Κορονοϊός στη Βουλή- Μητσοτάκης: "Κάνετε κλεφτοπόλεμο, δεν είστε σοβαροί"- Τσίπρας: "Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας"

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μητσοτάκης τσίπρας

Η συζήτηση για την διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν είχε τους ήπιους τόνους από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που είχαν οι προηγούμενες συζητήσεις στη Βουλή, με την ένταση να ανεβαίνει μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Έστω κι αν ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ανούσιο πολιτικό καβγά αλλά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μετατρέψουμε την συζήτηση σε γόνιμη διαδικασία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με επίθεση κατά της κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν στο Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Εύχομαι το κλίμα να παραμείνει έτσι γιατί εδώ θα αναμετρηθούμε με επιχειρήματα με την λογική των αριθμών. Δεν διεκδικήσαμε εύσχημα αποκλειστικότητας για την επιτυχία διαχείρισης του πρώτου κύματος. Έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε από το τέλος του πρώτου κύματος μέχρι σήμερα να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις μονάδες εντατικής θεραπείας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται. Η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνδέεται με το άνοιγμα του τουρισμού" ανέφερε ο Κυριάκο Μητσοτάκης στην έναρξη της πρωτολογίας του.

Μητσοτάκης Βουλή

Στην προτροπή του πρωθυπουργού για ήπια συζήτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανέβασε απλά τους τόνους, αλλά κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την τραγωδία που ζει σήμερα η χώρα.

μΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

"Να σας το πω καθαρά: Η ευθύνη για την τραγωδία που ζούμε είναι αποκλειστικά δική σας. Η χώρα βρίσκεται σε δεύτερο καθολικό lockdown με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Το νέο lockdown είναι η ομολογία της συνολικής σας αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας. Κατασκευάσατε μια νίκη για να χρίσετε τον εαυτό σας νικητή. Στήσατε το φιάσκο της Σαντορίνης, για να πείτε στους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες 'όλα καλά, η Ελλάδα νίκησε τον ιό'", υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτάκης: "Δεν μπορούν αυτοί που έλειψαν από τον πόλεμο να κάνουν τώρα ανέξοδο κλεφτοπόλεμο"

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του εμφανίστηκε έτοιμος να συζητήσει για το πως πολεμάει η κυβέρνηση τον ιο, αλλά όχι για το αν τον πολεμάει, τονίζοντας πως "δεν μπορούν αυτοί που έλειψαν από τον πόλεμο να κάνουν τώρα ανέξοδο κλεφτοπόλεμο. Όλα τα σχέδια που δοκιμάσαμε προδόθηκαν από την συμπεριφορά κάποιων, να βγούμε και να το αναγνωρίσουμε όλοι με θάρρος, να μην κλείνουμε το μάτι σε κάποιους οι οποίοι με την ανέντιμη συμπεριφορά τους υπονόμευσαν την υγεία των πολλών" είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ξέρουμε ποιες είναι σήμερα οι εστίες διασποράς του ιού, δεν το λέμε για να στοχοποιήσουμε κάποιους, αλλά για να εξηγήσουμε στην κοινωνία ότι αυτές οι συμπεριφορές δημιουργούν πρόβλημα δημόσιας υγείας σε όλους. Η διασκέδαση των νέων ανθρώπων είναι η βασική αιτία διασποράς του ιού και αυτό πια είναι κοινή άποψη σε όλη την Ευρώπη", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης Βουλή

Τσίπρας: Θα βάλουμε πλάτη για τη σωτηρία, δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην τραγωδία - Υπουργό Υγείας τη Λινού

Δε γίνεται να πορεύεστε αυτάρεσκα και διχαστικά και απέναντι στην αντιπολίτευση και απέναντι στους πολίτες ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρότεινε εκ νέου μίνιμουμ συνεννόησης με κοινής αποδοχής υπουργό υγείας, μάλιστα για τη θέση αυτή πρότεινε την καθηγήτρια Αθήνα Λινού

"Ο δρόμος αυτός είναι βέβαιο ότι καταλήγει σε αδιέξοδο. Αρνείστε την, έστω και εκ των υστέρων, μίνιμουμ συνεννόηση. Την αναγνώριση της εγκληματικής ολιγωρίας και των βαρύτατων λαθών. Του αδιανόητου εφησυχασμού. Αν χρειαστεί, να βάλουμε ξανά πλάτη, εφόσον έχουμε την εγγύηση στα τρία σημεία που αποτελούν το ελάχιστο πεδίο άμεσης δράσης απέναντι στην εξάπλωση του ιού.Να βάλουμε πλάτη για τη σωτηρία. Όχι να γίνουμε συνένοχοι στην τραγωδία. πάρτε άμεσα μέτρα έστω και τώρα, πριν να είναι αργά" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας Βουλή

"Υπάρχουν αξιόλογη επιστήμονες κίνηση αποδοχής που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την κυρία Αθήνα Λινού δεν ήταν απούσα όλο αυτό το διάστημα της κρίσης ήταν παρούσα έλεγε παντού προσοχή παντού μάσκες. Θέλετε κάποιον άλλον ελάτε να συμφωνήσουμε σε κάποιον άλλον υπάρχουν δεκάδες αξιόλογη επιστήμονες στον τόπο μας που μπορούν τούτη την ώρα να παίξουν ρόλο. Η άρνηση σας δεν είναι μόνο ένδειξη αλαζονείας αλλά και αυτοκαταστροφής" υποστήριξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας παρότρυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει τις μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και να αυξήσουν τις συνολικές δαπάνες για την Υγεία με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. "Θεσπίστε τη συνταγογράφηση των τεστ, για να έχει δωρεάν πρόσβαση κάθε πολίτης που ζει στη χώρα. Είναι αδιανόητο 1 στους 3 να πληρώνει από την τσέπη του το τεστ. Προχωρήστε στην επιδότηση της εργασίας, όχι της αναστολής της για όσο διαρκεί η κρίση", υπογράμμισε.


Μητσοτάκης: Πάλι καλά που δεν κηρύξατε το νέο υγειονομικό αντιμνημόνιο

Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος παραδέχτηκε πάντως ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να επιβάλλει χρήση μάσκας παντού νωρίτερα, να είχε κλείσει τη διασκέδαση νωρίτερα και να είχε επιβάλλει νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη. Προσθέτοντας "πάλι καλά που δεν κηρύξατε το νέο υγιειονομικό αντιμνημόνιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης Βουλή

"Είμαι έτοιμος να παραδεχτώ και καθυστερήσεις και αστοχίες ποτέ όμως δεν θα μηδενίσω την κοινή προσπάθεια πολιτείας ειδικών και πολιτών, που δείχνει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα όταν υπάρχει συστράτευση. Επειδή δεν έχετε σχέδιο προτείνετε περίπου να συγκυβερνηθεί η χώρα. Κανείς από την αντιπολίτευση δεν είπε ποτέ πάρτε αυστηρά μέτρα τώρα, κλείστε την οικονομία τώρα", ανέφερε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης κατά Πολάκη για την κριτική σε Τσιόδρα- Τσίπρας κατά του "εξαφανισμένου" Κικίλια

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις επικριτικές αναφορές του Παύλου Πολάκη κατά του Σωτήρη Τσιόδρα αναφέροντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"χίμηξε στον κ. Τσιόδρα κι εσείς κύριε Τσίπρα ανακαλύψετε εργαλειοποίηση των επιστημόνων. Σας σκανδάλισε το γεγονός ότι απευθύνθηκα στον ενικό στον κ. Τσιόδρα, με έναν άνθρωπο που επικοινωνώ πολλές φορές τη μέρα και έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας ένας βαθμός οικειότητας και σεβασμού, που μου επέτρεψε να το κάνω αυτό".

Τσίπρας Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με προσωπική επίθεση κατά του Βασίλη Κικίλια, ενώ αν και αποκάλεσε το Σωτήρη Τσιόδρα άξιο επιστήμονα, πρόσθεσε πως και εκείνος έκανε λάθη. Και πρόσθεσε: "Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας κ. Κικίλια, σας έχει υπερβεί η κρίση, κρυφτήκατε οκτώ μήνες πίσω από ένα άξιο επιστήμονα τον κ. Τσιόδρα που δεν είναι ο μοναδικός που υπάρχει στη χώρα, κάνει κι αυτός λάθη, όλοι κάνουμε λάθη, οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Θα μπορούσε να σας αξιοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, να σας κάνει υπουργό αθλητισμού, αλλά όχι υπουργό Υγείας, όχι σε αυτή την κρίση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 03 Δεκ 2021 | 13:30

Μητσοτάκης για επένδυση Amazon: Η χώρα γίνεται κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας

"Η χώρα αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Γίνεται πραγματικά κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επένδυση της Amazon Web Services.

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ 03 Δεκ 2021 | 13:25

Τσίπρας: Καταθέτουμε πρόταση να κλείνουν τα σχολεία για τρεις ημέρες με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση στη Βουλή ώστε να κλείνει μια σχολική μονάδα για τρεις ημέρες με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή, γνωστοποίησε ο Αλ.Τσίπρας στη ΔΟΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 03 Δεκ 2021 | 13:06

Τζανακόπουλος: Δεν έχουμε να κάνουμε με υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά με τιμωρητικό εμβολιασμό

"Η κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση, τιμωρεί αυτούς τους πολίτες και τους καταδικάζει σε οικονομική εξόντωση. Πρόκειται για την κλασική, αυταρχική δεξιά αντίληψη", σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

03 Δεκ 2021 | 12:46

ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Η απόφαση για ΕΜΑΚ και υγειονομικούς

Η απόφαση ενέχει πλέον χαρακτήρα νομολογίας και μπούσουλα για όλα τα ζητήματα υποχρεωτικότητας, προφανώς και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 03 Δεκ 2021 | 11:04

Podcast Μητσοτάκη: Η συζήτησή του με την Άδα Σταματάτου, μητέρα του αυτιστικού Γιάννη

Στο πρώτο podcast ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά την Άδα Σταματάτου, μια γυναίκα που μοιράζεται με θάρρος τις καθημερινές ιστορίες από τη ζωή της με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Δεκ 2021 | 07:22

Εμβολιασμοί: "Κλειδώνει" η τρίτη δόση στο 4μηνο - Τι θα κρίνει την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε ποιους

Κορυφαίοι υπουργοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για άλλες ηλικιακές ομάδες ή επαγγελματικές κατηγορίες.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2021 | 23:03

Ιερά Σύνοδος: "Τέλος οι μητροπολίτες στα κανάλια - Μόνο ο εκπρόσωπος τύπου θα μιλά στα ΜΜΕ"

Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να στείλει εγκύκλιο προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις.

ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 2022 02 Δεκ 2021 | 22:26

Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα με μεγάλη επένδυση - Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού

Η Amazon, η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, περιλαμβάνει την Ελλάδα στον χάρτη των επενδύσεών της.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 02 Δεκ 2021 | 20:43

Τσίπρας από Κοζάνη: Μόνο στην Ελλάδα 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Αποκλειστική ευθύνη του Μητσοτάκη

Για διπλή πανδημία στη χώρα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας: Αυτή του κορονοϊού και αυτή της ακρίβειας.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 02 Δεκ 2021 | 18:19

Μητσοτάκης - Κεραμέως παρουσίασαν τα 166 νέα Προγράμματα Σπουδών:Τι αλλάζει σε όλες τις σχολικές βαθμίδες

Τα νέα προγράμματα αφορούν όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο - Άρχισε η πιλοτική εφαρμογή σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ 02 Δεκ 2021 | 14:37

10 φορές πάνω τα ραντεβού για εμβολιασμό...μετά το πρόστιμο- "Τα μέτρα αποδίδουν" λέει στέλεχος του ΠΟΥ στον Μητσοτάκη

"Οι εμβολιασμοί πήγαν από 2.000 σε 20.000, άρα τα μέτρα αποδίδουν", είπε ο Χανς Κλούγκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξήρε το "πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα" της Ελλάδας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 02 Δεκ 2021 | 13:31

Καρφιά Κοντονή σε ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό: Παλλινωδίες και τυχοδιωκτισμοί - Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Ευρώπη

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της του στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, άσκησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής,

"ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ" 02 Δεκ 2021 | 12:56

Τσίπρας από την Πτολεμαϊδα: Η "πράσινη" μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία πρέπει να είναι δίκαιη και όχι βίαιη

"Η Πτολεμαΐδα και η Εορδαία είναι στο μάτι του κυκλώνα με την απολιγνιτοποίηση", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.