπρας κατά του "εξαφανισμένου" Κικίλια

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις επικριτικές αναφορές του Παύλου Πολάκη κατά του Σωτήρη Τσιόδρα αναφέροντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"χίμηξε στον κ. Τσιόδρα κι εσείς κύριε Τσίπρα ανακαλύψετε εργαλειοποίηση των επιστημόνων. Σας σκανδάλισε το γεγονός ότι απευθύνθηκα στον ενικό στον κ. Τσιόδρα, με έναν άνθρωπο που επικοινωνώ πολλές φορές τη μέρα και έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας ένας βαθμός οικειότητας και σεβασμού, που μου επέτρεψε να το κάνω αυτό".

Τσίπρας Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με προσωπική επίθεση κατά του Βασίλη Κικίλια, ενώ αν και αποκάλεσε το Σωτήρη Τσιόδρα άξιο επιστήμονα, πρόσθεσε πως και εκείνος έκανε λάθη. Και πρόσθεσε: "Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας κ. Κικίλια, σας έχει υπερβεί η κρίση, κρυφτήκατε οκτώ μήνες πίσω από ένα άξιο επιστήμονα τον κ. Τσιόδρα που δεν είναι ο μοναδικός που υπάρχει στη χώρα, κάνει κι αυτός λάθη, όλοι κάνουμε λάθη, οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Θα μπορούσε να σας αξιοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, να σας κάνει υπουργό αθλητισμού, αλλά όχι υπουργό Υγείας, όχι σε αυτή την κρίση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
05 Δεκ 2020 | 10:20

Τσουρέκια Τερκενλή

Το ερώτημα που τίθεται βεβαίως είναι μήπως η εξήγηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση που ασκεί είναι οι παραισθήσεις.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Δεκ 2020 | 08:58

Αγώνας δρόμου για την παραγωγή του ελληνικού rapid test - Ποιοι συμμετέχουν

Το στοίχημα τώρα είναι η ανεύρεση εταιρείας που θα μπορέσει να παράξει μαζικά τα μονοκλωνικά αντισώματα για το πρώτο ελληνικό rapid τεστ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 05 Δεκ 2020 | 08:43

Χριστούγεννα με lockdown: Στις 11/12 ανοίγουν τα κομμωτήρια, στις 14/12 το λιανεμπόριο – Σύσκεψη στο Μαξίμου για το εμβόλιο

Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 04 Δεκ 2020 | 20:46

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη το Σάββατο για τον κορονοϊό - Βασικό θέμα το σχέδιο εμβολιασμού και η καμπάνια ενημέρωσης

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός και η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών - Το σχέδιο Μητσοτάκη.

04 Δεκ 2020 | 17:49

Αποστολή Διεπιστημονικής Ομάδας πολλαπλών ειδικοτήτων από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στη Β. Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στη δημιουργία και αποστολή Διεπιστημονικής Ομάδας εξειδικευμένων ιατρών για να να καλυφθούν ανάγκες του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

ΣΤΟ POLITICO 04 Δεκ 2020 | 17:37

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μη βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλήσεις

Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφο του Politico

"ΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΧΑΝ" 04 Δεκ 2020 | 16:44

Κορονοϊός - Ουχάν: Απίστευτο - Η πόλη που συμβολίζει την πανδημία προσκαλεί τουρίστες με βίντεο-καμπάνια [Βίντεο]

Μετά την πανδημία, η Ουχάν επιχειρεί να επανέρθει και να αναδειχθεί ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 04 Δεκ 2020 | 16:35

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο που "κατέρρευσε" είναι το αφήγημα του κ. Τσίπρα για δήθεν "ύφεση Μητσοτάκη"

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις του φαίνεται να παρακαλάει μήπως και αντλήσει κάποια μικροπολιτικά οφέλη αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ 04 Δεκ 2020 | 15:41

Τηλεδιάσκεψη με λοιμωξιολόγους: Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε πλήρη διαφάνεια επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια

Ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με λοιμωξιολόγους ζήτησε πλήρη διαφάνεια στοιχείων ανά περιφέρεια. Οι προβληματισμοί που εξέφρασε.

ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 04 Δεκ 2020 | 15:28

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Στο επίπεδο αρχών Νοεμβρίου ο ιός δείχνουν τα λύματα - Γιατί δεν βελτιώνεται η κατάσταση

Ο κορονοϊός δεν υποχωρεί στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν τα ευρήματα στα λύματα της πόλης.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 04 Δεκ 2020 | 13:57

Γεννηματά: Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης στην πανδημία - αποφεύγει τις απαντήσεις ο Μητσοτάκης

Δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε η Φώφη Γεννηματά.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ 04 Δεκ 2020 | 13:31

Κορονοϊός: Μπαρ στη Μαδρίτη ζητά από τους πελάτες του να προπληρώσουν τα ποτά που θα πιουν όταν ανοίξει

Ο κορονοϊός ανάγκασε τους ιδιοκτήτες μπαρ στη Μαδρίτη να ζητήσουν προπληρωμή των ποτών για να επιβιώσει.

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" 04 Δεκ 2020 | 13:01

Βολές Κουτσούμπα για την πανδημία: Οι εργασιακοί χώροι μοιάζουν με ναρκοπέδιο

Επίθεση την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δ. Κουτσούμπας μέσω ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.